Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καβγάς στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για τα ομόφυλα ζευγάρια - «Δεν είσαι ο μπαμπάς μου, δεν θα μου πεις τι θα κάνω»

Καβγάς στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για τα ομόφυλα ζευγάρια – «Δεν είσαι ο μπαμπάς μου, δεν θα μου πεις τι θα κάνω»

Επεισοδιακή ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ με θέμα το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Απανωτές οι κόντρες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, όπου συζητήθηκε η στάση του κόμματος απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια, δεδομένου ότι έχουν διατυπωθεί επιφυλάξεις ή και ενστάσεις από ορισμένους βουλευτές το προηγούμενο διάστημα.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, να επιχειρηματολογεί υπέρ της υπερψήφισης του νομοσχεδίου, με παρόντες τους καθηγητές Κώστα Ρόκα και Λίνα Παπαδοπούλου.

«Δε θα μου πεις τι θα λέω ή τι θα κάνω, δεν είσαι ο μπαμπάς μου»

Στη συνεδρίαση που κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες, τέθηκαν ερωτήσεις από τους βουλευτές στους ειδικούς, ωστόσο, αν και δεν έμεινε αναπάντητο κάποιο από τα ερωτήματά τους, οι απαντήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές, γι’ αυτό και θα επαναληφθεί την Τρίτη η συνεδρίαση.

«Κάποιοι σύρονται από μητροπολίτες»

Μάλιστα, οι τόνοι ανέβηκαν όταν η βουλευτής Δυτικής Αθήνας, Νάντια Γιαννακοπούλου, επέλεξε να απαντήσει σε τοποθέτηση του βουλευτή Ροδόπης, Αχμέτ Ιλχάν, σε προηγούμενη συνεδρίαση, παρότι ο ίδιος δεν ήταν… παρών.

Ο βουλευτής Ροδόπης είχε υποστηρίξει πως είναι καλό για το ΠΑΣΟΚ να υπάρχουν και κάποιες διαφοροποιήσεις.

«Δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει ότι είναι θετικό για το κόμμα και κάποιοι να καταψηφίσουν, δεν υπάρχουν βουλευτές α’ και β’ κατηγορίας, τι είμαστε εμείς για να παίρνουμε όλο το ζόρι επάνω μας;», τόνισε η Νάντια Γιαννακοπούλου σε έντονο ύφος.

Παράλληλα, σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αναδεικνύει με καθαρά λόγια τις θέσεις του, ενώ άφησε αιχμές εναντίον βουλευτών του κόμματος που δεν κατονόμασε, λέγοντας χαρατηριστικά ότι «κάποιοι σύρονται από μητροπολίτες».

«Δεν είσαι ο μπαμπάς μου»

«Άσε την εκκλησία, αυτό είναι θέμα συνειδησιακό, στο οποίο πρέπει να γίνει ενημέρωση», της απάντησε ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, με τον Πάρι Κουκουλόπουλο να προσπαθεί να «ηρεμήσει τα πνεύματα», λέγοντας ότι υπάρχει χρόνος να συνεχιστεί η κουβέντα πριν την ψηφοφορία στη Βουλή, ενώ φέρεται να σύστησε στην Νάντια Γιαννακοπούλου πως «δεν χρειάζεται να δημιουργούμε ένταση».

«Δε θα μου πεις τι θα λέω ή τι θα κάνω, δεν είσαι ο μπαμπάς μου», συνέχισε… ακάθεκτη η Νάντια Γιαννακοπούλου, απευθυνόμενο στον κ. Κουκουλόπουλο.

Επιπλέον, έριξε τα «καρφιά» της και στον Παύλο Χρηστίδη για τον όρο «pink washing» που χρησιμοποίησε σε ομιλία του για την κυβέρνηση, φέρνοντας δηλαδή ένα νομοσχέδιο δικαιωματικό που αφορά στην ΛΟΑΚΤΙ+ κοινότητα για να κρύψει τα υπόλοιπα, όπως το κράτος δικαίου και οι υποκλοπές.

«Δεν έπρεπε να αναφερθείς σε pink washing», φέρεται να είπε η κυρία Γιαννακοπούλου, για να παρέμβει «πυροσβεστικά» ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος υπερασπίσθηκε τον βουλευτή: «Μα, ο Χρηστίδης το έχει πάρει όλο επάνω του το θέμα του κράτους δικαίου και δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Να σημειωθεί, τέλος, πως 17 βουλευτές θεωρούνται σίγουροι από την Χαριλάου Τρικούπη ότι θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, ενώ ενδεχομένως να φτάσουν και τους 20- 22, στους 32 συνολικά βουλευτές του κόμματος.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024