Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λάρισα: Οι αγρότες έκλεισαν συμβολικά τον κόμβο της Νίκαιας μετά την πανελλήνια σύσκεψη

Λάρισα: Οι αγρότες έκλεισαν συμβολικά τον κόμβο της Νίκαιας μετά την πανελλήνια σύσκεψη

Από αύριο κιόλας σε εφαρμογή οι αποφάσεις για εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων - Σκοπεύουν να κατέβουν με τρακτέρ στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η πανελλήνια σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας και παραγωγοί και κτηνοτρόφοι, ενωμένοι περισσότερο από ποτέ, αποφάσισαν να «σκληρύνουν» τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση προκειμένου να πετύχουν την ικανοποίηση των αιτημάτων για την επιβίωσή τους.

Σε συμβολικό αποκλεισμό του ΠΑΘΕ προχώρησαν οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Πλατυκάμπου, μετά και την ολοκλήρωση της πανελλήνιας σύσκεψης στη Νίκαια.

Οι αποφάσεις που έλαβαν είναι: κλιμάκωση της κινητοποίησης, ταυτόχρονο κλείσιμο των δρόμων με τρακτέρ, το κάθε μπλόκο να κάνει δράσεις και μέσα στην πόλη, ενώ ετοιμάζουν συλλαλητήριο στην Αθήνα

«Τώρα με τα πόδια, μετά με τρακτέρ αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ», φώναζαν οι αγρότες κατά την μετάβασή τους στον κόμβο της Νίκαιας.

Απέναντί τους βρήκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ, ενώ μετά από διαπραγμάτευση αποφασίστηκε να τους επιτραπεί να πραγματοποιήσουν την κινητοποίησή τους για περίπου μισή ώρα, αφότου γίνουν οι απαραίτητες τροχονομικές ρυθμίσεις για την παράκαμψη της κυκλοφορίας.

Μπλόκα στις εθνικές οδούς από αύριο

Από τη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν 55 μπλόκα και 70 αγροτικοί συνεταιρισμοί, απηύθυναν κάλεσμα ενότητας και κλιμάκωσης του αγώνα από αύριο, Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, με δίωρα ταυτόχρονα μπλόκα στις εθνικές οδούς της χώρας, ενώ ετοιμάζουν για την επόμενη εβδομάδα συλλαλητήριο στην Αθήνα, όπου αγρότες, παραγωγοί και κτηνοτρόφοι θα κατέβουν με τρακτέρ.

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024