Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χρήστος Γιαλιάς: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Τα πρώτα λεπτά μετά τη μαφιόζικη δολοφονία στη Μάνδρα

Χρήστος Γιαλιάς: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Τα πρώτα λεπτά μετά τη μαφιόζικη δολοφονία στη Μάνδρα

Πού στρέφονται οι έρευενες για την εν ψυχρώ δολοφονία του 59χρονου επιχειρηματία

Νέο βίντεο από τη μαφιόζικη δολοφονία του 59χρονου επιχειρηματία, Χρήστου Γιαλιά, στη Μάνδρα έρχεται στη δημοσιότητα. Στο βίντεο καταγράφονται οι πρώτες στιγμές μετά την επίθεση και ο πανικός που επικράτησε στο σημείο.

Όπως φαίνεται και στα πλάνα, αστυνομικοί έχουν προσεγγίσει στο φλεγόμενο όχημα και με πυροσβεστήρες επιχειρούν να σβήσουν τις φλόγες μη γνωρίζοντας ακόμη αν υπάρχουν άτομα στο αυτοκίνητο. Οι πληροφορίες είναι αρχικά συγκεχυμένες, ωστόσο στη συνέχεια αποκαλύπτεται πως στο φλεγόμενο όχημα βρισκόταν ο 59χρονος επιχειρηματίας.

Τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ – Πυρπόλησαν το αυτοκίνητό του

Μέσα στο όχημα εντοπίστηκε απανθρακωμένος ο Χρήστος Γιαλιάς, τον οποίο αρχικά οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης «γάζωσαν» με καλάσνικοφ και στη συνέχεια πυρπόλησαν το όχημα.

Σε προσωπικές και επαγγελματικές διαφορές στρέφονται οι έρευνες για τη δολοφονία του Γιαλιά

Στο σημείο επικρατεί αναστάτωση. Ένας άνδρας ακούγεται να φωνάζει: «Ο πατέρας μου πού είναι;». Στη συνέχεια ακούγονται οι κραυγές φίλου του Χρήστου Γιαλιά, που όπως ισχυρίζεται, ακολουθούσε το αυτοκίνητο του επιχειρηματία στα 100 μέτρα.

«Μαζί ήμασταν σου λέω. Μπροστά ήταν ο Χρήστος και στα 100 μέτρα ήμουν εγώ» ανέφερε στους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να συλλέξουν πληροφορίες.

Η ενέδρα θανάτου στήθηκε μόλις λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του 59χρονου στη Μάνδρα.

Βρέθηκαν 18 κάλυκες – Πού στρέφονται οι έρευνες

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες «γάζωσαν» με σφαίρες το αυτοκίνητο του 59χρονου, ενώ στη συνέχεια το πυρπόλησαν.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν γύρω από το όχημα 18 κάλυκες, ενώ το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω διερεύνηση.

Είχαν σκοτώσει και την πρώην συζυγό του πριν από σχεδόν 6 χρόνια

Οι έρευνες της Αστυνομίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης της εν ψυχρώ δολοφονίας του 59χρονου επιχειρηματία στρέφονται σε προσωπικές και επαγγελματικές διαφορές, που μπορεί να είχε.

Η δολοφονία της πρώην συζύγου του το 2018

Σε μια ακόμα τραγική πτυχή της σοκαριστικής εκτέλεσης του επιχειρηματία, η πρώην σύζυγός του Φρειδερική Καρζή είχε δολοφονηθεί τα ξημερώματα της 24ης Μαΐου του 2018 έξω από τη μονοκατοικία της, στη Μάνδρα.

Η άτυχη γυναίκα είχε βγει για διασκέδαση το βράδυ μαζί με μια φίλη της, που κατοικεί σε κοντινή απόσταση. Επιστρέφοντας στο σπίτι της, φαίνεται ότι τής είχαν στήσει καρτέρι θανάτου.

Η 51χρονη γυναίκα βρέθηκε ακριβώς έξω από το σπίτι της, πεσμένη ανάσκελα, με το κεφάλι μέσα σε λίμνη αίματος από τις σφαίρες που είχε δεχθεί από πιστόλι 9 χιλιοστών.

Σημειώνεται, πως η 51χρονη είχε χωρίσει εδώ και αρκετά χρόνια με τον Χρήστο Γιαλιά, ωστόσο είχαν αποκτήσει μαζί δυο παιδιά.

Κίνητρο της δολοφονίας όπως κατέληξαν -μετέπειτα- οι Αρχές ήταν η ληστεία, ενώ είχε συλληφθεί ο ένας από τους δύο δράστες, ένας 43χρονος Έλληνας ο οποίος έπεσε στα χέρια των Αρχών κατά τη διάπραξη ληστείας σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή των Βριλησσίων.

Συνεργός στη δολοφονία ήταν ένας δραπέτης των φυλακών και σεσημασμένος για κλοπές, ληστείες και ανθρωποκτονία το 2008 στα Τρίκαλα κατά τη διάρκεια συμπλοκής για ναρκωτικά.

Ο ίδιος κατά την ανάκρισή του απέδωσε τον φόνο της Καρζή στον αναζητούμενο συνεργό του και πως εκείνος ανέμενε στην μοτοσικλέτα λίγο πιο πάνω.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι άκουσε τους πυροβολισμούς και όταν ρώτησε τον συνεργό του, εκείνος του απάντησε πως έριξε στον αέρα για εκφοβισμό, ενώ αργότερα έμαθε πως ο συνεργός του εκτέλεσε το θύμα.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024