Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ικανοποίηση Μπάιντεν για το πόρισμα του εισαγγελέα σχετικά με τα απόρρητα έγγραφα

ΗΠΑ: Ικανοποίηση Μπάιντεν για το πόρισμα του εισαγγελέα σχετικά με τα απόρρητα έγγραφα

Ο ειδικός εισαγγελέας δεν απήγγειλε κατηγορίες στον Τζο Μπάιντεν για την υπόθεση με τα διαβαθμισμένα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοικία του και έφεραν την ένδειξη «άκρως απόρρητο».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Evelyn Hockstein) εξέφρασε χθες Πέμπτη την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο ειδικός εισαγγελέας ολοκλήρωσε την έρευνα για τον χειρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων χωρίς να του απαγγείλει κατηγορίες, υπογραμμίζοντας ότι «το θέμα θεωρείται λήξαν».

Πρόκειται για έγγραφα που έφεραν διαβάθμιση «άκρως απόρρητο» και αφορούσαν την περίοδο που ο Τζο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, τα οποία βρέθηκαν το 2022 στην κατοικία του στο Ντέλαγουερ και σε γραφείο που χρησιμοποιούσε παλαιότερα.

«Κατέθεσα αυτοπροσώπως επί πέντε ώρες (…) παρόλο που βρισκόμουν εν μέσω του χειρισμού μιας διεθνούς κρίσης»

«Χάρηκα που είδα ότι κατέληξε στο συμπέρασμα που ανέκαθεν πίστευα ότι θα κατέληγε: ότι δεν θα απαγγέλλονταν κατηγορίες σε αυτήν την υπόθεση και πλέον το θέμα θεωρείται λήξαν», αναφέρει ο πρόεδρος Μπάιντεν σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

«Συνεργάστηκα πλήρως, δεν έθεσα εμπόδια και δεν επεδίωξα χρονοτριβές. Μάλιστα, ήμουν τόσο αποφασισμένος να παρέχω στον ειδικό εισαγγελέα όλα όσα χρειαζόταν που κατέθεσα αυτοπροσώπως επί πέντε ώρες, σε διάστημα δύο ημερών, στις 8 και 9 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, παρόλο που το Ισραήλ είχε μόλις δεχθεί επίθεση και βρισκόμουν εν μέσω του χειρισμού μιας διεθνούς κρίσης», συμπλήρωσε ο αμερικανός πρόεδρος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Εμπρηστικά σχόλια

Ωστόσο, το πόρισμα του εισαγγελέα μπορεί να ήταν απαλλακτικό για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά πυροδότησε ξανά τη συζήτηση για την ηλικία του καθώς περιελάμβανε εμπρηστικά σχόλια.

Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Χουρ, που είναι Ρεπουμπλικανός, σημείωσε πως οποιοδήποτε σώμα ενόρκων θα δυσκολευόταν να καταδικάσει τον Τζο Μπάιντεν, καθώς θα παρουσιαζόταν ως «συμπαθητικός ηλικιωμένος κύριος, με καλές προθέσεις αλλά κακή μνήμη» (περισσότερα εδώ).

Sports in

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0: Κλείδωσε την παραμονή με «υπογραφή» Ταμπίτζε (vid)

Ο Νταμπίτζε «λύτρωσε« τον Παναιτωλικό κόντρα στον Ατρόμητο (1-0), και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Αγρινιώτες εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Super League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024