Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υεμένη: Για νέους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και της Βρετανίας κάνουν λόγο οι Χούθι

Υεμένη: Για νέους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και της Βρετανίας κάνουν λόγο οι Χούθι

Για νέα πλήγματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην περιοχή Ρας Ισα της Υεμένης κάνουν λόγο οι αντάρτες Χούθι, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει ανακοίνωση από την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο.

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία βομβάρδισαν εκ νέου θέσεις των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, στην επαρχία Χοντάιντα (δυτικά), ανέφερε χθες Τετάρτη πρακτορείο ειδήσεων προσκείμενο στο ένοπλο σιιτικό κίνημα (στη φωτογραφία αρχείου από US Central Command via X/via Reuters, επάνω, εκτόξευση πυραύλου από αμερικανικό πολεμικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα).

Εργαζόμενος σε διυλιστήριο δήλωσε πως άκουσε τουλάχιστον δυο εκρήξεις

Ουάσιγκτον και Λονδίνο δεν έχουν κάνει κάποια ανακοίνωση ως αυτό το στάδιο. Τα πλήγματα έγιναν στην περιοχή Ρας Ισα, στην πόλη Σουλέιφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SABA, και εργαζόμενος σε διυλιστήριο εκεί, ο Αλάα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως άκουσε τουλάχιστον δυο εκρήξεις.

Από τον Νοέμβριο, οι αντάρτες Χούθι βάζουν στο στόχαστρο πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Αντεν που κατ’ αυτούς συνδέονται με το Ισραήλ, σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, όπου μαίνεται πόλεμος ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Οι επιθέσεις τους ανάγκασαν πολλές μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες ν’ αναστείλουν τη διέλευση των πλοίων τους απ’ αυτήν την στρατηγικής σημασίας περιοχή, από την οποία διέρχεται περί το 12% του παγκόσμιου εμπορίου.

Δεν σταμάτησαν τις επιθέσεις

Αντιδρώντας, η Ουάσιγκτον — που ενέταξε πρόσφατα ξανά τους Χούθι σε μαύρη λίστα «τρομοκρατικών» οργανώσεων — συγκρότησε τον Δεκέμβριο πολυεθνικό συνασπισμό για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας.

Ο συνασπισμός αυτός δεν έχει πάντως μπορέσει να σταματήσει τις επιθέσεις, παρότι οι αμερικανικές και βρετανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εξαπολύσει επανειλημμένα βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων, εγκαταστάσεων και οπλικών συστημάτων των ανταρτών από τα μέσα Ιανουαρίου.

Ο αντίκτυπος της κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή είναι βαρύς για το παγκόσμιο εμπόριο. Οι θαλάσσιες μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων μέσω Ερυθράς Θάλασσας μειώθηκαν κατά σχεδόν 30% σε ετήσια βάση, ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη (31η Ιανουαρίου) το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024