Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Κίνα... μονοπωλεί τα νέα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας από γαιάνθρακα

Η Κίνα… μονοπωλεί τα νέα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας από γαιάνθρακα

Η Κίνα αντιπροσώπευε το 96% των νέων σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που βασίζονται στην καύση άνθρακα

Στην Κίνα κατασκευάστηκε η συντριπτική πλειοψηφία των νέων σταθμών παραγωγής ενέργειας από γαιάνθρακα στον κόσμο κατά το 2023, καθώς ο ασιατικός οικονομικός γίγαντας προσπάθησε να ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια, παρά το γεγονός ότι πολλές άλλες κυβερνήσεις κρατών προσπαθούν να περιορίσουν σταδιακά τη χρήση ορυκτών καυσίμων για την παραγωγή ενέργειας.

Η Κίνα αντιπροσώπευε το 96% των νέων σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που βασίζονται στην καύση άνθρακα. Επίσης αντιπροσώπευε το 81% των πρόσφατα ανακοινωθέντων έργων και το 68% των σταθμών παραγωγής ενέργειας που εντάχθηκαν στο σύστημα ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη από το Global Energy Monitor.

Το Πεκίνο επιμένει ότι τα νέα του εργοστάσια άνθρακα θα λειτουργούν μόνο ως εφεδρικά

Το Πεκίνο έχει δρομολογήσει την αύξηση των σταθμών παραγωγής ενέργειας με άνθρακα μετά από σημαντικές ελλείψεις που καταγράφηκαν στο σύστημα ηλεκτροδότησης τόσο το 2021 όσο και το 2022.

Η Κίνα ακολουθεί τον δικό της δρόμο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της κινούμενη αντίθετη από τη γενική τάση στον δυτικό κόσμο που είναι η σταδιακή απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα όσον αφορά στην παραγωγή ενέργειας, καθώς είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τον περιορισμό των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή.

«Εφεδρικά» τα νέα εργοστάσια

Το Πεκίνο από τη μεριά του επιμένει ότι τα νέα του εργοστάσια άνθρακα θα λειτουργούν μόνο ως εφεδρικά όταν διακόπτεται ή μειώνεται σημαντικά η παραγωγή ενέργειας από αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα.

Σημειώνεται δε ότι η Κίνα πρόσθεσε ποσότητες ρεκόρ και των δύο μορφών παραγωγής καθαρής ενέργειας πέρυσι, οδηγώντας σε προσδοκίες ότι η ζήτηση για ενέργεια που παράγεται από ορυκτά καύσιμα θε μειωθεί το 2024.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024