Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Ο στρατός απελευθέρωσε δύο ομήρους στη Ράφα

Ισραήλ: Ο στρατός απελευθέρωσε δύο ομήρους στη Ράφα

Ο στρατός και οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ συνεργάστηκαν για να απελευθερώσουν τους δύο ομήρους ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη σφοδροί βομβαρδισμοί στη Ράφα

Οι υπηρεσίες ασφαλείας και ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσαν πως απελευθέρωσαν δυο ομήρους που είχαν απαχθεί την 7η Οκτωβρίου από μαχητές της Χαμάς κατά τη διάρκεια επιχείρησης τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Ο Φερνάντο Σιμόν Μαρμάν, 60 ετών, και ο Λουίς Χαρ, 70 ετών, ανακτήθηκαν κατά τη διάρκεια νυχτερινής επιχείρησης στη Ράφα που διεξήγαγαν από κοινού ο στρατός, η Σιν Μπετ (σ.σ. η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας) και η αστυνομία», σύμφωνα με κοινό δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Οι όμηροι – και αργεντίνικης υπηκοότητας – διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Σίμπα, στο κεντρικό Ισραήλ, ανακοίνωσε η δομή υγείας. Γιατροί επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται «σε καλή κατάσταση».

«Οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες για να το πραγματοποιήσουμε μέχρι τώρα και περιμέναμε να ωριμάσουν»

Η ανακοίνωση ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Ράφα που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 100 άνθρωποι στη Ράφα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Η Πολεμική Αεροπορία κατάφερε εντατικά χτυπήματα

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε σχετικά: «Οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες για να το πραγματοποιήσουμε μέχρι τώρα και περιμέναμε να ωριμάσουν. Η επίτευξη του στόχου στην καρδιά της Ράφα ήταν πολύ περίπλοκη».

Ο Χαγκάρι είπε ότι ο ισραηλινός στρατός έφτασε στο κτίριο που βρίσκεται στη συνοικία Shabura της Ράφαχ περίπου στη 1 τα ξημερώματα και εισέβαλε. Ανταλλάχθηκαν πυροβολισμοί με ενόπλους σε παρακείμενα κτίρια όταν απεγκλωβίστηκαν οι αιχμάλωτοι.

«Υπήρχε έντονη δύναμη πυρός από τον αέρα. Ανοίχθηκαν πυρά από κοντινά κτίρια. Η Πολεμική Αεροπορία χτύπησε εντατικά εκεί», δήλωσε. «Πολλοί τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν απόψε σε αυτή τη δράση».

Δεν υπήρξαν θύματα, αλλά ένας στρατιώτης τραυματίστηκε, δήλωσε ο Χαγκάρι.

Το «ευχαριστώ» του Μίλεϊ

Το γραφείο του προέδρου της Αργεντινής ευχαρίστησε τις ισραηλινές δυνάμεις για την επιτυχή επιχείρηση διάσωσης του Φερνάντο Μαρμάν και του Λουίς Χαρ, των δύο ομήρων με διπλή υπηκοότητα που κρατούνταν αιχμάλωτοι από τη Χαμάς στη Γάζα.

Ο ακροδεξιός Μίλεϊ επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες το Ισραήλ και εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στο Τελ Αβίβ.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024