Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δεν υπάρχουν όροι για τη χρήση των F-16», λένε οι Τούρκοι - Εξετάζεται παραγωγή στη χώρα

«Δεν υπάρχουν όροι για τη χρήση των F-16», λένε οι Τούρκοι – Εξετάζεται παραγωγή στη χώρα

Αξιωματούχοι του τουρκικού υπουργείου ανέφεραν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για να γίνει στην Τουρκία η παραγωγή των αεροσκαφών

Μετά και το «πράσινο φως» του Κογκρέσου στο τουρκικό πρόγραμμα για τα F-16, οι επιστολές προσφοράς και αποδοχής αναμένεται να υποβληθούν μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου. Οι δε αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας προβλέπουν ότι «μετά την εξέταση των επιστολών προσφοράς και αποδοχής από εμάς και την ολοκλήρωση του σχεδίου από κοινού με τις αμερικανικές αρχές, το πρόγραμμα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2024».

Κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των αμυντικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου ‘Αμυνας αρχιπλοίαρχο Ζεκί ‘Ακτουρκ, πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες με την αμερικανική πλευρά για να γίνει στην Τουρκία η παραγωγή των αεροσκαφών και ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου τουρκικού στόλου F-16, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο TRT.

«Δεν υπάρχουν όροι για την παραλαβή των μαχητικών αεροσκαφών»

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια πηγή ανέφερε ότι η πώληση των F-16 από την Τουρκία δεν υπόκειται σε κανέναν όρο.  «Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς σχετικά με τη χρήση των F-16 που πρόκειται να αγοραστούν και να εκσυγχρονιστούν, όπως έχουμε τονίσει προηγουμένως, δεν υπάρχουν όροι» δήλωσε.

Μάλιστα, η ίδια πηγή του τουρκικού υπουργείου Άμυνας κατέληξε λέγοντας ότι «Σε ότι αφορά τα F-35, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση των δύο χωρών».

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024