Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεσολόγγι: «Ψάχνουν για χρυσές λίρες» - Τι λέει ο φίλος του κρεοπώλη για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Μεσολόγγι: «Ψάχνουν για χρυσές λίρες» – Τι λέει ο φίλος του κρεοπώλη για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Ο 36χρονος κατηγορούμενος για αρχαιοκαπηλία που φέρεται να είναι φίλος του κρεοπώλη μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», δίνοντας τη δική του εκδοχή για το πώς βρέθηκε μπλεγμένος.

Στα σενάρια για παράνομες δραστηριότητες που αφορούν σε κυνήγι θησαυρών, αλλά και αρχαιοτήτων στο Μεσολόγγι, αναφέρθηκε ο κατηγορούμενος για αρχαιοκαπηλία που φέρεται να είναι φίλος με τον 50χρονο κρεοπώλη που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του Μπάμπη.

Ο 36χρονος κατηγορούμενος για αρχαιοκαπηλία μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», δίνοντας τη δική του εκδοχή για το πώς βρέθηκε μπλεγμένος, ενώ όπως είπε δεν ήταν φίλος ούτε με τον Μπάμπη ούτε με τον κρεοπώλη.

«Ξέρω γιατί κατηγορούμαι, αλλά η υπεξαίρεση περιλαμβάνει και τον σκοπό πώλησης. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που λένε. Γιατί να υπεξαιρέσω κάτι που εγώ δήλωσα, που εγώ παρέδωσα. Δεν υπάρχει καμία λογική σε αυτά που μου αποδίδονται», είπε αρχικά.

«Ο τάδε αντάρτης έχει αφήσει λίρες εκεί. Με τόση ανέχεια από την οικονομική κρίση πολύς κόσμος πιστεύει ελπίζοντας ότι θα βρει κάτι»

«Δείτε την υπόθεση από την άλλη πλευρά, τη δική μου. Μόλις εντόπισα τα αρχαία τα δήλωσα αμέσως στην αρχαιολογία στις 3 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί. Έκανα την αίτηση, έδειξα στη διευθύντρια τις φωτογραφίες, πήρα αριθμό πρωτοκόλλου και τη ρώτησα ‘αυτά τι τα κάνω, τα αφήνω εδώ; Ποια είναι η διαδικασία;’ Μου λένε ‘όχι. Πας σπίτι σου κι εμείς σε ενημερώνουμε κάποια στιγμή με ραντεβού που θα είναι κάποιοι άνθρωποι εδώ να γίνει η φωτογράφιση και η εκτίμηση’», προσέθεσε.

«Επειδή υπήρχε μία αδράνεια φοβήθηκα αποφάσισα να πάω στις 25 Ιανουαρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα για να ξεμπερδέψω με την υπόθεση. Είχα κάνει μέσω του gov.gr, υπεύθυνη δήλωση, είχα κάνει τα πάντα κι όταν πήγα δεν μπορούσαν να με δεχθούν γιατί έλλειπε η αρχαιολόγος. Έτσι άφησα τα πράγματα στην Αθήνα για να μην τα κουβαλάω μαζί μου στο Μεσολόγγι, αφού σε μία εβδομάδα θα ξανακατέβαινα. Ξαφνικά βρίσκεται η αστυνομία στο σπίτι μου, να μου κατασχέσει αυτά που εγώ προσπάθησα να παραδώσω μόνος μου δύο φορές», είπε ακόμα.

Όπως λέει τα μόνα στοιχεία που υπάρχουν είναι ένα τυποποιημένο e-mail που εστάλη σε οίκο δημοπράτησης στη Γαλλία, τα οποία έστειλε για να πάρει εκτίμηση για την αξία των αρχαιοτήτων.

«Δεν ήθελα να τα πουλήσω, ήθελα να μου δώσουν μία εκτίμηση για την αξία τους, προκειμένου να μάθω και να υπολογίσω τη νόμιμη αμοιβή από το κράτος για την ανεύρεσή τους. Έψαξα στο ίντερνετ κι έμαθα που απευθύνεται κάποιος που θέλει να μάθει την πραγματική αξία των αντικειμένων που έχει στην κατοχή του, όταν δεν τη γνωρίζει. Σκοπός μου ήταν να κινηθώ νόμιμα και να πάρω ό,τι δικαιούμαι. Πρώτα τα δήλωσα και πήρα αριθμό πρωτοκόλλου και μετά έστειλα τα e-mail», προσέθεσε.

Όπως είπε οι αρχαιότητες δεν έχουν σχέση με το Μεσολόγγι, είναι πεντελικό μάρμαρο και ο ίδιος τα βρήκε από έναν άνθρωπο, τα στοιχεία του οποίου έδωσε στον ανακριτή και την ύπαρξη των οποίων γνώριζε εδώ και περίπου έξι χρόνια. Πάντως δεν έδωσε παραπάνω πληροφορίες για τον λόγο που ο ίδιος αποφάσισε να πάει στο συγκεκριμένο σημείο τώρα μετά από τόσο καιρό.

Ανέφερε σε δημοσιογράφο της εκπομπής ότι οι πληροφορίες για το κύκλωμα που λυμαίνεται την περιοχή και για το πού βρίσκεται χρυσός και λίρες γίνεται «στόμα με στόμα». «Ο τάδε αντάρτης έχει αφήσει λίρες εκεί. Με τόση ανέχεια από την οικονομική κρίση πολύς κόσμος πιστεύει ελπίζοντας ότι θα βρει κάτι. Βγαίνουν για κυνήγι θησαυρού. Χρυσές λίρες ψάχνουν. Δεν υπάρχει κυνηγός στην περιοχή που να μην ασχολείται και με αυτό το αντικείμενο. Δεν κατηγορώ και δεν το παίζω ειδικός αλλά είναι πιο εύκολο για αυτούς που ξέρουν και τα μέρη να έχουν έναν ανιχνευτή μετάλλων μαζί τους», συμπλήρωσε.

«Δεν ήξερα ούτε το Μπάμπη, ούτε τον κρεοπώλη»

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν η δική του ανασκαφή συσχετίζεται με τη δολοφονία του Μπάμπη απάντησε:

«Ο συσχετισμός δεν ισχύει γιατί εγώ εκεί ήμουν ένα μήνα νωρίτερα, τα έχω βγάλει, τα έχω παραδώσει και τα έχω δηλώσει. Δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση του Μπάμπη. Δεν τον ήξερα ούτε αυτόν ούτε τον κατηγορούμενο κρεοπώλη. Δεν έχω μιλήσει με τους ανθρώπους, ούτε γεια. Αποδεικνύεται από παντού. Τα ίδια είπα και στους αστυνομικούς που με ρώτησαν αν τους ξέρω. Μου πήραν το κινητό, μου κατάσχεσαν τον υπολογιστή, την ημέρα που ήρθαν στο σπίτι. Δεν βρήκαν κάτι. Έχουμε απλά ένα κοινό γνωστό, αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι φίλος τους. Δεν με έχουν δει να γλεντάω μαζί τους και να βγάζω φωτογραφίες που λένε. Ήξερα ένα παιδί που είναι φίλος του κρεοπώλη. Μεγαλώσαμε μαζί και παίζαμε μπάλα. Δεν έχουμε στενές επαφές τα τελευταία 15 χρόνια και δεν μιλήσαμε πρόσφατα», κατέληξε.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024