Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισότητα στον γάμο: Διχασμένοι οι πολίτες – Πάνω από 5.500 σχόλια στη δημόσια διαβούλευση

Ισότητα στον γάμο: Διχασμένοι οι πολίτες – Πάνω από 5.500 σχόλια στη δημόσια διαβούλευση

Σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία και το νομοσχέδιο παίρνει το δρόμο για τη Βουλή

Ο διχασμός της Ελληνικής κοινωνίας, σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αποτυπώνεται και στα σχόλια που έγραψαν οι πολίτες στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», τέθηκε την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου σε δημόσια διαβούλευση και μετά από τη συμπλήρωση μίας εβδομάδας στον «αέρα», έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 5.500 σχόλια και παρατηρήσεις.

sxolia_dimosia_diavoulefsh

Δημόσιος… αντίλογος

Διαβάζοντας τα σχόλια διακρίνεται από τη μία η οργή και την αγανάκτηση ορισμένων, αλλά και η λύτρωση κάποιον, καθώς όπως λένε, το νομοσχέδιο θα τους λύσει αρκετά προβλήματα.

Αρκετοί είναι εκείνοι από αυτούς που διαφωνούν, οι οποίοι επικαλούνται την Εκκλησία, λέγοντας ότι είναι αμαρτία. Άλλοι εκφράζουν τους προβληματισμούς τους και θέτουν ερωτήματα και άλλοι το αντιμετωπίζουν με χιούμορ.

«Βαθύτατη θλίψη. Ο Θεός θα στείλει την οργή Του. Σόδομα και Γόμορρα. Τα ισοπεδώσαμε όλα. Ντροπή και αίσχος. Είναι αμαρτία, το λέει και ο Απόστολος Παύλος. Ο Άγιος Παΐσιος είχε πει ότι όταν ψηφίζονται νόμοι αντιχριστιανικοί θα έρθει η τιμωρία του Θεού. Τα παιδιά χρειάζονται ανδρικό και γυναικείο πρότυπο» είναι κάποιες από τις αναφορές εκείνων που διαφωνούν.

«Θα λύσει αρκετά προβλήματα. Συγχαρητήρια. Επιτέλους πάμε ένα βήμα μπροστά. Θετική κίνηση», γράφουν οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου.

Κάποιοι θέτουν προβληματισμούς, όπως τι θα γίνει σε περίπτωση χωρισμού ενός ομόφυλου ζευγαριού και αν προβλέπεται κάτι στο νομοσχέδιο.

Φυσικά δεν λείπουν και τα χιουμοριστικά σχόλια με πολίτη να γράφει: «Ένας μεγάλος προβληματισμός που είναι τροφή για σκέψη του νόμου που θα ψηφίσετε, είναι πως αν δυο γυναίκες παντρευτούν και αποκτήσουν ένα κορίτσι και το κοριτσάκι αυτό ενηλικιωθεί και θελήσει να παντρευτεί άνδρα, αυτός ο άνδρας θα έχει δυο πεθερές!! Θα θέλατε όλοι εσείς που ψηφίζετε να ήσασταν στη θέση του;».

Δείτε εδώ κάποια σχόλια

sxo_xiom
sco3
sco4
sco6
sco7
sco10
sco11
scol13
sxco5
sxo1
sxo2
sxo8
sxo9
sxo12

Δείτε εδώ όλα τα σχόλια στη δημόσια διαβούλευση

Η δημόσια διαβούλευση, ολοκληρώνεται σήμερα στις εννέα το βράδυ, ενώ αύριο Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, το νομοσχέδιο παίρνει τον δρόμο για την Βουλή.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024