Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανάλγητη η κυβέρνηση λένε οι αγρότες - Διαμηνύουν ότι δεν θα υποχωρήσουν μέχρι τη δικαίωση

Ανάλγητη η κυβέρνηση λένε οι αγρότες – Διαμηνύουν ότι δεν θα υποχωρήσουν μέχρι τη δικαίωση

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης απέχουν παρασάγγας από αυτά που ζητούν οι αγρότες - Την κατηγορούν ότι δεν έχει κανένα πλάνο για τον πρωτογενή τομέα

Συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση οι αγώνες των αγροτών και δηλώνουν ανυποχώρητοι μπροστά στα αιτήματά τους, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αναλγησία.

Μιλώντας στο MEGA το μέλος συντονιστικής επιτροπής μπλόκου Κάστρου Βοιωτίας Παναγιώτης Κατσικογιάννης, υπογράμμισε ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης απέχουν παρασάγγας από αυτά που οι ίδιοι ζητούν.

«Ο αγώνας δεν θα σταματήσει αν δεν ικανοποιηθούν και τα αιτήματά μας»

«Δεν έχει αλλάξει κάτι εδώ και 30 και πλέον χρόνια. Δυστυχώς βλέπω ότι η κυβέρνηση είναι ανάλγητη και οι εξαγγελίες της απέχουν παρασάγγας από αυτά που εμείς ζητάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι απαντήσεις που παίρνουν οι αγρότες από την κυβέρνηση είναι ασαφής και έωλες.

«Είναι προφανές πως η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν πλάνο για τον πρωτογενή τομέα και αυτό είναι τουλάχιστον θλιβερό, οπότε εμείς ζητάμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα και οι απαντήσεις που παίρνουμε είναι ασαφής και έωλες, καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει κανένα σημείο σύγκλισης άρα δεν μπορεί να γίνει και διάλογος», πρόσθεσε ο κ. Κατσικογιάννης.

Σε ετοιμότητα οι αγρότες

Τα αιτήματα των αγροτών

Παράλληλα το μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκου Κάστρου Βοιωτίας στέλνει μήνυμα αγώνα έως την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. «Ο αγώνας δεν θα σταματήσει αν δεν ικανοποιηθούν και τα έξι αιτήματά μας, δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Ήδη κλιμακώνουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Παναγιώτης Κατσικογιάννης αναφέρθηκε στα αιτήματα των αγροτών.

«Τα βασικά αιτήματα είναι κοινά για όλους τους αγρότες της Ελλάδας και είναι αυτά που κάνουν την ύπαιθρο να «ματώνει». Φυσικά η κάθε περιοχή έχει κάποια επιμέρους προβλήματα. Εμείς έχουμε πρόβλημα με το νερό, υπάρχει μεγάλη λειψυδρία. Το άλλο βασικό θέμα είναι ότι η περιοχή μας έχει γεμίσει με εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών και ανεμογεννήτριες. Οι εταιρίες μάς παίρνουν τα χωράφια για να κάνουν εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων. Γίνεται με έμμεσο τρόπο, όταν σε οδηγούν στην εξαθλίωση, δυστυχώς δεν μπορούν όλοι να σταθούν όρθιοι απέναντι σε αυτήν τη λαίλαπα», κατέληξε.

Στους δρόμους του αγώνα οι αγρότες

Τι απαντά η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση δια μέσω του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη διαμηνύει ότι θα συνομιλήσει με τους αγρότες μόνο αν οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, θέτοντας από την πλευρά του ένα εκβιαστικό δίλημμα ώστε να υπάρξει η ενδεχόμενη πιθανότητα να συζητηθούν τα αιτήματά τους.

Χθες Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου από το Χαϊδάρι επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο, όσο δίκαιο και αν είναι το αίτημά του».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024