Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγριες εκτελέσεις εκ... παραδρομής

Αγριες εκτελέσεις εκ… παραδρομής

Αιματοχυσίες λόγω λανθασμένης πληροφόρησης και συμβόλαια θανάτου λόγω παρανοήσεων. Τι προκύπτει από τον φάκελο για τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος που σχημάτισε η ΕΛ.ΑΣ.

«Λάθος» συμβόλαια θανάτου φαίνεται πως εκτελούσε η ελληνική μαφία με αποτέλεσμα να προκαλούνται αιματοχυσίες χωρίς ουσιαστικό λόγο, βασισμένες σε εσφαλμένες εντυπώσεις των κακοποιών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον φάκελο για τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος που έχει συγκροτήσει η ΕΛ.ΑΣ., έλληνες ποινικοί φέρονται είτε από λάθος πληροφόρηση είτε βασισμένοι σε αποσπάσματα συνομιλιών αντιπάλων τους να οργάνωναν εκδικητικές επιθέσεις για προηγούμενες δολοφονίες, αγνοώντας ότι στην πραγματικότητα οι δράστες ήταν άλλοι από αυτούς που πίστευαν και εντέλει έβαζαν στο στόχαστρό τους, διευρύνοντας έναν αέναο κύκλο αίματος.

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ., μάλιστα, έχουν ήδη σχηματίσει την ακολουθία των γεγονότων και το τι πραγματικά συνέβη στο παρασκήνιο.

Και όλα αυτά παρά την ειδική πληροφόρηση που υποτίθεται ότι λαμβάνουν από τον «μικρόκοσμο» της παρανομίας και τη γνώση τους στη λειτουργία του οργανωμένου εγκλήματος.

Αυτό το εντυπωσιακό συμπέρασμα προκύπτει, σύμφωνα με έμπειρους αστυνομικούς, από την ανάλυση της δικογραφίας για τη δράση της πολυμελούς σπείρας εκτελεστών από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ που συσχετίστηκε – ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Αττικής – με τις δολοφονίες του 53χρονου Γιάννη Σ. και του 38χρονου Βασίλη Ρ., καθώς και με βομβιστικές επιθέσεις την περίοδο 2022-2023.

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ., μάλιστα, έχουν ήδη σχηματίσει την ακολουθία των γεγονότων και το τι πραγματικά συνέβη στο παρασκήνιο.

Βάσει της εικόνας που έχουν σχηματίσει οι αστυνομικές υπηρεσίες, λοιπόν, ο 53χρονος Γιάννης Σ. είχε γνωρίσει στις φυλακές Κορυδαλλού δύο ηγετικά μέλη της εν λόγω «ρωσικής» σπείρας που εξέτιναν ποινές για ληστείες, δουλεμπόριο κ.ά.

Ακολούθως, μετά την αποφυλάκισή τους, ο 53χρονος διατήρησε την επαφή μαζί τους και φέρεται να τους κατέβαλε ποσά ως «προστασία» στο παράνομο εμπόριο τσιγάρων, ιδίως μετά την αρπαγή ενός φορτηγού με λαθραία προϊόντα και τον τραυματισμό του οδηγού του.

Ηταν η περίοδος που ο ίδιος είχε φιλοξενήσει στο σπίτι του στη Βοιωτία τα εν λόγω άτομα, τα οποία τελικά, κατά την ΕΛ.ΑΣ., τον σκότωσαν γιατί πίστευαν ότι τους εξαπάτησε σε ορισμένες από τις συναλλαγές τους.

