Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Άλλος Άνθρωπος: «Υπάρχει συγγενικό πρόσωπο του Κώστα Πολυχρονόπουλου στον λογαριασμό της μητέρας του»

Ο Άλλος Άνθρωπος: «Υπάρχει συγγενικό πρόσωπο του Κώστα Πολυχρονόπουλου στον λογαριασμό της μητέρας του»

Η αναφορά σε ρόλο γυναίκας που συνέδραμε μέσω εθελοντικής προσφοράς στην κοινωνική κουζίνα και η δήλωση για τον αριθμό των μερίδων που διένεμε

Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, εξακολουθεί να δηλώνει αθώος και να υποστηρίζει ότι ποτέ του δεν έχει χρησιμοποιήσει για λογαριασμό του χρήματα της αλληλέγγυας αυτής δράσης.

Την ώρα που οι σχετικές έρευνες των Αρχών είναι σε εξέλιξη, το πρόσωπό του δεν φεύγει από το επίκεντρο της επικαιρότητας. Οι δηλώσεις που φιλοξενούνται για την υπόθεσή του, διαδέχονται η μία την άλλη.

«Συνδικαιούχος στον λογαριασμό της μητέρας του»

Κατά το MEGA, «στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας του, όπου γίνονταν καταθέσεις δωρεών, υπάρχει συνδικαιούχος, από το 2018. Πρόκειται για έναν νεαρό άνδρα, οποίος είναι συγγενής του Κώστα Πολυχρονόπουλου.

Δήλωση φερόμενου «πρώην εθελοντή»

Πρόσωπο που κατά το MEGA είναι πρώην εθελοντής, δήλωσε:

«Πολλά λεφτά ερχόντουσαν και από κόσμο που ερχόταν face to face, όποτε τον έβλεπα και ερχόταν μέσα στην κουζίνα ήξερα ότι κάποιον περιμένει για να του δώσει χρήματα. Κάθε κηδεία που αναλάμβανε, μνημόσυνο και τέτοια, είναι από 100 ως 300 ευρώ.

»Όσο καιρό ήμουν εκεί πέρα και βάζανε λεφτά στο κουτάκι, ήταν από 30 ευρώ, μέχρι 300 ευρώ και υπήρχε και άνθρωπος που δεν ήθελε να βάλει μέσα στο κουτάκι και φώναζε τον Κωνσταντίνο κατευθείαν να του δώσει κάποια χρήματα τα οποία δεν ξέρω ποιο ποσό, αλλά σίγουρα θα ήταν ανεβασμένο το κασέ γιατί δεν θα τα έβαζε τα χρήματα μέσα στο κουτάκι.

»Εμείς λέγαμε, φέρτε πράγματα, φέρτε προϊόντα. Μάλιστα με είχε ξεφτιλίσει σε μία γυναίκα, εκείνη την ημέρα έλειπε και ήρθε μία γυναίκα και μου λέει: «τι θέλεις να φτιάξουμε;». Της είπα εγώ τι φαγητά μαγειρεύουμε και μου πρότεινε να φτιάξουμε ένα κριθαράκι με μοσχάρι και της λέω: «ωραία, φέρε μου 8 κιλά μοσχάρι». Μου όρμησαν ένας ξένος που έχει μέσα, Ρουμάνος, αυτός, η άλλη ξανθιά και η αδελφή του, ποιος θα προλάβει να τα πρωτοπάρει.

»Μπροστά στον κόσμο, τόσο θράσος. Το σπίτι της μάνας του από κάτω, πριν προλάβουν να το αδειάσουν εκεί πήγαινε όλα τα καλύτερα πράγματα, λάδια, πρέπει να είχε πάνω από 50 τενεκέδες λάδι».

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας παραμένει ο κ. Πολυχρονόπουλος

Δήλωση φερόμενου «βασικού προμηθευτής»

Πρόσωπο που κατά το MEGA είναι ο βασικός προμηθευτής του κ. Πολυχρονόπουλου, δήλωσε:

«Δεν υπάρχουν 8.000 μερίδες την ημέρα , είναι για γέλια. Θα έπρεπε να είχε μια ουρά μέχρι την Κόρινθο. Του πηγαίνανε μπολάκια σαν δωρεές ή τα έπαιρναν από σούπερ μάρκετ ή από εμένα. Να ήταν 1.000 την εβδομάδα; Μπορεί. Να ήταν 2 χιλιάδες (μπολάκια) κάθε μήνα; Τόσα θα ήταν.

»Στις αρχές φόρτωνε αρκετά μπολάκια. Μπορεί και 5 χιλιάδες, μπορεί το μήνα. Τα μπολάκια το τελευταίο διάστημα, τα είχε κόψει, δεν τα αγόραζε. Έπαιρνε ποτηράκια για χυμό και τσάι.

»Με την αδερφή του μιλούσα το τελευταίο καιρό, αυτός ήταν εξαφανισμένος, πάνω από χρόνο. Ήξερε ότι θα βρει καλή τιμή σε εμένα. Να στοίχιζαν 500- 800 ευρώ; Από το καλοκαίρι και μετά πάντως τα είχε κόψει. Εγώ έκοβα τιμολόγιο στην εταιρεία που ήθελε να του κάνει δωρεά».

Δήλωση φερόμενου «εθελοντή»

Πρόσωπο που κατά το MEGA είναι εθελοντής, δήλωσε για μια γυναίκα που φέρεται να συνέδραμε μέσω εθελοντικής προσφοράς στην εν λόγω κοινωνική κουζίνα:

«Ήμουνα εθελοντής από το 2013. Πίσω σχεδόν στις αρχές της κίνησης της συγκεκριμένης. Είδα τι έγινε, συνειδητοποίησα τι γινότανε και σηκώθηκα και έφυγα μαζί με μία φίλη. Θέλω να επικεντρωθώ στη συγκεκριμένη κυρία αυτή την ξανθιά που ήτανε συμβία του, η οποία ήταν ο νους και ο οργανωτικός «εγκέφαλος» πίσω από αυτόν.

»Η συγκεκριμένη, είχε τεράστιες γνωριμίες και διασυνδέσεις στο καλλιτεχνικό χώρο, στον πολιτικό χώρο και ούτω καθεξής και τον έφερνε σε επαφή με αυτές τις γνωριμίες και προωθούσε το έργο του. Καυχιότανε δηλαδή, δεν έκρυβε την πολυτελή ζωή που έκανε τα έλεγε η ίδια. Ποτέ δεν ψώνιζε. Επειδή ήμουν εκεί πέρα. Κάθε μέρα πήγαινα. Σχεδόν καθημερινά. Μαγείρευε μακαρόνια, πατάτες, φασόλια και τέτοια. Μπούρδες. Ούτε λάδι δεν ήτανε μέσα στο φαγητό ούτε τίποτα.

»Ποτέ δεν ψώνιζε ο Πολυχρονόπουλος. Ποτέ. Στο εγγυώμαι εγώ και μάλιστα, βάζανε ταμείο ένα χάρτινο κουτί για ταμείο. Μία κατσαρόλα από πάνω με ένα αλουμινόχαρτο και έβαζε ο κόσμος χρήματα. Κυρίως τα περισσότερα χρήματα μαζευόντουσαν στο Μοναστηράκι. Κάθε Σάββατο που υπήρχε».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024