Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποσχέσεις για να καμφθεί η αντίσταση των αγροτών - Στο μπλόκο του Δομουκού ο Αυγενάκης

Υποσχέσεις για να καμφθεί η αντίσταση των αγροτών – Στο μπλόκο του Δομουκού ο Αυγενάκης

«Τα προβλήματα λύνονται μόνο με διάλογο» είπε στους αγρότες ο υπουργός Ανάπτυξης.

Έκδηλη η ανησυχία στην κυβέρνηση για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των αγροτών και νέα επίθεση φιλίας με υποσχέσεις για επίλυση των προβλημάτων. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης το μπλόκο του Νέου Μοναστηρίου Δομοκού προσπαθώντας να φρενάρει τις αντιδράσεις.

«Θα κάνουμε ό‚τι περνάει από το χέρι μας για την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών» ανέφερε ο υπουργός, ανακοίνωσε την ένταξη όλων των επιλαχόντων της περιοχής στα «Σχέδια Βελτίωσης» και πρόσθεσε ότι και εκεί θα ισχύσει η ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα χρέη του ηλεκτρικού ρεύματος προς τον ΔΕΔΔΗΕ.

Ενισχύσεις και για τους μελισσοκόμους

Προσέθεσε, επίσης, ότι οι μελισσοκόμοι της περιοχής θα λάβουν την ανάλογη ενίσχυση που έλαβαν οι μελισσοκόμοι της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του Γεωργικού Αποθεματικού. Επισήμανε ότι οι καλλιέργειες οινοποιήσιμου σταφυλιού, ροδακίνων, ακτινιδίων και κηπευτικών και όσοι δεν έχουν λάβει ακόμα προκαταβολή αποζημιώσεων – αφορά το 3% των πληγεισών περιοχών – θα πληρωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Επιμένει στο διάλογο

«Τα προβλήματα λύνονται μόνο με διάλογο και ότι υπάρχουν απαντήσεις για όλα» είπε, σημειώνοντας πως «δεν έχω καμία αντιρρήση να συναντηθώ με 15-20 εκπροσώπους του Συντονιστικού των μπλόκων».

Μιλωντας για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρθηκε στα οικολογικά σχήματα σημειώνοντας ότι είναι λάθος της ΕΕ να δίνει περισσότερο βάρος στο περιβάλλον και να το διαφοροποιεί από την αγροτική παραγωγή, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τις αλλαγές που θα γίνουν.

Τέλος, ανακοίνωσε, ότι την επόμενη Πέμπτη το πρωί θα γίνει σύσκεψη των εμπελκομένων υπουργών με τους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ της Θεσσαλίας για τη συγκρότηση του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδάτων στη Λάρισα.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024