Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: Απώλειες για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ - Πληγή η ακρίβεια, «όχι» στα απογευματινά χειρουργεία, «ναι» στους αγρότες

Δημοσκόπηση: Απώλειες για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ – Πληγή η ακρίβεια, «όχι» στα απογευματινά χειρουργεία, «ναι» στους αγρότες

Διατηρεί το προβάδισμα η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση, καταγράφει όμως απώλειες, ενώ συγκεντρώνει αρνητικές γνώμες για τους χειρισμούς σε μία σειρά σοβαρών ζητημάτων της επικαιρότητας - Πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παραμένει μπροστά η Νέα Δημοκρατία με 16 μονάδες προβάδισμα έναντι του δεύτερου ΠΑΣΟΚ, στη νέα δημοσκόπηση της ALCO, ωστόσο, καταγράφει απώλειες συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας, κάτι που ισχύει και για τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος βρίσκεται σταθερά στην τρίτη θέση.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 28,2%, το ΠΑΣΟΚ 12,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10,2% και το ΚΚΕ, με διαφορά μία μονάδα και κάτι από την σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, καταγράφει 9,1%.

Παράλληλα, το 45% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, ποσοστό το οποίο αυξήθηκε κατά 4 μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ALCO.

«Δεν είναι εισαγόμενη η ακρίβεια», το μήνυμα στον Μητσοτάκη

Με την ακρίβεια να παραμένει η μεγαλύτερη πληγή για τους καταναλωτές, η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα (87%) δήλωσαν πως η κυβέρνηση μπορεί να πάρει και άλλα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπισή της.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως μόνο το 29% συμφωνεί με τον πρωθυπουργό περί «εισαγόμενης» ακρίβειας και απαντούν ότι για το «ράλι» τιμών στην Ελλάδα ευθύνονται περισσότερο διεθνείς παράγονες.

Αντίθετα, το 28% απαντά ότι η ανοδική πορεία των τιμών οφείλεται σε παθογένειες της ελληνικής αγοράς, ενώ το 38% δήλωσε πως ευθύνεται η απουσία επαρκούς αριθμού ελέγχων στην αγορά.

Παράλληλα, δυσαρεστημένοι δήλωσαν 6 στους 10 πολίτες και, συγκεκριμένα, το 62%, για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε σχέση με τα αιτήματα των αγροτών και τις κινητοποιήσεις τους.

«Όχι» στα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ λέει το 53%, με το 41% να συμφωνεί.

«Δεν βλέπουν ως ψήφο διαμαρτυρίας τις ευρωεκλογές»

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, πως οι επικείμενες ευρωεκλογές δεν θα αντιμετωπιστούν από τους πολίτες ως ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση, με το 56% να απαντά «όχι» και το 40% «ναι».

Τέλος, το 69% των πολιτών απάντησαν πως δεν είναι ικανοποιημένοι από την αποτελεσματικότητα των μέτρων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ενώ μόλις 2 στους 10 (20%) δήλωσαν ικανοποιημένοι.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024