Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αποκλείστε το Ισραήλ από το ποδόσφαιρο»

«Αποκλείστε το Ισραήλ από το ποδόσφαιρο»

Ανάμεσα στις 12 ομοσπονδίες που ζητούν από τη FIFA την αποπομπή του Ισραήλ είναι αυτές της Παλαιστίνης, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Τον αποκλεισμό των ισραηλινών ομάδων από κάθε διεθνή ποδοσφαιρική διοργάνωση ζητούν 12 χώρες της Μέσης Ανατολής με επιστολή τους στη FIFA, την οποία κοινοποίησαν στις 211 εθνικές ομοσπονδίες και στις έξι συνομοσπονδίες.

Καθοδηγητής της προσπάθειας να εξοριστεί το ισραηλινό ποδόσφαιρο είναι ο πρίγκιπας Αλι μπιν Αλ Χουσεΐν, ετεροθαλής αδερφός του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντουλάχ Β’ και πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Δυτικής Ασίας.

Ανάμεσα στις 12 ομοσπονδίες που ζητούν την αποπομπή του Ισραήλ είναι αυτές της Παλαιστίνης, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Τι αναφέρει η επιστολή

Στην επιστολή που υπογράφει ο πρίγκιπας Αλί και έχει στη διάθεσή του το Sky News αναφέρεται: «Εμείς, οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Δυτικής Ασίας, που περιλαμβάνει όλα τα μέλη της, καλούμε τη FIFA, τις ποδοσφαιρικές συνομοσπονδίες και τις ομοσπονδίες-μέλη να ενωθούν μαζί μας για να πάρουν μια αποφασιστική στάση ενάντια στις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν στην Παλαιστίνη και τα εγκλήματα πολέμου στη Γάζα, καταδικάζοντας τη δολοφονία αθώων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων παικτών, προπονητών, διαιτητών και αξιωματούχων, την καταστροφή της ποδοσφαιρικής υποδομής, και να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο για την απομόνωση της Ισραηλινής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο μέχρι να σταματήσουν αυτές οι επιθετικές ενέργειες».

Τον επόμενο μήνα το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει στην ουδέτερη Βουδαπέστη την Ισλανδία στα ημιτελικά του πλέι οφ για το Euro 2024. Ο διευθύνων σύμβουλος της ομοσπονδίας της Νιβ Γκόλντστέιν εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη FIFA πως δεν θα εμπλέξει την πολιτική με το ποδόσφαιρο και θα επιτρέψει στο Ισραήλ να ονειρεύεται την πρόκριση για πρώτη φορά στα τελικά του Euro.

Το γεγονός ότι η FIFA απέκλεισε τη Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία το 2022 προκαλεί αρκετά ερωτήματα στην Ιορδανία σε σχέση με τη στάση που κρατά η Διεθνής Ομοσπονδία απέναντι στο Ισραήλ.

«Δεν είμαι εγώ που αποφασίζει. Και προφανώς θεωρούμε πως υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της δικής μας κατάστασης και άλλων καταστάσεων που συμβαίνουν στον κόσμο», υπογράμμισε ο CEO της ισραηλινής ομοσπονδίας.

Το 1954 το Ισραήλ ξεκίνησε να συμμετέχει στις διοργανώσεις της Ασιατικής Συνομοσπονδίας αλλά αντιμετώπισε την αντίθεση των χωρών που αρνήθηκαν να παίξουν αντίπαλοί του.
Μέσω των ασιατικών προκριματικών κατάφερε να προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ του 1970, αλλά στην επόμενη διοργάνωση δεν της επέτρεψαν να συμμετάσχει.

Το 1994 το Ισραήλ έγινε δεκτό από την UEFA ως πλήρες μέλος και έκτοτε οι όλες οι ομάδες της συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024