Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Το νομοσχέδιο δεν αναφέρει γονέα 1, 2, 3, αυτό θα γίνεται αυτόματα» - Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε και το ΚΚΕ

«Το νομοσχέδιο δεν αναφέρει γονέα 1, 2, 3, αυτό θα γίνεται αυτόματα» – Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε και το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ θα καταθέσει αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας και επί της αρχής και επί των άρθρων και θα το καταψηφίσει επί της αρχής, ανακοίνωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

«Είναι δυνατόν να είναι τόσο προοδευτικό και υπέρ των λαϊκών δικαιωμάτων το συγκεκριμένο νομοσχέδιο της ΝΔ, που υποστηρίζουν και τα άλλα κόμματα, από μία κυβέρνηση που αυτό το διάστημα εξαπολύει μια μεγάλη επίθεση εναντίον των φοιτητών που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη δημόσια και δωρεάν μόρφωση, στο δικαίωμα των αγροτών για επιβίωση και διατροφή με φθηνά προϊόντα, στο δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Υγεία εγκαινιάζοντας απογευματινά ιατρεία, στο δικαίωμα στο 8ωρο που το έχει καταργήσει με τους νόμους Χατζηδάκη και άλλων;», επισήμανε μεταξύ άλλων ξεκινώντας την ομιλία του ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί της συζήτησης για το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι και το ΚΚΕ θα καταθέσει αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας και επί της αρχής και επί των άρθρων και θα το καταψηφίσει επί της αρχής.

Πώς είναι δυνατόν, συνέχισε, «ένα τέτοιο νομοσχέδιο, που το έχετε ορίσει ως ορόσημο και διαχωριστική γραμμή προοδευτικότητας και συντήρησης, να το φέρνει μια κυβέρνηση που λέτε ότι σας χωρίζει άβυσσος;».

«Το νομοσχέδιο τροφοδοτεί την εμπορευματοποίηση της τεκνοποίησης και της τεκνοθεσίας, είτε στην Ελλάδα είτε από άλλη χώρα»

Το ΚΚΕ τοποθετείται στο νομοσχέδιο, είπε, με βάση το συμφέρον των παιδιών, η πεμπτουσία της θέσης του είναι η προστασία των δικαιωμάτων του. «Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο φέρνει ουσιαστικά αλλαγές στη νομοθεσία για την τεκνοποίηση, την τεκνοθεσία, τη γενικευμένη εμπορευματοποίηση και την κατοχύρωση της γονεϊκής μέριμνας από ομόφυλα ζευγάρια», υποστήριξε.

Συμπλήρωσε πως το νομοσχέδιο δεν έρχεται να ρυθμίσει νομικά τη συμβίωση των δυο ομοφυλόφιλων, αλλά «εδώ μιλάμε για σχέσεις ενηλίκων με τα παιδιά, ζήτημα εξ ορισμού που αφορά την κοινωνία και υπερβαίνει την ατομική επιθυμία των ενηλίκων», καθώς, σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, «τροφοδοτεί την εμπορευματοποίηση της τεκνοποίησης και της τεκνοθεσίας, είτε στην Ελλάδα είτε από άλλη χώρα, ενισχύει την εμπορική παρένθετη μητρότητα για ζευγάρι ομόφυλων ανδρών και την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή για ζευγάρι ομόφυλων γυναικών».

Σημειώνοντας ότι τα άτομα με ομοφυλόφιλο σεξουαλικό προσανατολισμό έχουν βιώσει στο κοινωνικό περιβάλλον τους απαράδεκτη συμπεριφορά ταπείνωσης και βίας, υπενθύμισε ότι «το ΚΚΕ έχει καταδικάσει τέτοια φαινόμενα και έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις όπως η αυστηροποίηση ποινών για τους δράστες σεξιστικών ομοφοβικών επιθέσεων, προτάσεις για προστασία κάθε ανθρώπου από απαράδεκτες διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Θανάσης Παφίλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης

«Ο πολιτικός γάμος παράγει αυτόματα την από κοινού γονική μέριμνα και καταργεί τη μητρότητα και πατρότητα»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι η πραγματική ασπίδα προστασίας για κάθε άνθρωπο που υφίσταται την πολύμορφη βία χτίζεται καθημερινά σε εκδηλώσεις της κοινωνικής ζωής και γι’ αυτό το ΚΚΕ και η ΚΝΕ παίρνουν πρωτοβουλίες και καταδικάζουν τέτοια φαινόμενα. «Είναι ανάγκη να καλλιεργηθεί ο σεβασμός, η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, εθνική καταγωγή, σεξουαλικό προσανατολισμό», σημείωσε.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στην επίθεση στο ΚΚΕ από πολιτικές δυνάμεις που το κατηγορούν για ομοφοβία, τονίζοντας ότι είναι βαθιά συστημικές και εχθρικές, κάνουν συστηματική διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ και έτσι δεν γνωρίζει ο κόσμος τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ.

Ξεκαθάρισε ότι η καθαρή θέση του ΚΚΕ κατά του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών έχει να κάνει με το ότι «ο πολιτικός γάμος παράγει αυτόματα την από κοινού γονική μέριμνα και καταργεί τη μητρότητα και πατρότητα. Όσο κι αν χτυπιέται ο κ. Μητσοτάκης ότι το νομοσχέδιο δεν αναφέρει γονέα 1, 2, 3, αυτό θα γίνεται αυτόματα», σημείωσε, επικαλούμενος και το πιστοποιητικό γονεϊκότητας που ενέκρινε η ΕΕ και το ψήφισαν όλα τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ.

Καταλήγοντας σημείωσε πως το ΚΚΕ θα καταψηφίσει επί της αρχής, θα καταψηφίσει ορισμένα άρθρα και θα ψηφίσει υπέρ ή «παρών», σε κάποια άλλα που προωθούν κάποιους εκσυγχρονισμούς που αφορούν και ομόφυλα και ετερόφυλα ζευγάρια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δώσει άλλοθι μιας επίπλαστης προοδευτικότητας στην κυβέρνηση όπως κάνουν τ’άλλα κόμματα.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024