Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Αρχές αναζητούν την πραγματική διασύνδεση τρομοκρατίας και ποινικών – Τα σενάρια που εξετάζονται

Οι Αρχές αναζητούν την πραγματική διασύνδεση τρομοκρατίας και ποινικών – Τα σενάρια που εξετάζονται

Οι εξελίξεις «τρέχουν» και το «κουβάρι» ξετυλίγεται. Τι εξετάζει η αστυνομία. Πού στρέφονται οι έρευνες. Τα νεότερα στοιχεία.

Στοιχεία που συνδέουν τρομοκρατικές οργανώσεις με το οργανωμένο έγκλημα ερευνά η αστυνομία μετά τη σύλληψη και φυλάκιση ενός πρώην ηγετικού μέλους της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί να λύσει το παζλ γνωρίζοντας πως ο συλληφθέντας ήταν γνώριμος με 38χρονο ποινικό της «Greek Mafia» που δολοφονήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στον Κορυδαλλό.

Αποκαλυπτικά είναι όσα είπε ο αστυνομικός συντάκτης των «ΝΕΩΝ» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο κεντρικό δελτίο του MEGA.

Οι δύο άνδρες φέρεται πως ήταν γνωστοί από την περίοδο που κρατούνταν στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα (Κορυδαλλός), είχαν οικονομικές σχέσεις και πιθανόν υποβοηθούνταν ως μάρτυρες στην έκδοση νόμιμων ταυτοτήτων.

Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί πως η δολοφονία του 38χρονου έχει εξιχνιαστεί και έχει αποδοθεί σε Ρωσοπόντιους για λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Καθώς οι εξελίξεις «τρέχουν» και το «κουβάρι» ξετυλίγεται ένα άλλο σενάριο που εξετάζεται από τις Αρχές είναι το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων» να είχε βοηθήσει τον 38χρονο σε δολοφονικές επιθέσεις της «Greek Mafia». Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές για τη διασύνδεσή τους δεν επιβεβαιώνεται καθώς ο κατηγορούμενος –ο οποίος έχει κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας– ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΛ.ΑΣ. και δεν προέκυψε από τα στοιχεία η σχέση του με τους δύο ΟΥΚάδες (υπόθεση εκρηκτικών) που αφέθηκαν ελεύθεροι με απόφαση του Εισαγγελέα Ναυτοδικείου. Δεν είχε τηλεφωνικές επαφές μαζί τους και κατηγορείται μόνο για την κατοχή ενός όπλου και ενός αλεξίσφαιρου.

Οι πληροφορίες που επεξεργάζονται οι Αρχές, οι έρευνες και τα ευρήματα

Υπενθυμίζεται πως το όνομα του πρώην μέλους των «ΣΠΦ» είχε εμπλακεί και το περασμένο καλοκαίρι μετά τη δολοφονία στον Κορυδαλλό και τον «πόλεμο της νύχτας» είχε βγάλει ανακοίνωση στην οποία αρνείτο κάθε εμπλοκή.

Τι είχε προηγηθεί

Στις Αρχές είχαν φτάσει πληροφορίες ότι στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, που αφέθηκαν σήμερα ελεύθερα και αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος είχαν στην κατοχή τους εκρηκτικά και ήταν έτοιμοι να τα διαθέσουν στο πρώην στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» που είχε μπει φυλακή και είχε αποφυλακιστεί με όρους το 2019.

Απολογία στον εισαγγελέα των τεσσάρων συλληφθέντων από την Δίωξη Εκβιαστών και κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών

Στα σπίτια των συλληφθέντων εντοπίστηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο.

Μεταξύ των κατασχεθέντων βρέθηκαν:

-2 κουτιά εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ,
-4 πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες,
-χειροβομβίδα,
-πιστόλι
-281 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

Σε δήλωσή του ο συνήγορος των δυο κατηγορουμένων Βαγγέλης Καντιάνης ανέφερε: «Μια «πολύδιαφημισμένη δικογραφία» ακόμη αποδείχθηκε «άνθρακας», καθώς αμφότεροι οι εντολείς μου μάχιμα στελέχη της πλέον επίλεκτης μονάδας του Ελληνικού Ναυτικού αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα από την εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς επειδή αποδείχτηκε ότι ουδεμία σχέση είχαν με τον έτερο συλληφθέντα όπως επίσης ουδεμία επικοινωνία είχαν με αυτόν.

