Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλοίο με θησαυρό αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων παραμένει στον βυθό της Καραϊβικής

Πλοίο με θησαυρό αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων παραμένει στον βυθό της Καραϊβικής

Μετέφερε χρυσό, ασήμι και κοσμήματα - Η ισπανική γαλέρα βυθίστηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης την οποία δέχτηκε από Άγγλους

Πριν από τρεις αιώνες, οι Άγγλοι επιτέθηκαν σε έναν ισπανικό στόλο πλοίων που στ’ αμπάρια τους είχαν απίστευτους θησαυρούς, ενόσω έπλεαν στην Καραϊβική Θάλασσα.

Η εν λόγω επίθεση έγινε στ’ ανοικτά των ακτών της Καρχηδόνας της Κολομβίας. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, το πλοίο «Σαν Χοσέ», το οποίο μετέφερε χρυσό, ασήμι και κοσμήματα αξίας περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, βυθίστηκε στην Καραϊβική Θάλασσα.

Ακόμη τίποτε δεν έχει ανακτηθεί από τον θησαυρό του Σαν Χοσέ

Διάφορες χώρες, κυβερνήσεις και φυλές διεκδικούν τα σπουδαία πλούτη της γαλέρας «Σαν Χοσέ» εδώ και δεκαετίες. Όμως, 300 χρόνια αργότερα, τίποτα από τον θησαυρό των πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν έχει ανακτηθεί.

Δείτε το σχετικό βίντεο του BBC:

Σύμφωνα με μια θεωρία, ουδείς -ούτε οι Ισπανοί ούτε οι Άγγλοι- ήθελαν να βυθιστεί το Σαν Χοσέ. Αλλά ο καπετάνιος της γαλέρας, Χοσέ Φερνάντεζ ντε Σαντιλάν, προτίμησε αντί να παραδοθεί και να επιστρέψει στην Ισπανία με άδεια χέρια να χρησιμοποιήσει μπαρούτι και να βυθίσει το πλοίο μέσω έκρηξης στο κύτος του.

Το Σαν Χοσέ αποτελεί αντικείμενο νομικής διαμάχης δεκαετιών (εδώ και σαράντα χρόνια) ανάμεσα στην κολομβιανή κυβέρνηση και την εταιρεία Sea Search Armada (SSA), με έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφορικά με την ιδιοκτησία της γαλέρας.

Σύμφωνα μ’ εκτιμήσεις, στ’ ανοιχτά των ακτών της Κολομβίας υπάρχουν περί τα 1.000 ναυάγια που «περιμένουν» να βγουν στο «φως».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024