Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυγενάκης: Σταθερή θέση του ΥπΑΑΤ για διάλογο με ανοιχτούς δρόμους

Αυγενάκης: Σταθερή θέση του ΥπΑΑΤ για διάλογο με ανοιχτούς δρόμους

Να συγκροτήσουν μια 20μελή αντιπροσωπεία και να προσέλθουν σε διάλογο καλεί τους αγρότες των μπλόκων ο ΥπΑΑΤ

Κάλεσμα στους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα να συγκροτήσουν μια 20μελή αντιπροσωπεία και να προσέλθουν σε διάλογο για τα ζητήματα που θέτουν, έχοντας ανοιχτούς τους δρόμους, απηύθυνε ξανά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Το μήνυμα αυτό έστειλε και χθες ο κ. Αυγενάκης κατά την επίσκεψή του στη συνέλευση του μπλόκου στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού. Μετά τη συνεδρίαση, ο ΥπΑΑΤ ζήτησε από τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα να ορισθεί αντιπροσωπεία από το πανελλαδικό συντονιστικό των μπλόκων και να κανονίσουμε άμεσα συνάντηση», γιατί όπως επισήμανε «τελικά όπως φάνηκε και σήμερα μέσα από τη συζήτηση προκύπτουν απαντήσεις. Απαντήσεις που είναι απολύτως ενισχυτικές και στην ουσία κλείνουν πληγές».

Ο ΥπΑΑΤ ζήτησε από τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα να ορισθεί αντιπροσωπεία από το πανελλαδικό συντονιστικό των μπλόκων

«Ο κόσμος έχει ανασφάλεια και αγωνία για την επόμενη μέρα», τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Οι επαφές

Ο υφυπουργός Διονύσης Σταμενίτης επισκέφθηκε τον Αλμυρό Βόλου και τη Λάρισα όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους των παραγωγών. Απαντώντας στις ανησυχίες και στα αιτήματα των παραγωγών, ο Διονύσης Σταμενίτης σημείωσε ότι οι παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν για την ενέργεια ανοίγουν τον δρόμο για οριστική μείωση του κόστους παραγωγής, αποσυνδέοντας το από τις διεθνείς εξελίξεις, όπως αυτή της ενεργειακής κρίσης που εκτίναξε τις τιμές της ενέργειας στα ύψη.

Όσον αφορά την εφαρμογή της ΚΑΠ, ο υφυπουργός τόνισε ότι το υπουργείο αναγνωρίζει ότι υπάρχουν προβλήματα και ότι η τρέχουσα χρονιά είναι μια μεταβατική περίοδος από τη μια προγραμματική περίοδο της ΚΑΠ στην άλλη και πολλά από τα μέτρα θα αξιολογηθούν στην πράξη ώστε, όπου είναι απαραίτητο αλλά και επιτρεπτό, να γίνουν και διορθωτικές παρεμβάσεις. «Στρατηγική επιλογή μας είναι ο διάλογος και επιμένουμε σε αυτή τη θέση, ώστε μέσα από αυτόν να καταλήξουμε σε ρεαλιστικές λύσεις και να προχωρήσουμε, όλοι μαζί, κυβέρνηση, υπουργείο, παραγωγοί, στο σχεδιασμό της επόμενης ημέρας του πρωτογενούς τομέα», τόνισε.

Ακόμη, με τους εκπροσώπους των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των πτηνοτρόφων και με μελισσοκόμους της Θεσσαλίας συναντήθηκε ο υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης, ο οποίος επισήμανε ότι οι πόρτες του διαλόγου του υπουργείου με τους αγρότες είναι πάντα ανοιχτές. «Δεν κόψαμε ποτέ την επικοινωνία και τον διάλογο μαζί τους. Κι έτσι θα συνεχίσουμε. Στο υπουργείο εργαζόμαστε σκληρά κάθε μέρα για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της χώρας».

Ανάλογες συναντήσεις είχαν και οι γενικοί γραμματείς Γιώργος Στρατάκος και Κώστας Μπαγινέτας, οι οποίοι μετέβησαν στη Βόρεια Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024