»Ως εκ τούτου όλα τα σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν «συνεργασίας» ποινικών – τρομοκρατών «επικείμενου μεγάλου χτυπήματος, κ.λπ.» αποτελούν φαντασιοπληξίες και κακά σενάρια αποτυχημένων σκηνοθετών. Ευτυχώς που λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν αφήνουν τους αποτυχημένους σκηνοθέτες να υπαγορεύουν τις αποφάσεις τους».

Στη φυλακή το πρώην μέλος των «ΣΠΦ»

Με την υπόθεση να παραμένει ορθάνοιχτη και τις έρευνες να συνεχίζονται ο μόνος που βρέθηκε στη φυλακή είναι το πρώην μέλος των «ΣΠΦ» ενώ του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο πλημμελήματα. Πρόκειται για τα πλημμελήματα της παράβασης του νόμου περί όπλων και κατοχής ναρκωτικών δια ιδίαν χρήση.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν η σύζυγος του και ένας αστυνομικός. Ο εισαγγελέας της έδρας είπε πως οι δύο μαρτυρίες δεν έχουν να εισφέρουν κάτι ουσιώδες στην υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος τόνισε ότι «η έρευνα που έγινε, πραγματοποιήθηκε σε χώρο, που δεν είναι η οικία μου αποδεικνύεται από το μισθωτήριο» ενώ λίγο μετά στην απολογία του είπε «επέλεξα να προστατέψω τη γυναίκα μου απομακρυνόμενος από το σπίτι».

Τι ισχυρίστηκε

Όπως αναφέρθηκε από το συνήγορο του, Γ. Καρκανιά, ο κατηγορούμενος διέμενε σε άλλο χώρο καθώς «είχε φύγει από το συγκεκριμένο σπίτι επειδή φοβόταν για την σωματική του ακεραιότητα. Δημοσιεύματα έλεγαν ότι θα είναι το επόμενο θύμα στο πόλεμο της Greek Mafia».

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε πως το πιστόλι το είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφος του από την Ομόνοια, η οποία διαμένει στο σπίτι που έγινε η έρευνα, για λόγους αυτοπροστασίας κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε.

«Βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, του έδωσε λεφτά. Πριν το προμηθευτεί δεν το ήξερα, μετά το είδα μην κοροϊδευόμαστε. Αυτός που πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες που δεν ταίριαζαν καν στο πιστόλι» τόνισε ο κατηγορούμενος.

Το προφίλ των δύο ΟΥΚάδων και του πορτιέρη

Και οι τρεις ήταν γνώριμοι των Αρχών, αναφέρουν πληροφορίες.

Ο ΟΥΚάς με τα αρχικά Δ.Α είχε συλληφθεί το 2012, καθώς είχε παρασύρει με μοτοσικλέτα γυναίκα με δυο ανήλικα παιδιά και τους είχε εγκαταλείψει στο σημείο. Το 2023 συνελήφθη στην Τρίπολη και εντοπίστηκαν στην κατοχή του 14 γραμμάρια κοκαΐνης και ένα φιαλίδιο με αναβολικά.

Ο δεύτερος ΟΥΚάς με τα αρχικά Τ.Θ. είχε συλληφθεί το 2014 στην Καλαμάτα, καθώς είχε στην κατοχή του εκτοξευτήρα φωτοβολίδων και πυροβόλων βολίδων. Το 2020 στον Βόλο είχε ξυλοκοπήσει βάναυσα πολίτη και το 2023 είχε σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για οδήγηση χωρίς δίπλωμα.

Το τέταρτο πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση είναι ένας πορτιέρης με τα αρχικά Τ.Π. που είχε καταγγελθεί το 2018 για βιασμό γυναίκας, ενώ το 2023 είχε σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για σωματικές βλάβες σε θαμώνες του καταστήματος που εργαζόταν. Δίωξη σε βάρος του συλληφθέντα πορτιέρη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024