Μόλις 54 ημέρες μετά τη δολοφονία του Γιάννη Σ. στη Βοιωτία, σε πρατήριο στον Γέρακα έπεσε νεκρός από τα πυρά αγνώστων ο 39χρονος έμπορος καυσίμων Γιώργος Μ., ο οποίος φαίνεται πως χρεώθηκε εκ παραδρομής τη δολοφονία του 53χρονου

Συμβόλαια θανάτου χωρίς… λόγο

Ομως, μετά τη δολοφονία του 53χρονου στο ίδιο σπίτι στη Βοιωτία, τον Απρίλιο του 2022, συνεργοί του θύματος σχημάτισαν τη λανθασμένη εντύπωση ότι δράστες ήταν δύο Ελληνες (σ.σ.: ένας εξ αυτών είχε και ποινική δραστηριότητα) και ότι ο φόνος έγινε στα πλαίσια του πολέμου για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Σε αυτή την παρανόηση φαίνεται να συνέτειναν κάποιες τηλεφωνικές επικοινωνίες ιδιωτών, καθώς και η άποψη ότι αποτέλεσε επιδεικτική ενέργεια για τους νέους κυρίαρχους στη συγκεκριμένη παράνομη δραστηριότητα.

Ετσι, μόλις 54 ημέρες μετά τη δολοφονία στη Βοιωτία, σε πρατήριο στον Γέρακα έπεσε νεκρός από τα πυρά αγνώστων ο 39χρονος έμπορος καυσίμων Γιώργος Μ., ο οποίος φαίνεται πως χρεώθηκε εκ παραδρομής τη δολοφονία του 53χρονου.

Οι δράστες, ωστόσο, όπως προκύπτει πλέον, αγνοούσαν ότι επρόκειτο για έργο της «ρωσικής» μαφίας και ότι το κίνητρο ήταν ο έλεγχος της λαθραίας διακίνησης τσιγάρων και όχι καυσίμων, με την ανταποδοτική ενέργεια να χαρακτηρίζεται πια ως αναίτια.

Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει στη διάθεσή της σημαντικά στοιχεία για την πορεία του βαν των δραστών της δολοφονίας στον Γέρακα αλλά και για τον εμπρησμό του μετά την επίθεση, ενώ έχει ταυτοποιήσει ορισμένους από τους δράστες, ένας εκ των οποίων έχει επίσης δολοφονηθεί.

Ο κύκλος των λαθών που δημιούργησε συμβόλαια θανάτου χωρίς… λόγο, όμως, δεν σταματά εδώ. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες στη δολοφονία στον Γέρακα αποφάσισαν να εξοντώσουν και τον δεύτερο έλληνα ιδιώτη (σ.σ.: που είχε τις παλιότερες ποινικές εμπλοκές) Βαγγέλη Ζ., 44 ετών, ο οποίος επίσης θεωρήθηκε ηθικός αυτουργός της δολοφονίας στη Βοιωτία, χωρίς κάτι τέτοιο να ισχύει.

Ετσι, τον Ιούνιο του 2023, καταρτίστηκε σχέδιο επίθεσης εναντίον του 44χρονου στο πρατήριο καυσίμων που διατηρούσε στον Νέο Κόσμο, το οποίο ουδέποτε υλοποιήθηκε.

Παρ’ όλα αυτά, δολοφονήθηκε με μπαράζ πυροβολισμών προ 15 ημερών στο ίδιο σημείο.

Το σχέδιο εκείνο αποκαλύφθηκε όταν σε τυχαίο έλεγχο βρέθηκε κλεμμένο ΙΧ έμφορτο με όπλα κοντά στο πρατήριο καυσίμων.

Στο συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκαν επίσης αποτυπώματα του 38χρονου Βασίλη Ρ., ο οποίος αμέσως μετά έπεσε και αυτός νεκρός στον Κορυδαλλό από τις σφαίρες των μελών της «ρωσικής» μαφίας, καθότι φαίνεται να είχε εμπλακεί στον πόλεμο των λαθραίων τσιγάρων.

Μάλιστα, μετά τη δολοφονία στον Κορυδαλλό αναπτύχθηκε το άστοχο σενάριο ότι ηθικός αυτουργός ήταν ο 44χρονος Βαγγέλης Ζ. που είχε πληροφορηθεί τα εγκληματικά σχέδια του 38χρονου και «πρόλαβε να τον σκοτώσει».

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κανείς εξ αυτών δεν γνώριζε ότι υπήρχε ένα τρίτος εγκληματικός «πόλος» ποινικών από το πρώην ανατολικό μπλοκ που τους εξόντωνε, ενώ αυτοί πίστευαν ότι είναι θύματα των ελλήνων αντιπάλων τους.

Premium έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024