Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με δύο λέξεις απαντά το Μαξίμου στην ομιλία Σαμαρά στη Βουλή

Με δύο λέξεις απαντά το Μαξίμου στην ομιλία Σαμαρά στη Βουλή

Λακωνικό είναι το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου μετά την αρχηγική εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή και τις «ριπές» με αποδέκτη την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Κανένα σχόλιο». Με αυτές τις δυο λέξεις απαντά η κυβέρνηση στην ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά επί του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στη Βουλή. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε επίκληση στη συνείδηση και άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό. «Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να οδηγήσει την κυβέρνηση στο να ξεκοπεί από την πραγματικότητα και από την κοινωνία» ανέφερε εισαγωγικά.

Ουσιαστικά ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε με επίκληση στην επίκληση στην ιδρυτική διακήρυξη της Ν.Δ. που επικαλέστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ώστε να πείσει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μετά το πέρας της ομιλίας Σαμαρά περίπου 10 βουλευτές στα ορεινά δεξιά έδρανα της Βουλής χειροκρότησαν.

«Τα νομικά συστήματα προσαρμόζονται διεθνώς»

«Η μεταρρύθμιση που νομοθετούμε σήμερα κάνει τη ζωή αρκετών συμπολιτών μας πολύ καλύτερη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».

«Επεκτείνουμε τα δικαιώματα των παιδιών. Δεν μεταβάλλουμε καθόλου το ισχύον πλαίσιο για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, ούτε νομοθετούμε γονέα 1 και 2. Εξισώσουμε τους πολίτες απέναντι στον πολιτικό γάμο. Ο θρησκευτικός γάμος αποτελεί αποκλειστική υπόθεση της εκκλησίας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς. Και σε άλλες υποθέσεις είχαμε διαφορετικές επιλογές. Αποδείχθηκε ότι δεν διατάραξαν την κοινωνική συνοχή, ούτε τις σχέσεις μας με την Εκκλησία», συμπλήρωσε, σε μια φράση που ερμηνεύεται ως μήνυμα στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο γάμος δεν είναι τίποτα άλλο από το επιστέγασμα της αγάπης δύο ανθρώπων που επιλέγουν να συμπορευτούν. «Για αυτό και τα νομικά συστήματα προσαρμόζονται διεθνώς απαντώντας σε σύγχρονα πρακτικά ζητούμενα», επισήμανε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης η κυβέρνηση προχωρά σε αυτή τη μεταρρύθμιση χωρίς χρονοτριβή και ως μια κίνηση που ενισχύει τελικά την εσωτερική συνοχή της κοινωνίας.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024