Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανάληψη ευθύνης και υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ζήτησε η Συρεγγέλα

Ανάληψη ευθύνης και υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ζήτησε η Συρεγγέλα

Η εισηγήτρια της ΝΔ για το νομοσχέδιο γάμου και τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών ζήτησε από τους βουλευτές να σταθούν στη σωστή πλευρά της ιστορίας

«Οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας υπήρξαν διαχρονικά πρωτοπόρες στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ενίσχυση της οικογένειας», ανέφερε η εισηγήτρια της ΝΔ, στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, Μαρία Συρεγγέλα.

«Άλλωστε όπως λέει και η ιδρυτική μας διακήρυξη: Νέα Δημοκρατία είναι η κίνηση που επιλέγει και συντηρεί από την παράδοση μόνον όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα. Και προχωρεί διαρκώς με μεγάλα, τολμηρά αλλά και ασφαλή βήματα στις νέες διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες», ανέφερε η κ. Συρεγγέλα και επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι εκείνη που θέσπισε:

-Τον νόμο 3304/2005 για την εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού

-Τον νόμο 3500/2006 για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

-Τον νόμο 3655/2008 για την προστασία και στήριξη της μητρότητας και κατ’ επέκταση του θεσμού της οικογένειας

-Τον νόμο 3719/2008 για το σύμφωνο συμβίωσης και το «αυτόματο» διαζύγιο λόγω διετούς διάστασης

-Τον νόμο 4958/2022 για τον εκσυγχρονισμό της ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγής.

«Έτσι και το παρόν σχέδιο νόμου εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας ώστε να ενισχυθεί, και να προστατευθεί ο θεσμός της οικογένειας», είπε η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

«Εγώ πάντως δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να ταξιδεύει σε μία χώρα και να μην αναγνωρίζομαι ως η μητέρα των παιδιών»

Η κ. Συρεγγέλα αναφέρθηκε και στην επικείμενη ονομαστική ψηφοφορία. «Θα μπορούσα να σχολιάσω το άγχος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς -πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή- για την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας. Μην ανησυχείτε. Εμείς αντίθετα με όλα τα υπόλοιπα κόμματα έχουμε αποδείξει την ενότητά μας εδώ και 50 χρόνια. Και η πολυφωνία που τόσο κατακρίνετε είναι αυτή που μας βοηθάει να πάμε μπροστά ενωμένες και ενωμένοι. Αντίθετα με άλλους, εμείς δεν επιβάλλουμε απόψεις, αλλά λειτουργούμε με βαθιά δημοκρατικό τρόπο επιτρέποντας σε όλες τις απόψεις να ακουστούν», είπε η εισηγήτρια της ΝΔ,

Η Μαρία Συρεγγέλα τόνισε ότι «θα μπορούσα να αναφερθώ στα ομοφοβικά σχόλια από βουλευτές προοδευτικού κόμματος. Γιατί μπορεί να κατηγορείτε εμάς ότι φλερτάρουμε με την ακροδεξιά, ότι χρειαζόμασταν φροντιστήρια και πόσα άλλα ακούσαμε. Όμως κανένας και καμία βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που ήταν σκεπτική ή σκεπτικός προς το νομοσχέδιο δεν προσέβαλε ποτέ κάποιον συνάνθρωπο ούτε έκανε ομοφοβικά σχόλια. Θα μπορούσα να τα πω όλα αυτά και πολλά ακόμα. Αλλά δεν θα τα πω. Γιατί τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πάνω από παρατάξεις και μικροκομματικές τακτικές».

Απευθυνόμενη κυρίως στους βουλευτές από τα κόμματα που δήλωσαν ξεκάθαρα πως θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ υπογράμμισε ότι η ψήφιση του παρόντος νομοθετήματος είναι θέμα ανθρωπιάς.

«Ας σταθούμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας»

«Ας αναλογιστούμε τι περνάνε αυτοί οι άνθρωποι τόσα χρόνια στις σκιές, μπλεγμένοι σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, ισορροπώντας πολλές φορές σε δύο πραγματικότητες-του εξωτερικού και την ελληνική. Εγώ πάντως δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να ταξιδεύει σε μία χώρα και να μην αναγνωρίζομαι ως η μητέρα των παιδιών μου. Γι’ αυτές λοιπόν τις μητέρες, γι’ αυτούς τους μπαμπάδες και προπάντων γι’ αυτά τα παιδιά σας κοιτάζω στα μάτια και σας ζητάω να αναλάβουμε την ευθύνη και να υπερψηφίσουμε το παρόν νομοσχέδιο», είπε η Μαρία Συρεγγέλα.

«Ως εκπρόσωποι του ελληνικού λαού έχουμε το καθήκον να διασφαλίσουμε ότι κάθε άνθρωπος, ανεξάρτητα από το φύλο ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό του, έχει το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, την ισότητα και την προστασία από τη βία και τις διακρίσεις. Προστατεύοντας τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου, κάθε παιδιού, προχωράμε μπροστά. Πάντα με πυξίδα τις παραδόσεις, τις αξίες μας, τον πυρήνα του Ελληνισμού- την οικογένεια. Ας σταθούμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας», επισήμανε η βουλευτής της ΝΔ.

Καταληκτικά τόνισε πως «και αν αύριο τα δικά μας παιδιά μας ρωτήσουν «τι κάναμε για τα παιδιά που στερούνται τα ίδια δικαιώματα με εκείνα;» ας τα κοιτάξουμε περήφανα και ας τους απαντήσουμε πως κάναμε το σωστό διασφαλίζοντας ίσα δικαιώματα για όλα τα παιδιά στην Ελλάδα».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024