Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βασίλης Χούπης: «Ξεθάβεται» 14 χρόνια μετά η δολοφονία του επιχειρηματία - Τα στοιχεία που «καταστράφηκαν»

Βασίλης Χούπης: «Ξεθάβεται» 14 χρόνια μετά η δολοφονία του επιχειρηματία – Τα στοιχεία που «καταστράφηκαν»

Η οικογένεια του Βασίλη Χούπη μετά από πολύχρονη έρευνα «έσπασε» τη σιωπή της και αποκάλυψε στο «Τούνελ» νέα στοιχεία.

Με την υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία από τον χώρο των ναυτιλιακών, Βασίλη Χούπη τον Ιούνιο του 2010 στη Ριτσώνα της Εύβοιας ασχολήθηκε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», καθώς διαπιστώθηκε ότι κάποια στοιχεία καταστράφηκαν, αλλά και ελλείψεις στην έρευνα.

Η οικογένεια του Βασίλη Χούπη μετά από πολύχρονη έρευνα και εξαντλητικό δικαστικό αγώνα, «έσπασε» τη σιωπή της και αποκάλυψε στο «Τούνελ» νέα στοιχεία.

«Έγινε μια έρευνα ελλιπής. Καταστράφηκαν στοιχεία κατά τη διάρκεια της πρώτης δίκης χωρίς κάποια ειδοποίηση»

Ο επιχειρηματίας στον χώρο της ναυτιλίας, βρέθηκε άγρια δολοφονημένος μέσα στο αυτοκίνητό του απέναντι από εγκαταλειμμένο στρατόπεδο, με την κόρη του να κάνει λόγο για  δολοφονία.

O Βασίλης Χούπης βρέθηκε σε ύπτια θέση νεκρός έχοντας στο σώμα του τρεις σφαίρες, πυροβολημένος εξ επαφής. Δύο στο στήθος και μια δεξιά στην κάτω γνάθο. Ο σταυρός που φορούσε αποσπάστηκε και βρέθηκε στην ιατροδικαστική εξέταση.

«Το αυτοκίνητο ήταν για τέσσερις μέρες παρκαρισμένο»

«Το αυτοκίνητο ήταν για τέσσερις μέρες παρκαρισμένο. Η πρόσοψη του  ήταν προς την εσωτερική πλευρά του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου, οπότε και τα διερχόμενα αυτοκίνητα δεν μπορούσαν να παρατηρήσουν τον πατέρα μου που ήταν νεκρός στη θέση του οδηγού, σε ύπτια θέση. Προφανώς το σκηνικό αυτό είχε επιλεχθεί σκόπιμα και από τον δράστη, ώστε να μην κινήσει ούτε υποψίες για τον πατέρα μου, όταν ήρθε εδώ, αλλά να μην προκαλεί και το ενδιαφέρον των διερχομένων», είπε αρχικά η μία κόρη του Βασίλη Χούπη.

«Το τζιπ ήταν σταθμευμένο για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες από τις 24 Ιουνίου 2010 που έδωσε για τελευταία φορά το στίγμα του μέχρι 28 Ιουνίου. Το αυτοκίνητό του θεάθηκε για πρώτη φορά από μάρτυρα που ήταν στο απέναντι εργοστάσιο και για ημέρες έβλεπε το αυτοκίνητό του σταθμευμένο, χωρίς να έχει μετακινηθεί», προσέθεσε.


Να διαλευκανθεί η υπόθεση 14 χρόνια μετά ζητάει η οικογένεια

Μέχρι και σήμερα σχεδόν 14 χρόνια μετά το έγκλημα η οικογένειά του ψάχνει αθόρυβα και ζητά να επανεξεταστούν σημαντικά στοιχεία και να αποδειχτεί δικαστικά ποιος είναι ο δολοφόνος.

«Ζητάμε να χυθεί άπλετο φως και να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση και να αποκαλυφθεί ο δολοφόνος», είπε ακόμα η κόρη του θύματος μιλώντας στο «Τούνελ».

