Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολομέτωπη επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση - Όλη η επιχειρηματολογία βασίζεται σε ψέμα

Ολομέτωπη επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση – Όλη η επιχειρηματολογία βασίζεται σε ψέμα

«Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να οδηγήσει την κυβέρνηση στο να ξεκοπεί από την πραγματικότητα και από την κοινωνία», προειδοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς

«Σήμερα, λίγο πριν από μία σημαντική ψηφοφορία κατά συνείδηση θα σας ζητήσω να ξεχάσετε όλα τα άλλα και να ακούσετε μόνο τη συνείδηση σας. Να σκεφτείτε τι θα ψηφίσετε. Η κυβέρνηση δεν νιώθει να απειλείται από την αντιπολίτευση, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό και δεν σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ξεκινώντας με επίθεση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα, συνέχισε αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, εξαπολύοντας νέα «βέλη» προς την κυβέρνηση, επειδή υπέγραψε «συμφωνία περί φιλίας με την Τουρκία».

«Εγώ προειδοποίησα ότι είναι λάθος. Πριν λίγες ημέρες, ο κ. Ερντογάν είπε και πάλι ότι θα μας ρίξει στη θάλασσα. Είναι αυτό φιλία;», σημείωσε, για να προσθέσει πως «η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να οδηγήσει την κυβέρνηση στο να ξεκοπεί από την πραγματικότητα και από την κοινωνία».

«Δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα ο γάμος ομοφύλων»

«Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι υποχρεωτικός. Αν θέλει μία χώρα να το κάνει, αν θέλει όχι.  Άρα ξεκινάει από ένα ψέμα. Όλη η επιχειρηματολογία υπέρ της ψήφισής του έχει ξεκινήσει από ένα ψέμα», είπε χαρακτηριστικά.

«Μάνα και πατέρας είναι δύο διακριτά συναισθηματικά πρότυπα. Κανείς δεν μπορεί να τα αντικαταστήσει. Το λέει και το Σύνταγμα»

Και προσέθεσε πως «τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών κατοχυρώνονται πλήρως με το σύμφωνο συμβίωσης. Ο γάμος προσφέρει το δικαίωμα της τεκνοθεσίας. Δεν μιλάμε μόνο για το δικαίωμα δύο ενηλίκων, αλλά και το δικαίωμα των ανηλίκων και στους δύο γονείς. Υπάρχουν περιπτώσεις που παιδιά δεν έχουν έναν από τους δύο γονείς. Αυτές τις περιπτώσεις τις στερεί η μοίρα, όχι η Πολιτεία», υποστήριξε.

«Όταν το κράτος δίνει παιδιά στην επίβλεψη δύο μανάδων ή πατεράδων, τους αφαιρεί οριστικά το δικαίωμα σε μάνα και πατέρα παραβιάζοντας το δικαίωμα των παιδιών», συνέχισε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας πως, για τα παιδιά που ζουν ήδη σε περιβάλλον από ομόφυλα ζευγάρια, αυτό μπορεί να καλυφθεί με μία απλή συμβολαιογραφική πράξη, ή με μία προσθήκη στο σύμφωνο συμβίωσης, δηλαδή στο υπάρχον νομικό πλαίσιο.

«Καταργούμε την πυρηνική οικογένεια»

«Καταργούμε την πυρηνική οικογένεια. Μάνα και πατέρας είναι δύο διακριτά συναισθηματικά πρότυπα. Κανείς δεν μπορεί να τα αντικαταστήσει. Το λέει και το Σύνταγμα», τόνισε.

Σημείωσε, μάλιστα, πως «όταν εξισώνεις τη συμβίωση με γάμο, τότε θα αναγκαστείς να αλλάξεις και τη ζωή αυτών που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά. Κάποιοι σίγουρα θα καταφύγουν στα δικαστήρια για τους τίτλους Γονέας 1 και Γονέας 2. Έχει ήδη συμβεί στη Γαλλία. Θα ζητήσουν να διδάσκεται στα σχολεία η οικογένεια ως κάτι πιο ουδέτερο, πράγμα που θα εξοργίσει εκατομμύρια γονείς».

Όσο για την παρένθετη μητέρα, ο Αντώνης Σαμαράς σχολίασε πως «σίγουρα κάποιος θα το διεκδικήσει στα δικαστήρια. Με ποια λογική θα επιτρέψουμε την παρένθετη μητέρα στα ετερόφυλα ζευγάρια και θα την απαγορεύσουμε στα ομόφυλα; Παντρεμένα ομόφυλα ζευγάρια που χωρίς λόγους υγείας θα μετατρέπουν την μητρότητα σε επάγγελμα και εμπόριο. Το νομοσχέδιο ανοίγει την πόρτα να συμβούν αυτά που δεν προβλέπει», επέμεινε.

«Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο. Ακραίος και εγώ, που έστειλα τη Χρυσή Αυγή στη Δικαιοσύνη και μπήκαν όλοι στη φυλακή; Όταν κάποιοι έκαναν πέντε χρόνια για να βρουν αίθουσα να τους δικάσουν; Ακραίος και εγώ;»

«Μίλησα για αυτά που θα συμβούν. Ακούστε τώρα τι έχει ήδη συμβεί», συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός, αναφέροντας τα εξής:

«Στις 14/12, ψηφίστηκε από την Ευρωβουλή, σχέδιο κανονισμού που περιλαμβάνει συνολική ανατροπή του οικογενειακού δικαίου. Εδώ αυτό αποσιωπήθηκε πλήρως. Απάλειψη σε κάθε αναφορά τού πατέρα και της μητέρας και αναφορά σε Γονέας 1 και Γονέας 2. Θα πρέπει η Ελλάδα να αναγνωρίζει τις σχέσεις του παιδιού με διεμφυλικό γονέα, με πολλούς γονείς κ.λπ.

»Τι λέει ο πρόλογος της έκθεσης: Είναι σημαντικό να επιτρέπει μη παραδοσιακούς γονικούς σχηματισμούς ακόμη και για περισσότερους από δύο γονείς. Θα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα!», είπε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε: «Πάμε στην παράταξή μας. Βουλευτές μας έκαναν αποχή. Είναι στην παράταξή μας ο Γονέας 1 και Γονέας 2; Και τι θα κάνει η παράταξή μας όταν έρθει στο Συμβούλιο η τελική έκθεση αυτού του Κανονισμού; Άκουσα να λένε πως ο γάμος των ομοφύλων είναι δέσμευση της παράταξης. Καμία δέσμευση δεν έχουμε λάβει, καμία αντίρρηση να δεχθούμε τα δικαιώματα, έχουμε κάνει πολλά για τους ΛΟΑΤΚΙ. Σε καμμία κοινωνία κάποιο ‘θέλω’ δεν μπορεί να γίνεται και δικαίωμα».

Τόνισε, μάλιστα, πως «με το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν δεχθήκαμε τότε την αναδοχή, επί ΣΥΡΙΖΑ, και τώρα δεχόμαστε την τεκνοθεσία».

«Είναι πρωτοβουλία που δεν έχουμε καμία υποχρέωση να ψηφίσουμε επειδή ανήκουμε στο ΕΛΚ. Τι είπε ο Χάρης Γεωργιάδης, να απορρίψουμε τις υπερβολές της woke κουλτούρας που αρνείται τα φύλα. Αν η κεντροδεξιά δεν ξυπνήσει από τον λήθαργο, τότε έρχονται δύσκολες μέρες για τη Δημοκρατία», υποστήριξε ο κ. Σαμαράς.

«Είναι το ΚΚΕ ακροδεξιό; Ομοφοβικός και ο Αναστάσιος Αλβανίας;»

Ο πρώην πρωθυπουργός συνέχισε την ομιλία του αναφερόμενος σε όσους δήλωσαν τη διαφωνία τους με το νομοσχέδιο και εξ αυτού δέχτηκαν επιθέσεις.

«Κατά τη δημόσια συζήτηση, κάθε αντίθετη άποψη αντιμετωπίστηκε με απαξιωτική διάθεση, με χαρακτηρισμούς όπως σεξισμός, ομοφιβικό παραλήρημα. Το ΚΚΕ, τι είναι; Ακροδεξιό; Ομοφοβικός και ο Αναστάσιος Αλβανίας;», ρώτησε ο κ. Σαμαράς, για να προσθέσει: «δεν είναι σκοταδισμός και παπαδαριό η ελληνική Εκκλησία. Πιστεύεις δεν πιστεύεις, εγώ πιστεύω, δεν έχεις δικαίωμα να ασχημονείς. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει την άποψή του και όχι η Εκκλησία που κράτησε τον ελληνισμό όρθιο».

«Τι είπε ο Απόστολος Δοξιάδης, πως αντί η συζήτηση να γίνεται σφαιρικά, γίνεται υπό την πίεση ενός ισχυρού λόμπι. Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες φιλοσόφους, ο Στέλιος Ράμφος, είπε πως τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη από φροντιστές, δεν μπορεί να γίνει κάποιος γιατρός επειδή αγαπάει τον ασθενή. Ακραίος και ομοφοβικός και ο Ράμφος;», προσέθεσε.

Για να τονίσει: «Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο. Ακραίος και εγώ, που έστειλα τη Χρυσή Αυγή στη Δικαιοσύνη και μπήκαν όλοι στη φυλακή; Όταν κάποιοι έκαναν πέντε χρόνια για να βρουν αίθουσα να τους δικάσουν; Ακραίος και εγώ;».

Όπως σχολίασε δηκτικά, «στα ‘φροντιστήρια’ που έγιναν, ειπώθηκε πως πρέπει να ψηφίσουμε γιατί ανήκουμε στη Δύση. Επειδή εγώ πάλεψα να μείνουμε στη Δύση και το πλήρωσα, δεν πρέπει να συγχέουμε τη Δύση με τις παθογένειές της», σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024