Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ιδεολογικές ταλαντώσεις του ΠΑΣΟΚ

Οι ιδεολογικές ταλαντώσεις του ΠΑΣΟΚ

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών χτύπησε και στην καρδιά της ιδεολογικής συνοχής του ΠΑΣΟΚ.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών χτύπησε και στην καρδιά της ιδεολογικής συνοχής του ΠΑΣΟΚ.

Οσοι βουλευτές απείχαν μάλλον έχουν ιστορικό κενό μνήμης για την πορεία του ΠΑΣΟΚ και των παρεμβάσεών του στο οικογενειακό δίκαιο. Δεν είναι μία απλή διαφωνία. Δεν είναι απλώς μία διαφορετική άποψη. Είναι ότι δεν έχουν καταλάβει τον ιδεολογικό πυρήνα ενός κόμματος που συγκρούστηκε με τη συντήρηση και επέβαλε προοδευτικές απόψεις.

Δεν είναι ΠΑΣΟΚ αυτός που είναι απλώς απέναντι στον Μητσοτάκη. Απέναντι είναι και ο Βελόπουλος και ο Νατσιός. Δεν αρκεί να λες είμαι αντιδεξιός για να σε κάνει σοσιαλδημοκράτη.

Εχω γράψει και άλλες φορές στα «ΝΕΑ» ότι η ιδεολογία του Κινήματος που έχει ιδρύσει ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει υποστεί ρήγματα. Εχω μιλήσει για το «επάγγελμα ΠΑΣΟΚ».

Το να είσαι σοσιαλιστής ή έστω σοσιαλδημοκράτης σημαίνει ότι μπαίνεις μπροστά σε όποια προσπάθεια για την αναγνώριση δικαιωμάτων. Δεν μπορεί να δηλώνεις ΠΑΣΟΚ και να είσαι ομοφοβικός, να μιλάς για «λαθρομετανάστες» και να ταυτίζεσαι με ακροδεξιές απόψεις στα εθνικά θέματα. Μάλλον όσοι το κάνουν έχουν μπερδευτεί από την αλλοίωση βασικών χαρακτηριστικών του κόμματος.

Το έζησα και στην Περιφέρεια με ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να στηρίζουν λαϊκιστές ακροδεξιούς χωρίς να εγκαλούνται να δώσουν λόγο σε κανέναν. Δεν μιλάω για τον ΣΥΡΙΖΑ που τέτοιες ανίερες συμμαχίες τις έκανε στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

Το ΠΑΣΟΚ, και αυτό είναι ευθύνη όλων των στελεχών που ανήκουν στον ηγετικό του πυρήνα, πρέπει να κάνει μία γενναία ενδοσκόπηση για να εντοπίσει την αιτία του κακού.

Τα κόμματα έχουν ιδεολογία, αρχές, προγράμματα. Κάποια θέματα είναι αυτονόητα. Το να δηλώνεις ότι ακολουθείς ένα κόμμα και περισσότερο να εκλέγεσαι με ένα κόμμα και να είσαι κόντρα στις βασικές του αρχές αυτό είναι εντελώς αντιφατικό και απλώς δημιουργεί έναν πολιτικό αχταρμά. Μια ιδεολογική Βαβυλωνία στην οποία κανείς δεν μπορεί να συνεννοηθεί με κανέναν.

Οι ευθύνες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες που ανέχθηκε όλη αυτή την κατάσταση. Τώρα είναι η ώρα για μέτρα. Αύριο θα είναι αργά.

Premium ekdosh TA NEA

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024