«Αρχικά, βρέθηκαν δύο αποδείξεις διοδίων, οι οποίες αποσαφήνισαν την πορεία που είχε ο πατέρας μου από το σπίτι του, ερχόμενος τελικά στον τόπο του εγκλήματός του. Φάνηκε η διέλευσή του από το Κορωπί και εν συνεχεία από τις Αφίδνες. Βρέθηκαν κάποια προσωπικά του αντικείμενα, μια κουβερτούλα που τον είχε σκεπάσει ο δολοφόνος για να μην φαίνεται και κάποια γυαλιά ηλίου, τα οποία μυστηριωδώς χάθηκαν μετά».

«Υπήρχε γενετικό υλικό που δεν αξιοποιήθηκε και ενδεχομένως τώρα να μπορούσε να γίνει μια πιο ενδελεχής έρευνα. Ενδεχομένως να υπήρξαν και παραλείψεις, να μην έγινε η εξέταση όπως έπρεπε. Το αυτοκίνητο έχει κατασχεθεί, είναι σε κάποιο δημόσιο χώρο, φυλάσσεται. Θα ζητήσουμε επανεξέταση των στοιχείων, με την προοπτική να αντλήσουμε και από εκεί κάθε δυνατό στοιχείο», συμπλήρωσε.

«Πρόκειται για ανθρωποκτονία από άτομο που καθόταν δίπλα»

«Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της ληστείας, πρόκειται για ανθρωποκτονία από άτομο που καθόταν δίπλα στον πατέρα μου. Δεν υπήρχε πάλη από τον πατέρα μου κάτι που συνηγορεί ότι ήταν άτομο από το φιλικό του περιβάλλον. Δεν ήταν ληστεία αφού το ρολόι του που ήταν μεγάλης αξίας και κάποια χρήματα που είχε πάνω του ήταν εκεί. Είναι πασιφανές ότι ο δράστης μπήκε με μόνο σκοπό να του αφαιρέσει τη ζωή», είπε ακόμα η κόρη του.

Ανέφερε στο «Τούνελ» ότι μια κλήση που έγινε στο κινητό του πατέρα της στις τρεις και είκοσι έξι το μεσημέρι της 24ης Ιουνίου του 2010, την ημέρα δηλαδή που βρέθηκε νεκρός, δεν απαντήθηκε.  Η κλήση έγινε από ένα φίλο του από τον ναυτιλιακό χώρο.

«Θεωρούμε ότι αυτό το διάστημα ήταν ήδη νεκρός. Ο πατέρας μου βάση και τη κατάθεσης της οικιακής βοηθού, αναχώρησε από την οικία του κατά τις δύο με δύο πάρα τέταρτο. Τα επόμενα στίγματα του τα βλέπουμε όταν πέρασε τα διόδια Κορωπίου στις δύο και δεκατέσσερις και στις δύο και σαράντα τα διόδια Αφιδνών με κατεύθυνση την Αθηνών Λαμίας», προσέθεσε.

«Καταστράφηκαν στοιχεία»

Η δεύτερη κόρη του επιχειρηματία Βασίλη Χούπη, Μαρία, μίλησε επίσης στο «Τούνελ» κάνοντας λόγο για ελλιπή έρευνα και για καταστροφή στοιχείων.

«Έγινε μια έρευνα ελλιπής, το αυτοκίνητο ακόμα είναι στον ΕΟΔΥ. Ένα από τα πιο περίεργα αυτής της υπόθεσης είναι ότι καταστράφηκαν πειστήρια από το αυτοκίνητο, που ήταν πάνω δηλαδή στο νεκρό σώμα. Καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης δίκης και αυτό δεν το πιστεύαμε όταν το ακούσαμε, χωρίς κάποια ειδοποίηση, το μάθαμε αφού είχαν καταστραφεί, όπως η κουβέρτα, όπου θα μπορούσε να βρεθεί DNA, τα γυαλιά που του έβαλε ο δράστης, για να φαίνεται ότι κοιμάται και τα ρούχα του, τα οποία νομίζω πετάχτηκαν. Έχουμε ήδη αιτηθεί να ερευνηθεί ο σταυρός που βρέθηκε κομμένος και είναι περίεργο πώς συνέβη αυτό. Έχουμε ζητήσει να γίνει περαιτέρω έρευνα στο αυτοκίνητο, γιατί δεν έγινε ολοκληρωτική», είπε αρχικά.

