Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ο Άλλος Άνθρωπος»: «Ακόμα και εάν έπαιζε τυχερά παιχνίδια, δεν ήταν χρήματα των δωρεών»

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: «Ακόμα και εάν έπαιζε τυχερά παιχνίδια, δεν ήταν χρήματα των δωρεών»

Ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου σχετικά με τον εθισμό του πελάτη του στον τζόγο είπε πως όλα είναι υπόνοιες που δεν αποδεικνύουν τίποτα

Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και δύο συγγενικά του πρόσωπα μπαίνουν στο «στόχαστρο» ποινικής προκαταρκτικής έρευνας με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της συνέργειας στη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Ο δικηγόρος του Κώστα Πολυχρονόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής, μίλησε στο Mega και την εκπομπή «Χαμογέλα Και Πάλι!».

«Οι ενδείξεις δεν αρκούν για να καταδικάσουν κάποιον ούτε για να λιθοβοληθεί κάποιος»

«Διενεργείται μία έρευνα αλλά δεν έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Μέχρι στιγμής ακούμε μόνο για φορολογικές παραβάσεις. Μιλώντας γενικά όταν ξεκινά μία έρευνα μπορεί να προκύψουν και άλλα παραπτώματα. Ειδικά, όμως, εδώ υπάρχει μία ιδιαιτερότητα. Η κουζίνα ‘Ο Άλλος Άνθρωπος’ έχει κάνει περίπου 1.000 δράσεις. Δεν υπήρχε η δυνατότητα να βγαίνει για όλες τις δράσεις από ένας ερανικός λογαριασμός. Οι καταθέσεις που έχουν γίνει είναι μικρά χρηματικά ποσά αλλά εκείνο που ενδεχομένως θα πρέπει να δούμε είναι να φύγει η ‘λάσπη’, και ο κιτρινισμός στο ότι χρήματα που κατατέθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν αλλού. Γι’ αυτό λέω να περιμένουμε», είπε αρχικά ο δικηγόρος.

«Ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν είναι εθισμένος στον τζόγο»

«Δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να ελεγχθεί η δράση. Νομικά είναι περιορισμένη η δυνατότητα μου να αναφερθώ σε στοιχεία δικογραφίας. Γενικά μιλώντας, όταν εξετάζουμε ένα τόσο σοβαρό θέμα πρέπει να περιμένουμε τα επίσημα στοιχεία. Έχουμε μόνο μία διάταξη που λέει πως υπάρχουν υπόνοιες ή ενδείξεις. Οι ενδείξεις δεν αρκούν  για να καταδικάσουν κάποιον ούτε για να λιθοβοληθεί κάποιος. Η διακίνηση τέτοιων φωτογραφιών δεν επιτρέπεται. Όταν επικαλούμεθα ένα παράνομο αποδεικτικό μέσο δημιουργούμε ένα κακό προηγούμενο. Η αποτύπωση μίας στιγμιαίας εμφανίσεως δεν αποδεικνύει κάτι. Δεν υπάρχει καμία επίσημη κατάθεση. Ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν είναι εθισμένος στον τζόγο. Ο Πολυχρονόπουλος ζει, κοιμάται και κάνει μπάνιο στον ‘Άλλο Άνθρωπο’. Ακόμα και εάν έπαιζε τυχερά παιχνίδια, δεν ήταν χρήματα των δωρεών».

Ακούστε όσα είπε ο δικηγόρος:

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024