Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Να δοθούν λύσεις αλλιώς... η Αθήνα είναι κοντά» - Συνεδριάζουν οι αγρότες

«Να δοθούν λύσεις αλλιώς… η Αθήνα είναι κοντά» – Συνεδριάζουν οι αγρότες

Αν/και επιθυμία της κυβέρνησης ήταν τα μπλόκα να διασπαστούν, οι αγρότες ενωμένοι αναμένεται να δώσουν αγωνιστικές απαντήσεις

Γραμμή αγώνα και αγωνιστικό μήνυμα αναμένεται να στείλουν σήμερα Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μετά την πανελλαδική σύσκεψη των εκπροσώπων τους.

Η πανελλαδική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στη Νίκαια Λάρισας, στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Αν/και επιθυμία της κυβέρνησης ήταν τα μπλόκα να διασπαστούν, μετά τα ψίχουλα που μοίρασε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού με τη 15μελής αντιπροσωπεία τους, αυτό δεν επιβεβαιώθηκε.

«Στα αιτήματα που θέσαμε στον πρωθυπουργό δεν πήραμε τίποτα»

Οι αγρότες έχουν συμπληρώσει σχεδόν τρεις εβδομάδες αγώνα, έχουν, σύμφωνα με τις δημοσκοπικές μετρήσεις, την κοινωνία με το μέρος τους και επιθυμούν να κλιμακώσουν ώς τη στιγμή που η κυβέρνηση να αναγκαστεί να δεχθεί τα, όπως τα χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίκαια αιτήματά τους.

«Να δοθούν λύσεις αλλιώς… η Αθήνα είναι κοντά»

Το χρονοδιάγραμμα του αγώνα αναμένεται να τεθεί σήμερα επί τάπητος, ωστόσο χθες Τετάρτη, υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις από αγρότες στα μπλόκα.

Οι αγρότες της Καρδίτσας προχώρησαν στον αποκλεισμό του Ε65 για πάνω από μία ώρα. Παράλληλα έγινε αποκλεισμός από αγρότες -για ακόμη μια φορά- της ΠΑΘΕ έχοντας μαζί τους συμβολικά και ένα τρακτέρ.

Ακόμη, οι αγρότες του Κιλκίς προχώρησαν σε νέο αποκλεισμό, για μερικές ώρες, της λωρίδας των φορτηγών στο τελωνείο των Ευζώνων, ενώ οι αγρότες από τα μπλόκα Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας και Κοζάνης πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τη ΖΕΠ Κοζάνης.

Διάφορες δράσεις πραγματοποιήθηκαν από τους αγρότες και σε άλλα σημεία της επικράτειας.

Κοινό μήνυμα των αγροτών είναι «να δοθούν λύσεις αλλιώς… η Αθήνα είναι κοντά».

«Στα αιτήματα που θέσαμε στον πρωθυπουργό δεν πήραμε τίποτα πέρα από κάποιες υποσχέσεις για το αγροτικό ρεύμα. Για τα υπόλοιπα ζητήματα που το θέσαμε τίποτα ουσιαστικό. Ο αγώνας συνεχίζεται», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κωνσταντίνος Τζέλλας.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου, Γιάννης Μποδιώτης, επεσήμανε ό,τι κατά την επίμαχη συνάντηση της Τρίτης, της αντιπροσωπίας των αγροτών με τον πρωθυπουργό δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση με τις πρώτες εξαγγελίες του για τα μέτρα των αγροτών. «Είμαστε απογοητευμένοι» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως οι κινητοποιήσεις τους θα δυναμώσουν κι άλλο.

Στιγμιότυπο από αγωνιστική δράση των αγροτών

Στην κυβέρνηση σέβονται τις αποφάσεις των αγροτών αλλά ξορκίζουν τα μπλόκα

Ελπίδα να μην φτάσουν οι αγρότες σε νέα μπλόκα ή αποφασίσουν κάθοδο στην Αθήνα εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Ερωτώμενος από αν η κυβέρνηση θα επιτρέψει νέα μπλόκα, ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε ότι αναμένουν με «σεβασμό» τις αποφάσεις των αγροτών. «Δεν θα εμπλακούμε σε αυτή τη διαδικασία. Έχουμε πει πάρα πολλές φορές όμως ότι η ελεύθερη διέλευση των πολιτών είναι απόλυτο καθήκον. Δεν θεωρώ ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη συνάντηση των αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προχώρησε σε τρεις επισημάνσεις.

Όπως είπε αρχικά «έγινε ένας πολιτισμένος διάλογος με ουσία και επιχειρήματα». Δεύτερον, «τους κατέθεσε μια πρόταση συνολική που δεν έχει την λογική του μαξιμαλισμού και του να πάρουμε λεφτά, αλλά είναι η πιο ουσιαστική και δίκαιή πρόταση για το ρεύμα» και τρίτον «έγινε μια ουσιαστική συζήτηση για όλα τα υπόλοιπα ζητήματφα. Κατάλαβαν ότι σε επίπεδα φορολόγησης η κυβέρνηση πήγε στα κατώτερα δυνατά επιτρεπόμενα όρια τον ΦΠΑ, 6% σε λιπάσματα, ζωοτροφές, 13% από 23% στα μηχανήματα. Δεν επιτρέπεται να πάμε κάτω από αυτό» ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024