Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγρότες: «Απευχόμαστε μεταξύ μας σύγκρουση» - Τι λένε οι αστυνομικοί για τα μπλόκα

Αγρότες: «Απευχόμαστε μεταξύ μας σύγκρουση» – Τι λένε οι αστυνομικοί για τα μπλόκα

Εντείνουν τις πιέσεις τους οι αγρότες και ετοιμάζονται να κατέβουν στη Αθήνα

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους αποφάσισαν οι αγρότες, κατά την πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (6/2) στη Νίκαια της Λάρισας.

Μεταξύ άλλων, συμφώνησαν να κλείσουν τους δρόμους με τρακτέρ σε εθνική, επαρχιακή και τελωνεία ταυτόχρονα, ενώ ξεκινούν να ζεσταίνουν και τις μηχανές τους για να κατέβουν στην Αθήνα.

«Μας έλυσε κάποια ζητήματα»

Στον αντίποδα, οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας, συναντήθηκαν εχθές με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από όπου διαβεβαιώθηκαν ότι θα λάβουν όλα όσα ζητούν.

«Είχαμε εχθές στην Αθήνα ένα ραντεβού με τον υπουργό, τον κ. Κελέτζη, μας έλυσε κάποια ζητήματα, του είχαμε στείλει τα θέματα τα δικά μας που έχουμε ως κτηνοτρόφοι, στην ουσία εμάς μας τα έχουν λύσει, περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή να μας τα ανακοινώσουν για να μην μπούμε εμείς στα μπλόκα, γιατί σαν κτηνοτρόφοι δεν μπορούμε να αφήσουμε τα ζώα μας και να συμμετέχουμε με τους αγρότες», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Μαγνησίας, Γιώργος Τερζάκης.

«Οι αγρότες δεν καταλαβαίνουν ότι οι κτηνοτρόφοι έχουν πιο πολλά προβλήματα»

«Εμείς είχαμε μία φωτιά και δύο πλημμύρες. Είχαμε ζητήσει από 80 ευρώ το ζώο που κάηκε να μας το πάνε στα 140 ευρώ, μας πήγαν τα πνιγμένα στα 140 ευρώ. Εχθές μας έκαναν και τα καμένα που είχαν πληρωθεί με 80 ευρώ. Να μπει το υπόλοιπο να πάνε και αυτά στα 140 ευρώ. Αυτά περιμένουμε να τα δούμε τις επόμενες ημέρες», συμπλήρωσε.

Όπως σημείωσε ο ίδιος: «Ξεκινήσαμε να είμαστε και εμείς στα μπλόκα, αλλά υποχωρήσαμε γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε την κτηνοτροφία την εποχή αυτήν. Οι αγρότες δεν καταλαβαίνουν ότι οι κτηνοτρόφοι έχουν πιο πολλά προβλήματα, γι’ αυτό δεν τα βρίσκουμε μεταξύ μας».

«Απευχόμαστε σύγκρουση μεταξύ αγροτών και αστυνομικών»

Αναφερόμενος στα μπλόκα ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, ανέφερε: «Βλέπω ότι υπάρχουν παντού αστυνομικές δυνάμεις, και σε συγκεκριμένα μπλόκα, επιτηρούν τους αγρότες. Αν κλείσουν οι δρόμοι, καταλαβαίνετε ότι υπάρχει εντολή να έρθουμε σε επικοινωνία με αυτούς που είναι στα μπλόκα και απευχόμαστε, δε θέλουμε επ’ ουδενί, να υπάρχει μια σύγκρουση μεταξύ των αγροτών και των αστυνομικών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όπου υπάρχουν μπλόκα, υπάρχουν στατικές δυνάμεις και κοντά υπάρχουν οι δυνάμεις και από την ΥΑΤ και από την ΥΜΕΤ οι οποίες είναι έτοιμες, ανά πάσα στιγμή μόλις δεχθούν εντολή».

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024