Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στη Γάζα: Ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Νετανιάχου «μ@@@@α», είπε ότι εμποδίζει την κατάπαυση του πυρός

Πόλεμος στη Γάζα: Ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Νετανιάχου «μ@@@@α», είπε ότι εμποδίζει την κατάπαυση του πυρός

Ο πόλεμος στη Γάζα συνεχίζεται, με τον Τζο Μπάιντεν να φαίνεται να έχει μιλήσει με άσχημα λόγια για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου σε συνεργάτες του

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χρησιμοποίησε σκληρά λόγια για τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου σε ιδιωτικές συνομιλίες τις τελευταίες εβδομάδες, εκφράζοντας βαθιά απογοήτευση για την αδυναμία του να πείσει τον τελευταίο να αλλάξει τη στρατιωτική τακτική του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και αντιμετωπίζοντάς τον ως σημαντικό εμπόδιο στην προσπάθεια να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με πέντε πηγές που μίλησαν στο NBC News.

Ο Μπάιντεν φαίνεται να μίλησε με σκληρά λόγια για τον Νετανιάχου, αν και οι Παλαιστίνιοι τον κατηγορούν ότι του έδωσε το πράσινο φως για τη χερσαία επέμβαση στη Ράφα

Οι πηγές φέρονται να έχουν γνώση των δηλώσεων από πρώτο χέρι και τόνισαν ότι ο Μπάιντεν είπε ότι προσπαθεί να πείσει το Ισραήλ να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός, αλλά ο Νετανιάχου του «κάνει τη ζωή κόλαση» και είναι αδύνατο να διαπραγματευτεί μαζί του.

Οι πηγές είπαν ότι σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Νετανιάχου «μαλάκα» (σ.σ. η λέξη που χρησιμοποίησε ήταν asshole) και σε άλλες περιπτώσεις τον αποκάλεσε «αυτόν τον τύπο».

«Απλώς αισθάνεται ότι φτάνει πια. Αυτό (σ.σ. αναφερόμενος στον πόλεμο) πρέπει να σταματήσει», δήλωσε μία από τις πηγές σχετικά με τα λόγια του Μπάιντεν.

Τι ζήτησε ο Μπάιντεν στον Νετανιάχου στη συνομιλία που είχαν για τη Ράφα

Ο Τζο Μπάιντεν προέτρεψε την Κυριακή τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να μην προχωρήσει σε στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, εντός της Λωρίδας της Γάζας, «χωρίς αξιόπιστο και εφικτό σχέδιο» για την προστασία του πληθυσμού, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, ο Αμερικανός πρόεδρος «επανέλαβε την άποψή του, σύμφωνα με την οποία μια στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα δεν θα πρέπει να διεξαχθεί χωρίς αξιόπιστο και πραγματοποιήσιμο σχέδιο ώστε να εγγυηθεί την ασφάλεια του ενός και πλέον εκατομμυρίου ανθρώπων που έχουν βρει καταφύγιο εκεί», αναφέρει η αμερικανική κυβέρνηση σε ανακοίνωση.

Δείτε σχετική ανάρτηση:

Η τηλεφωνική συνομιλία του Μπάιντεν με τον Νετανιάχου πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά τη δήλωση του Αμερικανού πρόεδρου ότι η στρατιωτική απάντηση του Ισραήλ στη Γάζα είναι «υπερβολική».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024