Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024
weather-icon 21o
Η αστυνομία απαγορεύει την αντισυγκέντρωση της συλλογικότητας Καμία Ανοχή υπέρ του γάμου ομοφύλων

Η αστυνομία απαγορεύει την αντισυγκέντρωση της συλλογικότητας Καμία Ανοχή υπέρ του γάμου ομοφύλων

Η ΕΛ.ΑΣ με ανακοίνωσή της απαγορεύει στη συλλογικότητα «Καμία Ανοχή» να πραγματοποιήσει αντισυγκέντρωση, ενάντια στη συγκέντρωση κατά του γάμου ομοφύλων παραθρησκευτικών και ακροδεξιών οργανώσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και με απόφαση του Διευθυντή της Αστυνομίας Αθηνών,  απαγορεύτηκε η πραγματοποίηση αντισυγκέντρωσης αύριο, Κυριακή, στις 10:30 στην Πλατεία Συντάγματος από μέλη της συλλογικότητας «Καμία Ανοχή» η οποία έχει εξαγγελθεί ενάντια σε προγραμματισμένη συγκέντρωση παραθρησκευτικών και ακροδεξιών οργανώσεων.

Το σκεπτικό της αστυνομίας για την απαγόρευση μόνο της αντισυγκέντρωσης στηρίζεται σε νόμο και Προεδρικό Διάταγμα του 2020, με το οποίο καλούνται να γνωστοποιήσουν την πρόθεσή τους στην οικεία της συγκέντρωσης αστυνομική αρχή.

Η απαγόρευση ισχύει από τις 06:00 έως τις 23:59 της Κυριακής, αλλά μόνο σε σχέση με την αντισυγκέντρωση. Μάλιστα απαγορεύτηκε οποιαδήποτε παρουσία της συλλογικότητας «Καμία Ανοχή» στην περιοχή που περικλείεται από τους εξής δρόμους: Λεωφ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λεωφ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού – Λαγουμιτζή – Π. Τσαλδάρη – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λεωφ. Αλεξάνδρας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την αντισυγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Για λόγους… «δημόσιας ασφάλειας»

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας «Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, αφενός, καθώς οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, (…) ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και αφετέρου από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων του σημείου πραγματοποίησής της».

Η ανακοίνωση της συλλογικότητας Καμία Ανοχή, που καλούσε σε «αντιφασιστική, αντεθνικιστική και αντιομοφοβική συγκέντρωση» είναι η παρακάτω.

Τα νέα της απαγόρευσης έγιναν αποδεκτά με την εξής ανακοίνωση:

«Το πανό μας είναι έτοιμο.
Λένε πως θα κατέβουν με λεωφορεία από όλη την Ελλάδα, σε μια ομοφοβική ελληνορθόδοξη φασιστική ορδή, ενάντια στο δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στο γάμο και στην παιδοθεσία. Έχουν γεμίσει με τρικάκια την Αθήνα και με αφίσες τις κολόνες.
Εμείς, οι περήφανες ντροπές του έθνους, τσούλες, τρανς, λεσβίες, γκέι κι αδερφές, εμείς τα ντόπια, τα μεταναστά, με χαρτιά, χωρίς χαρτιά, εμείς που δεν χωρέσαμε ούτε και σε αυτό το νομοσχέδιο, καλούμε σε συγκέντρωση φραγμό απέναντι στον ελληνορθόδοξο φασιστικό εσμό.
Νιώθουμε την ανάγκη να μην παραχωρήσουμε σπιθαμή στη ρατσιστική, εθνικιστική, ομοφοβική, τρανσφοβική και μισογυνική επιχειρηματολογία τους και στις κορώνες μίσους.Θα υπερασπιστούμε τις ζωές μας στο δρόμο. Περήφανα».

Ανακοίνωση απάντηση στην ΕΛΑΣ – Παράνομη η φεμινιστική κινητοποίηση και νόμιμη η μάζωξη των φασιστών – Αλλαγή ώρας και μέρους

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την 11-2-2024 και ώρα 10:30 στην Πλατεία Συντάγματος από μέλη της συλλογικότητας «Καμία Ανοχή». Λίγες ώρες πριν την πραγματοποίηση της κινητοποίησης, κυβέρνηση και μπάτσοι απαγορεύουν την αντιφασιστική αντιομοφοβική συγκέντρωση που καλεί η τρανσφεμινιστική συλλογικότητα Καμία Ανοχή και μας απαγορεύουν και οποιαδήποτε άλλη συνάθροιση στο μισό λεκανοπέδιο, ενώ αναφέρουν πως επιτρέπουν την «προγραμματισμένη συνάθροιση που έχει γνωστοποιηθεί νομίμως.

»Επιτρέπουν δηλαδή στον ελληνορθόδοξο φασιστικό εσμό να κατακλύσει την Αθήνα και να ξεράσει ρατσισμό, εθνικισμό και ομοφοβία. Η κυβέρνηση που κατεβάζει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η ίδια απαγορεύει τη φεμινιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα για να μη χάσει από την αγκαλιά της φασίστες και παπαδαριό. Και αυτό ακριβώς δείχνει τα όρια της πολιτικής τους και του δήθεν προοδευτικού νομοσχεδίου τους. Δεν περιμέναμε αυτή την ανακοίνωση και ουσιαστικά την απειλή για συλλήψεις, για να μάθουμε πως κυβέρνηση, μπάτσοι, φασίστες και παπαδαριό πάνε χέρι χέρι. Ξέρουμε ποια είναι τα πρόσωπα του κράτους που μας καταπιέζει, και τους έχουμε ονομάσει κι εμείς, χρόνια τώρα, στις δικές μας ανακοινώσεις ως εχθρό μας.

»Η συγκέντρωση μεταφέρεται στην Πλατεία Βικτωρίας, στις 3, αύριο Κυριακή 11 Φεβρουαρίου. Καλούμε όλο το φεμινιστικό, τρανσφεμινιστικό, κουήρ και ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα, τις αντιφασιστικές και μεταναστευτικές συλλογικότητες και συντονισμούς, τις αριστερές και αναρχικές συνελεύσεις, οργανώσεις και καταλήψεις, το φοιτητικό κίνημα που βρίσκεται ήδη σε αγώνα και ξέρει καλά από κρατική καταστολή, αλλά και κάθε άνθρωπο που νιώθει την ανάγκη να μην παραχωρήσει κι άλλο χώρο στη ρατσιστική, εθνικιστική, ομοφοβική, τρανσφοβική και μισογυνική ρητορική και πρακτική τους. Να υπερασπιστούμε μαζί τις ζωές μας στο δρόμο. Περήφανα. Πάντα τρανσφεμινιστά και πάντα αντιφά. Φασίστες και παπαδαριό στου πηγαδιου τον πάτο, Ζητώ το ανώμαλο προλεταριατο. Ραντεβού στην πλατεία Βικτωρίας, αύριο στις 3 το μεσημέρι. Καμία Ανοχή»

Sports in

Ληστής απείλησε με σφυρί υπάλληλο βενζινάδικου - Εκείνος τον πήρε στο κυνήγι με το... σκουπόξυλο

Ο δράστης φέρεται να είχε και συνεργό, ο οποίος τον περίμενε απ' έξω

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024