Το σύστημα ασφαλείας του σπιτιού του Βασίλη Χούπη και οι κάμερες δεν βρέθηκαν με την κόρη του να καταγγέλλει ακόμα ένα σημείο, όπου υπήρξε ελλιπής έρευνα. Το ακόμα πιο περίεργο ήταν πως όταν η αστυνομία πήγε για έρευνα στο σπίτι του επιχειρηματία, βρήκε τραβηγμένο τον μάνταλο της πόρτας, αφήνοντας υποψίες πως κάποιος είχε μπει στο σπίτι από άλλη είσοδο.

«Το τελευταίο διάστημα πιεζόταν πολύ, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο φίλος του ο παιδικός δεν του επέστρεφε τα χρήματά του και είχε μεγάλη πίεση. Ποτέ δεν περιμέναμε ότι η υπόθεση θα πάρει τόσα πολλά χρόνια, με τόσα πολλά στοιχεία», είπε ακόμα.

Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση

Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει πως πρόκειται για ανθρωποκτονία. Ο θάνατος του Βασίλη Χούπη επήλθε λόγω κακώσεων αυχένος και θώρακος από τρεις βολίδες πυροβόλου όπλου.

Ο θανών εβλήθη από πολύ κοντινή απόσταση ενώ δέχτηκε επάλληλους πυροβολισμούς ενώ βρισκόταν ξαπλωμένος σε ύπτια θέση. Επίσης, διαπιστώθηκε πως δεν προηγήθηκε πάλη μεταξύ θύματος και δράστη.

Από την ιατροδικαστική υπηρεσία συλλέχτηκαν αντικείμενα που έφερε το θύμα πάνω του.

Συγκεκριμένα:

-χρυσό ρολόι χειρός μάρκας Rolex

-χρυσό δαχτυλίδι μεγάλου μεγέθους

-χρυσή βέρα

-χρυσός σταυρός(χωρίς αλυσίδα)

Τα αντικείμενα αυτά μαζί με το ποσό των 1960 ευρώ που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του θύματος φυλάσσονται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Ταμείων Χαλκίδας.

Ερωτήματα

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως αυτά τα αντικείμενα δεν διερευνήθηκαν ποτέ για αποτυπώματα αλλά και για γενετικό υλικό από τα εγκληματολογικά εργαστήρια που ενδεχομένως να βοηθούσε στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών  δεν έφτασαν ποτέ για να ελεγχθούν ούτε η κουβέρτα με την οποία ο δράστης σκέπασε το θύμα αλλά ούτε και τα γυαλιά ηλίου που του φόρεσε για να φαίνεται ότι κοιμάται.

Και τα δύο αυτά πειστήρια, που φυλάσσονταν στο υπόγειο του Πρωτοδικείου Χαλκίδας καταστράφηκαν. Επίσης, δεν φυλαχτήκαν ούτε τα ρούχα του θύματος, τα οποία  καταστράφηκαν μετά την ιατροδικαστική εξέταση χωρίς να ελεγχθούν εγκληματολογικά.

Η έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. για τα δείγματα πουν ελήφθησαν  από τα αντικείμενα της καμπίνας του αυτοκινήτου του θύματος δεν έδωσε χρήσιμα συμπεράσματα.

Είτε δεν εντοπίστηκε εργαστηριακά μη εκμεταλλεύσιμο γενετικό υλικό  είτε δεν υπήρχε η απαιτούμενη ποσότητα DNA περαιτέρω ανάλυση.

Το μοναδικό ολοκληρωμένο και ορφανό γενετικό αποτύπωμα σε αποτσίγαρο ταυτοποιήθηκε τελικά σε ιδιωτικό εργαστήριο και ανήκε στο θύμα.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024