Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο Μπάιντεν «μίλησε» με τον Χέλμουτ Κολ και τον Φρανσουά Μιτεράν

Όταν ο Μπάιντεν «μίλησε» με τον Χέλμουτ Κολ και τον Φρανσουά Μιτεράν

Ο Τζο Μπάιντεν συνεχίζει κάνοντας την μία γκάφα μετά την άλλη

Για τρίτη συνεχόμενη φορά αυτή την βδομάδα, ο Τζο Μπάιντεν έκανε γκάφα. Αυτή τη φορά είπε σε ένα ακροατήριο ότι συζήτησε το ζήτημα της εξέγερσης της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ με Ευρωπαίους ηγέτες που είναι νεκροί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την New York Post, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε την Τετάρτη σε δωρητές των Δημοκρατικών στη Νέα Υόρκη ότι μίλησε για το Καπιτώλιο με τον πρώην Καγκελάριο Χέλμουτ Κολ, ο οποίος έχει πεθάνει από τον Ιούνιο του 2017.

Μπέρδεψε τον Μακρόν με τον Μιτεράν

Η δεύτερη γκάφα της εβδομάδας έγινε όταν ο Αμερικανός πρόεδρος μπέρδεψε τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν με τον… Φρανσουά Μιτεράν, ο οποίος ηγήθηκε της χώρας από το 1981 έως το 1995 και πέθανε το 1996. Ο Μπάιντεν όμως δεν μπέρδεψε απλά το όνομα, αλλά και τη χώρα, λέγοντας πως ο Μιτεράν είναι πρόεδρος της… Γερμανίας.

Σε ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στο Λας Βέγκας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ διηγήθηκε μια ιστορία για τη σύνοδο κορυφής της G7 που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία τον Ιούνιο του 2021 και στην οποία συμμετείχε ο Μακρόν.

Ανέφερε: «Αμέσως μετά την εκλογή μου, πήγα σε μια σύνοδο της G7 στη νότια Αγγλία. Κάθισα και είπα: «Η Αμερική επέστρεψε!» και ο Μιτεράν από τη Γερμανία – εννοώ τη Γαλλία – με κοίταξε και μου είπε: «Για πόσο καιρό επέστρεψε;»».

«Πού είναι η Τζάκι»

Τέλος, η τελευταία γκάφα που έκανε ο Μπάιντεν είναι όταν αναζήτησε την βουλευτή της Ιντιάνα Τζάκι Ουαλόρσκι σε μια εκδήλωση του Λευκού Οίκου που πραγματοποιήθηκε οκτώ εβδομάδες μετά τον πολύκροτο θάνατό της.

«Βουλευτή Jackie – είστε εδώ; Πού είναι η Τζάκι;» ρώτησε επίμονα ο πρόεδρος από το βήμα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Οκτωβρίου του 2022. «Νομίζω ότι επρόκειτο να είναι εδώ». Η γκάφα έγινε αφού ο Μπάιντεν είχε ήδη εκδώσει μια μακροσκελή δήλωση με την οποία θρηνούσε για τον θάνατο της Ουαλόρσκι.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024