Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις από ρωσικούς πυραύλους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις από ρωσικούς πυραύλους

Αναφορές για τραυματισμούς, εν μέσω διακοπής της ηλεκτροδότησης στο Κίεβο και κατεστραμμένων κτιρίων κατοικιών στο Μικολάιβ.

Η Ρωσία εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση εναντίον του Κιέβου και άλλων ουκρανικών πόλεων το πρωί της Τετάρτης, ανακοίνωσε η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας, με αρκετές εκρήξεις να ακούγονται στην πρωτεύουσα της χώρας, ενώ τα συστήματα αεράμυνας συμμετείχαν στην απόκρουση της επίθεσης.

Οι δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο λίγο πριν τις 07:00 το πρωί, ανέφεραν μάρτυρες στο Reuters.

Όλη η Ουκρανία τέθηκε σε συναγερμό αεροπορικής επιδρομής από τις 06:00 το πρωί

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, δήλωσε αρχικά ότι είχαν εμπλακεί τα συστήματα αεράμυνας και αργότερα ότι γιατροί παρακολουθούσαν έναν τραυματία στην περιοχή Ντνίπρο της πρωτεύουσας.

Δύο γραμμές υψηλής τάσης στην πρωτεύουσα είχαν υποστεί ζημιές από θραύσματα πυραύλων, δήλωσε ο Κλίτσκο, διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές.

Μια πυραυλική επίθεση στο Μικολάιβ φέρεται να προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον 20 κτίρια κατοικιών, ενώ αναφέρθηκαν κάποιοι τραυματισμοί, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Oleksandr Sienkevych.

«Υπάρχουν κατεστραμμένα κτίρια κατοικιών. Περίπου 20 από αυτά είναι χωρίς στέγες. Οι ζημιές στα δίκτυα φυσικού αερίου και ύδρευσης ήδη εξαλείφονται από τους εργαζόμενους των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Υπάρχουν τραυματίες. Ένα άτομο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Άλλοι βοηθήθηκαν επί τόπου», έγραψε στο Telegram.

Όλη η Ουκρανία τέθηκε σε συναγερμό αεροπορικής επιδρομής από τις 6 το πρωί της Τετάρτης, με την ουκρανική πολεμική αεροπορία να προειδοποιεί στο Telegram για τον κίνδυνο ρωσικής πυραυλικής επίθεσης.

Ο Oleh Sinehubov, κυβερνήτης της περιοχής του Χάρκοβο στη βορειοανατολική Ουκρανία, δήλωσε ότι οι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν μη οικιστικές υποδομές στην πόλη Χάρκοβο, το διοικητικό κέντρο της περιοχής.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024