Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Πέντε νεκροί από νέο μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών

Ουκρανία: Πέντε νεκροί από νέο μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών

Η Μόσχα εκτόξευσε 99 πυραύλους, εκ των οποίων 10 υπερηχητικοί Kinzhal - Πέντε νεκροί και 130 τραυματίες, κυρίως στο Κίεβο και το Χάρκοβο

Η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα (2/1) νέο κύμα επιθέσεων κατά της Ουκρανίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε αμάχους και τραυματίζοντας άλλους 130 κυρίως στο Κίεβο και το Χάρκοβο, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές που ζητούν από τους δυτικούς συμμάχους τους περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια.

«Αυτή είναι μια εντελώς συνειδητή τρομοκρατία»

Όπως το συνηθίζει, ο ρωσικός στρατός διαβεβαίωσε ότι στοχοθέτησε μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις που «καταστράφηκαν» όλες με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη γεμάτα εκρηκτικά.

«Οι βολές υπολογίστηκαν ειδικά από τον εχθρό για να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ζημιές. Αυτή είναι μια εντελώς συνειδητή τρομοκρατία», κατήγγειλε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην καθημερινή ομιλία του προς τους Ουκρανούς.

«Στόχος τους και κατοικημένες περιοχές»

Όπως δήλωσε, η Ρωσία εκτόξευσε σχεδόν 300 πυραύλους και περισσότερα από 200 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed γεμάτα εκρηκτικά κατά της Ουκρανίας από την 29η Δεκεμβρίου.

Η Ρωσία «στοχοθετεί σκόπιμα ζωτικής σημασίας υποδομές και κατοικημένες περιοχές» κατήγγειλε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ.

Ρεκόρ πυραυλικών επιθέσεων

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε ότι η Ρωσία εκτόξευσε νωρίς σήμερα 99 πυραύλους. Εβδομήντα δύο καταρρίφθηκαν, εκ των οποίων 10 υπερηχητικοί Kinzhal, από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, «ένα ρεκόρ».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι μετά τα πλήγματα αυτά «η Βρετανία θα συνεχίσει να υποστηρίζει σταθερά την Ουκρανία» το 2024, κυρίως με «νέες παραδόσεις» όπλων.

Σημερινός (2/1) βομβαρδισμός στο Κίεβο

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε ότι «με κάθε πύραυλο, ο Πούτιν δείχνει ότι θέλει να εξοντώσει την Ουκρανία». «Είμαστε στο πλευρό του ουκρανικού λαού όσο μας χρειάζεται».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024