Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρηστίδης για ομόφυλα ζευγάρια: «Στηρίζουμε άρση των διακρίσεων, δεν δικάζουμε ούτε διχάζουμε»

Χρηστίδης για ομόφυλα ζευγάρια: «Στηρίζουμε άρση των διακρίσεων, δεν δικάζουμε ούτε διχάζουμε»

«Στο ν/σ δεν υπάρχει γονέας 1 και 2 αλλά υπάρχει υπουργός Επικρατείας 1 και 2 - Ο ένας υποστηρίζει, ο άλλος μιλάει για αντισυνταγματικότητα», λέει ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ

Στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο στη Βουλή, ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, ανέφερε ότι «δεν είμαστε εδώ για να διχάσουμε, δεν είμαστε εδώ για να δικάσουμε την άλλη άποψη, την άλλη εκτίμηση, την άλλη αντίληψη».

«Και δεν είμαστε εδώ για να διχάσουμε την ελληνική κοινωνία» πρόσθεσε στη συνέχεια, «για ένα θέμα στο οποίο προκαταλήψεις και στερεότυπα αξιοποιούνται από κάποιους μόνο για εκλογικούς σκοπούς».

«Τους τελευταίους μήνες αναπτύχθηκε παραφιλολογία σχετικά με το τι επιχειρεί να ρυθμίσει το νομοσχέδιο»

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε ένα ακόμα απαραίτητο βήμα στην ισότητα και στην άρση των διακρίσεων και την ορατότητα», είπε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ που αναγνώρισε ότι το νομοσχέδιο απασχολεί σε πολύ μεγάλο βαθμό την κοινή γνώμη, διότι «τους τελευταίους αρκετούς μήνες, αναπτύχθηκε έντονα παραφιλολογία, σχετικά με το τι θα περιλαμβάνει, τι επιχειρεί να ρυθμίσει και τι αποτελέσματα θα έχει στην κοινωνική πραγματικότητα».

Οι υπερβολές ενισχύουν την ανησυχία της κοινής γνώμης

«Είναι βέβαιο ότι στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης υπάρχει μια ανησυχία η οποία ενισχύεται δυστυχώς από τις υπερβολές και τις αντιδράσεις μιας μερίδας πολιτικών και θεσμικών φορέων και μιας μερίδας βουλευτών της συντήρησης, μέσα κι έξω από την Νέα Δημοκρατία», είπε ο Παύλος Χρηστίδης και πρόσθεσε:

«Προκαταλήψεις και στερεότυπα αξιοποιούνται από κάποιους μόνο για εκλογικούς σκοπούς»

«Μπορεί στο νομοσχέδιο να μην υπάρχει γονέας 1 και γονέας 2 αλλά είναι σίγουρο ότι υπάρχει ‘υπουργός Επικρατείας 1’ και ‘υπουργός Επικρατείας 2’. Ο υπουργός Επικρατείας 1 έρχεται εδώ να στηρίξει το νομοσχέδιο και υπουργός Επικρατείας 2, ισχυρίζεται ότι το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό. Αυτές οι παλινωδίες είναι που έχουν εντείνει τον διχασμό στην κοινωνία», είπε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ.

«Ο γάμος, η πολιτική έννοια του γάμου, ο πολιτικός γάμος σε ένα σύγχρονο κράτος προκύπτει ως ελεύθερη απόφαση δύο ενήλικων ατόμων, μέσα από την οποία αποκτούν δικαιώματα και υποχρεώσεις, ο ένας έναντι του άλλου και από κοινού έναντι του κράτους» συμπλήρωσε.

«Και σε αυτή την απόφαση, εφόσον λαμβάνεται ελεύθερα, δεν μπορούν να υπάρχουν εξαιρέσεις. Δεν μπορούν να υπάρχουν διακρίσεις, δεν μπορούν να υπάρχουν προϋποθέσεις, πέραν φυσικά της μη ύπαρξης άλλου νόμιμου γάμου», σημείωσε στη συνέχεια ο Παύλος Χρηστίδης και για να καταλήξει:

«Για εμάς, γι΄αυτά που πιστεύουμε, δεν χωρά σε μια αστική δημοκρατία διάκριση λόγω φυλής, λόγω θρησκείας ή λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού. Και αυτή ακριβώς η ελεύθερη απόφαση των δύο ενηλίκων, δεν προσβάλλει την ελευθερία κανενός άλλου».

Sports in

Νίκησαν και έμειναν ζωντανοί οι Λέικερς (119-108)

Οι Λέικερς νίκησαν με 119-108 και γλύτωσαν την σκούπα από τους Νάγκετς, μένοντας παράλληλα ζωντανοί στη σειρά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024