Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο 91χρονος Τζον Γουίλιαμς κερδίζει το 26ο βραβείο Grammy του για τη σύνθεση στο «Indiana Jones»

Ο 91χρονος Τζον Γουίλιαμς κερδίζει το 26ο βραβείο Grammy του για τη σύνθεση στο «Indiana Jones»

Τα Grammy τίμησαν τους κινηματογραφικούς συνθέτες Τζον Γουίλιαμς και Λούντβιχ Γκοράνσον, καθώς και τους κορυφαίους κλασικούς ερμηνευτές Γκουστάβο Ντουνταμέλ και Γιούτζα Γουάνγκ.

Στην 66η ετήσια τελετή στο Λος Άντζελες το βράδυ της Κυριακής, ο Τζον Γουίλιαμς βραβεύτηκε με το 26ο βραβείο Grammy για το θέμα που έγραψε για την ταινία « Indiana Jones και ο δίσκος του πεπρωμένου».

«Δεν αναγνωρίζω τις ταινίες ως δικές μου αλλά ως δικές μας. Σε ευχαριστώ, Τζόνι. Οι ταινίες μου δεν θα ήταν οι ίδιες χωρίς εσένα»

Το «Helena’s Theme», το οποίο συνέθεσε ο Γουίλιαμς για να εκπροσωπήσει τον χαρακτήρα της Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ στο πέμπτο μέρος του franchise, κέρδισε το βραβείο για την καλύτερη ορχηστρική σύνθεση.

Ο 91χρονος μαέστρος του κινηματογράφου νωρίτερα χαρακτήρισε το θέμα του ως «λυρικό, που θυμίζει τις δεκαετίες του ’40 και του ’50 και το παλιό Χόλιγουντ».

«Φωνές της εποχής μας»

Υπάρχουν δύο εκδοχές του «Helena’s Theme» στο soundtrack της ταινίας, με τη δεύτερη να είναι μια διασκευή για βιολί που παίζει η Γερμανίδα βιρτουόζα Ανν-Σόφι Μούτερ, πολύ στενή φίλη και μουσική συνεργάτιδα του Γουίλιαμς.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος σκηνοθέτησε τις τέσσερις πρώτες ταινίες του Ιντιάνα Τζόουνς, δήλωσε πρόσφατα για τον συνεργάτη του στην παραγωγή ταινιών Γουίλιαμς: «Στο τέλος, δεν αναγνωρίζω τις ταινίες ως δικές μου αλλά ως δικές μας. Σε ευχαριστώ, Τζόνι. Οι ταινίες μου δεν θα ήταν οι ίδιες χωρίς εσένα».

Η κλασική μουσική αποθεώθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής, με βραβεία για τους μαέστρους Yannick Nézet-Séguin και Γκουστάβο Ντουνταμέλ, καθώς και για την πιανίστα Yuja Wang.

Το βραβείο καλύτερου σόλο κλασικού φωνητικού άλμπουμ κέρδισε η βραβευμένη για πρώτη φορά με Grammy σοπράνο Julia Bullock και η Φιλαρμονική Ορχήστρα υπό τον Christian Reif για το Walking in the Dark

Ο Nézet-Séguin κέρδισε το τέταρτο Grammy του κατακτώντας το βραβείο καλύτερης ηχογράφησης όπερας για το Champion του Terence Blanchard, την πρώτη όπερα του συνθέτη και τρομπετίστα, με θέμα έναν γκέι πυγμάχο, με την Met Opera. Ο Nézet-Séguin ευχαρίστησε τον Blanchard στην ομιλία του, αποκαλώντας τον μια από τις «φωνές της εποχής μας».

Βραβεία

Ο κινηματογραφικός συνθέτης Λούντβιχ Γκόρανσον κέρδισε το βραβείο καλύτερης μουσικής για το σάουντρακ του στην κινηματογραφική επιτυχία Οπενχάιμερ.

Ο μαέστρος από τη Βενεζουέλα Γκουστάβο Ντουνταμέλ κέρδισε το βραβείο καλύτερης ορχηστρικής ερμηνείας για τον «Δάντη» του Τόμας Άντερς με τη Φιλαρμονική του Λος Άντζελες, στην οποία θα είναι μουσικός διευθυντής μέχρι και το 2026.

Η σταρ πιανίστρια Yuja Wang πήρε το βραβείο καλύτερου σόλο κλασικού οργάνου για το The American Project μαζί με τον μαέστρο Teddy Abrams και την Ορχήστρα του Louisville.

Το βραβείο καλύτερου σόλο κλασικού φωνητικού άλμπουμ κέρδισε η βραβευμένη για πρώτη φορά με Grammy σοπράνο Julia Bullock και η Φιλαρμονική Ορχήστρα υπό τον Christian Reif για το Walking in the Dark, ενώ η συνθέτης Jessie Montgomery κέρδισε το βραβείο καλύτερης σύγχρονης κλασικής σύνθεσης για το έργο της Rounds.

*Με πληροφορίες από: classicfm

Sports in

Οργή λαού κατά Αλαφούζου και Τερίμ: «Μόνο πίκρες αυτός ο θίασος, ντροπή σας» (pics+vid)

«Έκρηξη» και στα social media κατά του ιδιοκτήτη και του προπονητή του Παναθηναϊκού για τη νέα αποτυχημένη χρονιά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024