Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισόβια στον ποδοσφαιριστή και μοντέλο Giovanni Padovani - Χτύπησε μέχρι θανάτου την πρώην σύντροφό του

Ισόβια στον ποδοσφαιριστή και μοντέλο Giovanni Padovani – Χτύπησε μέχρι θανάτου την πρώην σύντροφό του

Με την ποινή της ισόβιας κάθειρης καταδικάστηκε ο 28χρονος ποδοσφαιριστής Giovanni Padovani για την άγρια δολοφονία της πρώην συντρόφου του Alessandra Matteuzzi.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο ποδοσφαιριστής και μοντέλο Giovanni Padovani, καθώς κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της πρώην συντρόφου του Alessandra Matteuzzi.

O 28χρονος ποδοσφαιριστής Giovanni Padovani είχε γίνει stalker της 56χρονης Alessandra Matteuzzi και την χτύπησε μέχρι θανάτου με σφυρί λίγες εβδομάδες αφού τον είχε καταγγείλει στην αστυνομία.

Ο Giovanni Padovani, που έπαιζε σέντερ μπακ στη Sancataldese, καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία της πρώην κοπέλας του, της 56χρονης Alessandra Matteuzzi, έξω από το σπίτι της στις 23 Αυγούστου 2022.

Η Alessandra μιλούσε με την αδερφή της Stefania, η οποία άκουσε τις κραυγές της όταν ο ποδοσφαιριστής τη χτύπησε μέχρι θανάτου.

Τη χτυπούσε με σφυρί και τις γροθιές του, με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ και έναν πάγκο που σήκωσε από έναν κήπο κοντά στο διαμέρισμά της στη Via Dell’Arcoveggio, στη Μπολόνια, στη βόρεια Ιταλία.

Η Alessandra Matteuzzi

Η Alessandra Matteuzzi

Είχε πετάξει στην πόλη και την περίμενε έξω από το σπίτι της αφού η ομάδα του του είπε να μείνει μακριά από την προπόνηση. Της έστησε ενέδρα και άρχισε να τη χτυπάει σε μια αρρωστημένη επίθεση που η αδερφή της Stefania άκουσε από το τηλέφωνο.

Μάρτυρας στη δολοφονία της αδερφής της

«Όχι Giovanni, όχι, σε παρακαλώ, βοήθεια» ούρλιαζε βγαίνοντας από το αυτοκίνητό της. «Ήμουν στο τηλέφωνο. Κάλεσα αμέσως την αστυνομία που έφτασε αμέσως» είχε αποκαλύψει η Stefania.

Η Alessandra πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο, καθώς είχε υποστεί σημαντικά τραύματα.

Το ζευγάρι ήταν μαζί για περίπου έναν χρόνο, αλλά είχαν περάσει το μεγαλύτερο διάστημα χωριστά, καθώς η Alessandra ζούσε στην Μπολόνια και ο Giovanni Padovani εργαζόταν στη Σικελία.

Η Stefania ισχυρίστηκε πως είχαν έναν καβγά τον Ιανουάριο του 2022, στη διάρκεια του οποίου ο Giovanni Padovani έσπασε τα πιάτα και ένα φωτιστικό στο σπίτι της στην Μπολόνια.

Αφού χώρισαν, ο Giovanni Padovani τη βομβάρδιζε με μηνύματα και κλήσεις, με αποτέλεσμα να τον καταγγείλει στην αστυνομία για stalking. Aυτό, ωστόσο, δεν τον εμπόδισε και οι γείτονές της είχαν υποστηρίξει ότι προσπάθησε να χαλάσει το αυτοκίνητό της και να σκαρφαλώσει στο μπαλκόνι της.

«Τον φοβόταν πολύ γιατί είχε γίνει επίμονος και δεν ήθελε πια να τον αφήνει να μπαίνει στο σπίτι», ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Ο δικαστής Domenico Pasquariello που ανακοίνωσε την ποινή του Giovanni Padovani σε δικαστήριο της Μπολόνια επισήμανε ότι η συστηματική παρενόχληση του θύματος, καθώς και ο προμελετημένη φύση της επίθεσης, ήταν επιβαρυντικοί παράγοντες.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να προσπάθησε να ισχυριστεί ότι δεν ήταν σε καλή ψυχική κατάσταση την ώρα της επίθεσης. «Αν ήμουν απόλυτα διαυγής και ικανός, μου αξίζει ισόβια κάθειρξη. Αν όμως θεωρήσετε ότι υπήρχε κάτι μη φυσιολογικό, ανώμαλο, στη συμπεριφορά μου, τότε όχι. Δεν ήμουν καλά. Γιατί ένα άτομο που είναι καλά δεν σκοτώνει έναν άλλο άνθρωπο. Βρίσκομαι σε έναν εφιάλτη. Η μεταμέλειά μου είναι μεγαλύτερο βάρος από τη φυλακή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Stefania κατάφερε να εκστομίσει μόνο μία φράση μετά την ακροαματική διαδικασία. Ξέσπασε σε κλάματα κατά την έξοδό της από την αίθουσα του δικαστηρίου. «Η Alessandra δεν είναι πια εδώ, η αδελφή μου δεν είναι πια εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά με δάκρυα στα μάτια.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024