Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό στο 210ο χλμ πριν τη Λαμία

Αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό στο 210ο χλμ πριν τη Λαμία

Η Τροχαία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας, η οποία εξελίσσεται από τους παραδρόμους στο τμήμα μεταξύ της Λαμίας και των Θερμοπυλών

Συνεχίζουν ακάθεκτοι τις κινητοποιήσεις τους οι έλληνες αγρότες, με στόχο την εκπλήρωση των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση.

Έτσι λίγο νωρίτερα προχώρησαν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο 210ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, στον κόμβο της Ανθήλης.

Η Τροχαία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας, η οποία εξελίσσεται από τους παραδρόμους στο τμήμα μεταξύ της Λαμίας και των Θερμοπυλών.

«Δεν έχει αλλάξει κάτι εδώ και 30 και πλέον χρόνια. Δυστυχώς βλέπω ότι η κυβέρνηση είναι ανάλγητη και οι εξαγγελίες της απέχουν παρασάγγας από αυτά που εμείς ζητάμε» δήλωσε το μέλος συντονιστικής επιτροπής μπλόκου Κάστρου Βοιωτίας Παναγιώτης Κατσικογιάννης μιλώντας στο Mega.

«Η κυβέρνηση είναι ανάλγητη και οι εξαγγελίες της απέχουν παρασάγγας από αυτά που εμείς ζητάμε»

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι απαντήσεις που παίρνουν οι αγρότες από την κυβέρνηση είναι ασαφής και έωλες.

«Είναι προφανές πως η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν πλάνο για τον πρωτογενή τομέα και αυτό είναι τουλάχιστον θλιβερό, οπότε εμείς ζητάμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα και οι απαντήσεις που παίρνουμε είναι ασαφής και έωλες, καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει κανένα σημείο σύγκλισης άρα δεν μπορεί να γίνει και διάλογος» εξήγησε.

«Ο αγώνας δεν θα σταματήσει εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα»

«Ο αγώνας δεν θα σταματήσει αν δεν ικανοποιηθούν και τα έξι αιτήματά μας, δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Ήδη κλιμακώνουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Παναγιώτης Κατσικογιάννης αναφέρθηκε στα αιτήματα των αγροτών.

«Τα βασικά αιτήματα είναι κοινά για όλους τους αγρότες της Ελλάδας και είναι αυτά που κάνουν την ύπαιθρο να «ματώνει». Φυσικά η κάθε περιοχή έχει κάποια επιμέρους προβλήματα. Εμείς έχουμε πρόβλημα με το νερό, υπάρχει μεγάλη λειψυδρία. Το άλλο βασικό θέμα είναι ότι η περιοχή μας έχει γεμίσει με εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών και ανεμογεννήτριες. Οι εταιρίες μάς παίρνουν τα χωράφια για να κάνουν εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων. Γίνεται με έμμεσο τρόπο, όταν σε οδηγούν στην εξαθλίωση, δυστυχώς δεν μπορούν όλοι να σταθούν όρθιοι απέναντι σε αυτήν τη λαίλαπα», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024