Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αγρότες: Ένταση με την αστυνομία στο Κιλκίς επειδή ήθελαν να στήσουν μπλόκο στο τελωνείο Ευζώνων

Αγρότες: Ένταση με την αστυνομία στο Κιλκίς επειδή ήθελαν να στήσουν μπλόκο στο τελωνείο Ευζώνων

Ο εισαγγελέας και η ΕΛ.ΑΣ. τους προειδοποίησαν ότι, εάν πραγματοποιήσουν κάτι τέτοιο, τότε η αστυνομία θα προβεί σε συλλήψεις

Οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και σήμερα (14/2) το απόγευμα προχώρησαν στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού στον Ε65 που οδηγεί στην Καρδίτσα, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για παροχές.

Οι διαμαρτυρόμενοι συσκέπτονται σήμερα στα μπλόκα τους για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Σε δηλώσεις τους, οι εκπρόσωποι του κλάδου τονίζουν ότι τα δίκαια αιτήματά τους δεν ικανοποιούνται, κάνουν λόγο για εμπαιγμό και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την αγώνα τους.

Οι αγρότες ήθελαν να στήσουν μπλόκο στο τελωνείο Ευζώνων

Εν τω μεταξύ, ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομικών δημιουργήθηκε σήμερα το βράδυ στο Κιλκίς, συγκεκριμένα στο τελωνείο των Ευζώνων, εξ αφορμής κινητοποίησης που ήθελαν να κάνουν οι πρώτοι στο πλαίσιο των διεκδικήσεών τους.

Η ένταση προκλήθηκε όταν οι παραγωγοί ζήτησαν να μπλοκάρουν επί δύο ώρες τη λωρίδα των φορτηγών μετά τις 7 το βράδυ, όπως έκαναν χτες, αλλά ο εισαγγελέας και η ΕΛ.ΑΣ. τους προειδοποίησαν ότι, εάν πραγματοποιήσουν κάτι τέτοιο, τότε η αστυνομία θα προβεί σε συλλήψεις. Είχε προηγηθεί κλείσιμο της λωρίδας των φορτηγών από τη 1 έως τις 3 μ.μ.

Απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Εν τω μεταξύ, την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες στο μπλόκο του Πλατυκάμπου, στην απογευματινή συνέλευση μετά τα όσα συζητήθηκαν στην χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, όπου φαίνεται ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους.

Αυτή είναι η μία πρόταση που θα καταθέσουν οι αγρότες αύριο στην πανελλαδική συνεδρίαση των εκπροσώπων των μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας. Η άλλη πρόταση σχετίζεται με το συλλαλητήριο στην Αθήνα. Κάτι ανάλογο θα κατατεθεί και από το μπλόκο της Καρδίτσας, όπου και εκεί πραγματοποιήσαν νωρίτερα οι αγρότες συνέλευση.

Ακούστηκαν διάφορες απόψεις, με πολλούς να πιστεύουν ότι ένα συλλαλητήριο στην Αθήνα, θα ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση.

Οι αγρότες θα κλείνουν συμβολικά δρόμους, σε περίπτωση όμως που δεν κατέβουν στην Αθήνα, τότε θα προχωρήσουν σε κλείσιμο των δρόμων σε κομβικά σημεία.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024