Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χίλαρι Κλίντον: «Ο Νετανιάχου πρέπει να φύγει - Δεν είναι αξιόπιστος ηγέτης»

Χίλαρι Κλίντον: «Ο Νετανιάχου πρέπει να φύγει – Δεν είναι αξιόπιστος ηγέτης»

Η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε τον πρόεδρο του Ισραήλ «εμπόδιο», μία άποψη που εδώ και καιρό ακούγεται στις ΗΠΑ αν και κυρίως παρασκηνιακά

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου «πρέπει οπωσδήποτε να φύγει» για τους χειρισμούς του στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Γάζας.

«Ο Νετανιάχου πρέπει να φύγει. Δεν είναι αξιόπιστος ηγέτης. Επί των ημερών του έγινε η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου», δήλωσε η Κλίντον στο MSNBC. «Πρέπει να φύγει, και αν αποτελεί εμπόδιο στην κατάπαυση του πυρός, αν αποτελεί εμπόδιο στη διερεύνηση του τι πρέπει να γίνει την επόμενη ημέρα, πρέπει οπωσδήποτε να φύγει».

Όταν ρωτήθηκε για τη σχέση του προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Νετανιάχου,  η Κλίντον είπε ότι είναι «σαφές ότι ο Μπάιντεν κάνει ό,τι μπορεί για να επηρεάσει τον Νετανιάχου».

Υπέρ του Ισραήλ κατά του Νετανιάχου

Η Χίλαρι Κλίντον η οποία έχει υπάρξει και υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, υπερασπίστηκε τη στάση του Ισραήλ στον πόλεμο κατά της Γάζας, λέγοντας ότι η Χαμάς ξεκίνησε τη σύγκρουση με την επίθεσή της στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Άντονι Μπλίνκεν από το Ισραήλ άσκησε κριτική στο Τελ Αβίβ, την πιο σκληρή μέχρι τώρα από επίσημα χείλη στην Ουάσιγκτον, εν μέσω του πολέμου στη Γάζα

«Κοιτάξτε τι έχει κάνει η Ρωσία στην Ουκρανία, καταστρέφοντας νοσοκομεία, σχολεία, ισοπεδώνοντας ολόκληρες πόλεις, απάγοντας παιδιά. Είναι φρικτό. Όταν είσαι ο επιτιθέμενος, όπως ήταν η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ή όπως ήταν η Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2022, τι κάνεις με έναν επιτιθέμενο; Πρέπει να τον σταματήσεις», είπε.

Ερωτηθείσα σχετικά με την επέκταση της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ στη νότια πόλη Ράφα της Γάζας, όπου έχουν καταφύγει πολλοί Παλαιστίνιοι, η Κλίντον είπε: «Αυτό είναι φρικτό».

Μπλίνκεν: Το Ισραήλ δεν έχει την άδεια να απανθρωποιεί άλλους

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις της Κλίντον έρχονται την ώρα που ο Μπλίνκεν βρίσκεται στη Μέση Ανατολή και έχει συζητήσεις με Ισραηλινούς αξιωματούχους για πιθανή κατάπαυση πυρός. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, χθες Τετάρτη, δήλωσε σε συνέντευξη ότι το Ισραήλ δεν θα δεχτεί την πρόταση της Χαμάς για κατάπαυση πυρός, ενώ διατύπωσε εκ νέου τη θέση του ότι στόχος είναι η νίκη.

Ο Άντονι Μπλίνκεν από το Ισραήλ άσκησε κριτική στο Τελ Αβίβ, την πιο σκληρή μέχρι τώρα από επίσημα χείλη στην Ουάσιγκτον, εν μέσω του πολέμου στη Γάζα.

Το Ισραήλ «δεν έχει την άδεια να απανθρωποποιεί τους άλλους», ακόμα κι αν υπέστη τη φρίκη της 7ης Οκτωβρίου και είναι και το ίδιο θύμα.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, ο οποίος συναντήθηκε με πολλούς ανώτερους κυβερνητικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους στο πλαίσιο περιοδείας του στο Ισραήλ αυτή την εβδομάδα, είχε ήδη πει στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι ο αριθμός των νεκρών «αθώων πολιτών» στη Γάζα παραμένει «πολύ υψηλός».

«Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στη Γάζα δεν είχε καμία σχέση με τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου», δήλωσε ο Μπλίνκεν στο Τελ Αβίβ.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024