Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το 80% των αντρών στον τομέα της τεχνολογίας «βλέπουν» ισότητα των φύλων – Τι λένε οι γυναίκες

Το 80% των αντρών στον τομέα της τεχνολογίας «βλέπουν» ισότητα των φύλων – Τι λένε οι γυναίκες

Οι γυναίκες στον κλάδο της τεχνολογίας δίνουν την δική τους απάντηση σε μελέτη, όπου το 80% των ανδρών στον κλάδο της τεχνολογίας θεωρεί πως υπάρχει ισότητα μεταξύ των φύλων

Περίπου το 80 τοις εκατό των ανδρών που εργάζονται με εταιρείες τεχνολογίας πιστεύουν ότι οι γυναίκες στον κλάδο αντιμετωπίζονται ισότιμα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Τα ευρήματα αμφισβητούν δεδομένα ετών και τις εμπειρίες των γυναικών στον κλάδο.

Για τη Hannah Samano, διευθύνουσα σύμβουλο και ιδρύτρια της εταιρείας Femtech Unfabled, υπάρχει μια ιδέα ότι το τεχνολογικό οικοσύστημα είναι ανοιχτό σε όποιον θέλει να ασχοληθεί, αλλά λέει ότι αυτό είναι κατηγορηματικά ψευδές.

«Υπάρχουν αόρατες προκλήσεις που επί του παρόντος εμποδίζουν την ισότητα. Αν ήσουν άντρας και δεν τα είχες αντιμετωπίσει ποτέ, πιθανότατα δεν θα ήξερες ότι υπάρχουν», είπε στο Euronews Next.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας στρατολόγησης Nigel Frank International, μέλος της εταιρείας ταλέντων cloud Tenth Revolution Group, μόλις το 6% των ανδρών συμμετεχόντων διαφώνησε ότι υπήρχε ισότητα των φύλων και το 14% είπε ότι ούτε συμφωνούσε ούτε διαφωνούσε.

«Είναι σύνηθες για όσους δεν βιώνουν την ανισότητα να αγνοούν ή να αρνούνται την επικράτηση της. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι περισσότερη δέσμευση, παρατήρηση, ακρόαση – και τελικά συμμαχία, από τους άντρες της τεχνολογίας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Nigel Frank International, James Lloyd-Townshend.

Ενώ ο αριθμός των γυναικών στην τεχνολογία αυξάνεται σιγά σιγά, δεν είναι μόνο να προσελκύσουμε περισσότερες γυναίκες στον κλάδο, σύμφωνα με την Anna McDougall, διευθύντρια προϊόντων και μηχανικής στην Axel Springer National Media & Tech.

«Δεν είναι μόνο να συμμετάσχουν οι γυναίκες, αλλά να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον όπου νιώθουν ότι ανήκουν και είναι ενεργά ευπρόσδεκτες»

Μια έρευνα του 2023 με γυναίκες στην τεχνολογία από την τεχνολογία και την εταιρεία λογισμικού Web Summit βρήκε αύξηση της αναφερόμενης ανισότητας των φύλων σε σύγκριση με το 2022, με περισσότερο από το 50 τοις εκατό από τις 500 γυναίκες συμμετέχουσες να λένε ότι είχαν βιώσει σεξισμό στον χώρο εργασίας.

Εν τω μεταξύ, σχεδόν οι μισοί από αυτούς δήλωσαν επίσης ότι πιστεύουν ότι ο χώρος εργασίας τους δεν λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την καταπολέμηση της ανισότητας των φύλων, αυξάνοντας από 26 τοις εκατό το 2022 σε 47 τοις εκατό το 2023.

Τι μπορούν να κάνουν οι άνδρες, οι εταιρείες και οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων;

Το πρώτο πράγμα που μπορούν να κάνουν οι άνδρες είναι να προσλαμβάνουν γυναίκες και να τις πληρώνουν σωστά, είπε ο ΜακΝτούγκαλ, προσθέτοντας ότι εάν δεν είναι σε θέση πρόσληψης, θα πρέπει να έχουν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά.

«Αν κάποιος στην ομάδα πει κάτι ακατάλληλο ή την κάνει να νιώθει άβολα, αφιερώστε λίγο χρόνο για να την τραβήξετε στην άκρη μετά και ελέγξτε ότι είναι καλά. Ακόμα καλύτερα, λέτε σεξιστικά αστεία ή σχόλια όταν τα ακούτε», είπε.

Όσον αφορά τις εταιρείες, συνιστά «πέρασμα του vibe check», που σημαίνει να θέτει ερωτήσεις όπως εάν η ατμόσφαιρα είναι καλή, εάν οι γυναίκες συμμετέχουν ενεργά στη λήψη αποφάσεων, ποιες είναι οι πολιτικές άδειας μητρότητας και ποιο ποσοστό ηγεσίας είναι γυναίκες.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024