Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Το ακριβότερο δικαίωμα στην Ελλάδα» - Ενημερωτική καμπάνια ΠΑΣΟΚ για τη στέγαση

«Το ακριβότερο δικαίωμα στην Ελλάδα» – Ενημερωτική καμπάνια ΠΑΣΟΚ για τη στέγαση

Το δικαίωμα στη στέγαση έχει καταστεί πολυτέλεια για τους πολλούς, λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Με βίντεο, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ανοίγει την ενημερωτική καμπάνια της Χαριλάου Τρικούπη για τη διαρκώς διογκούμενη στεγαστική κρίση στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνει, «η σωρευτική αύξηση των ενοικίων κατά την πρώτη τετραετία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήταν 50%», ενώ το 72% των ενοικιαστών «δίνουν πάνω από το 40% του εισοδήματός τους για το ενοίκιο!»

Οικογένειες, νέα ζευγάρια, φοιτητές οδηγούνται σε αδιέξοδο, υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως, την ίδια στιγμή, «η κυβέρνηση επιτρέπει να μετατρέπονται ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα σε ξενοδοχεία χωρίς τους περιορισμούς, που έθεσαν άλλες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, και συνεχίζει πολιτικές όπως η golden visa, που ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με ανάλογα προβλήματα, είτε παγώνει είτε καταργείται».

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για ένα πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών, μέτρα για να αποκλιμακωθούν τα ενοίκια «και βέβαια την πλήρη κατάργηση ή έστω αναστολή της golden visa. Για να πάψει το δικαίωμα στη στέγαση να θεωρείται πολυτέλεια», υπογραμμίζει.

Ανδρουλάκης: Το δικαίωμα στη στέγαση έχει καταστεί πολυτέλεια

Με δήλωσή του, ο Νίκος Ανδρουλάκης, που έχει θέσει το ζήτημα της στεγαστικής κρίσης στο επίκεντρο της πολιτικής του, σημειώνει πως το στεγαστικό είναι ένα διαρκώς εντεινόμενο πρόβλημα, που επηρεάζει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

«Εξαιτίας της κυβερνητικής αδράνειας, ζούμε πλέον σε μια νέα πραγματικότητα, όπου το δικαίωμα στη στέγαση έχει καταστεί πολυτέλεια για τους πολλούς», υποστηρίζει, προσθέτοντας πως «στο ΠΑΣΟΚ έχουμε αναδείξει από νωρίς τις ανισορροπίες που δημιουργούνται στην αγορά ακινήτων, καθώς και τους κινδύνους που προκαλεί η απουσία στεγαστικής πολιτικής και κυβερνητικών αντανακλαστικών».

«Είμαστε εδώ, με συγκεκριμένες προτάσεις και αξιοποιώντας βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Δημιουργούμε λύσεις, που αντιμετωπίζουν το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οικογένειες, νέα ζευγάρια και φοιτητές», τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης στη δήλωσή του.

Sports in

Υποψήφιος για δύο βραβεία ο Ελ Κααμπί (pic)

O Αγιούμπ Ελ Κααμπί, είναι υποψήφιος για MVP των πρώτων ημιτελικών στο Europa Conference League αλλά και για το καλύτερο γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024