Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: «Υπερβολική» η επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας, λέει ο Μπάιντεν

Ισραήλ: «Υπερβολική» η επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας, λέει ο Μπάιντεν

«Πιέζω πολύ δυνατά, πάρα πολύ δυνατά» είπε ο Τζο Μπάιντεν προκειμένου να φθάσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας και να υπάρξει «παύση» των βομβαρδισμών και των μαχών.

Η στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την άνευ προηγουμένου έφοδο του στρατιωτικού βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς σε νότιους τομείς της επικράτειάς του την 7η Οκτωβρίου, είναι «υπερβολική», έκρινε χθες Πέμπτη ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Evelyn Hockstein).

Βομβαρδισμοί στη Ράφα παρά την προειδοποίηση των ΗΠΑ πως επαπειλείται «καταστροφή»

«Θεωρώ, όπως γνωρίζετε, ότι η ανταπόδοση στη Γάζα, στη Λωρίδα της Γάζας, είναι υπερβολική», δήλωσε ο δημοκρατικός πρόεδρος απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Ο ισραηλινός στρατός κλιμάκωσε χθες Πέμπτη τους βομβαρδισμούς του στη Ράφα, παρά την προειδοποίηση του ιστορικού συμμάχου του, των ΗΠΑ, πως επαπειλείται «καταστροφή» στην πόλη αυτή, στο νότιο άκρο του θυλάκου, πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, όπου έχει καταφύγει ο μισός και πλέον πληθυσμός του (1,3 εκατ. άνθρωποι) για να σωθεί από τις αεροπορικές επιδρομές και τις μάχες.

«Πιέζω πολύ δυνατά, πάρα πολύ δυνατά, για να φθάσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας» και να υπάρξει «παύση» των βομβαρδισμών και των μαχών, είπε ακόμη ο κ. Μπάιντεν. Ο μικρός παλαιστινιακός θύλακος αντιμετωπίζει «εφιαλτική» ανθρωπιστική κατάσταση, τονίζει ο ΟΗΕ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Επέκταση της σύγκρουσης

Σχολιάζοντας την απόρριψη από το Ισραήλ του σχεδίου εκεχειρίας που πρότεινε η Χαμάς, εκπρόσωπος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος υποστήριξε προχθές Τετάρτη ότι είναι ενδεικτική της πρόθεσης του Νετανιάχου να επιδιώξει τη σύγκρουση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024