Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ο άλλος άνθρωπος»: Νέες καταγγελίες για τη δράση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου

«Ο άλλος άνθρωπος»: Νέες καταγγελίες για τη δράση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου

Ο πρώην εθελοντής της οργάνωσης κατέθεσε μήνυση στην αστυνομία - «Με απειλούν, μου είπαν ότι θα μου σπάσουν τα πόδια, θα με σκοτώσουν»

Νέες καταγγελίες έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες σχετικά με τη δράση του ιδρυτή και διαχειριστή της κοινωνικής κουζίνας, «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος από την Αρχή ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που τον βάζει στο κάδρο για οικονομικές απάτες.

Όπως ισχυρίζεται εθελοντής της κοινωνικής κουζίνας ο οποίος αποκάλυψε ότι υπήρχαν έξοδα σε μπουζούκια, «απειλούν να τον σκοτώσουν» αν συνεχίσει να μιλάει.

Ο εθελοντής καταγγέλλει ότι δέχεται απειλές ότι θα έχει κακά ξεμπερδέματα – Ακόμα και μέσα στο Α.Τ. με κάλεσαν λέγοντάς μου «Δεν καταλαβαίνεις»

Χθες, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο εθελοντής και συνεργάτης του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου μίλησε για τη δράση της Οργάνωσης και αποκάλυψε περιστατικά που προκάλεσαν αίσθηση.

«Όταν αντίκρυσα αυτό το περιστατικό ότι ήθελαν να πάνε στα μπουζούκια και με έστειλαν εμένα και ένα συγγενικό τους πρόσωπο να τραβήξουμε χρήματα για να πάνε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο και να κάνουν λογαριασμό 7.500 ευρώ, ήταν το κερασάκι στην τούρτα» είπε.

Και συνέχισε: «Όταν ήρθα απέναντι στο κομμάτι να το αποκαλύψω, με απείλησαν και επειδή έχω παιδιά φοβόμουν μη συμβεί κάτι. Με απείλησαν και μου είπαν ότι θα μου σπάσουν τα πόδια. Τα άτομα που μου το είπαν δε φημίζονται για την καλή τους φήμη. Έρχονταν πολλές φορές στη δράση, όχι συνέχεια όμως», αποκάλυψε μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι μετά τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, άγνωστα άτομα τον κάλεσαν από απόκρυψη στο κινητό του και του είπαν ότι αν συνεχίσει να μιλάει θα έχει κακά ξεμπερδέματα.

Ο πρώην εθελοντής της οργάνωσης έχει καταθέσει μήνυση στην αστυνομία, ενώ -όπως είπε- οι άγνωστοι που τον απειλούν τον κάλεσαν και όσο βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα, λέγοντάς του χαρακτηριστικά ότι «δεν καταλαβαίνει».

«Μπορεί να προστατευτεί»

«Μπορεί να προστατευτεί, υπάρχει ειδική υπηρεσία, των Εκβιαστών. Είναι μια εξιδεικευμένη υπηρεσία που μπορεί να φτάσει σε αυτόν που πήρε τηλέφωνο και τον απείλησε», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει έλεγχος από το κράτος – Κάποιοι δρουν ανεξέλεγκτα υπό τον μανδύα της φιλανθρωπίας και βγάζουν χρήματα» λέει ο Καλλιακμάνης

«Η έρευνα (σ.σ. για τον ‘Άλλον Άνθρωπο’) γίνεται από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δεν έχει εμπλακεί η αστυνομία. Όμως με αυτές τις οργανώσεις θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει ένας έλεγχος από το κράτος. Το είδαμε και με την ‘Κιβωτό του Κόσμου’. Φιλανθρωπία κάνουν αυτές οι οργανώσεις και η Εκκλησία. Η Εκκλησία έχει ένα οργανωμένο σύστημα που γίνεται έλεγχος. Στις ΜΚΟ και τις οργανώσεις που δρουν ανεξέλεγκτα κάτω από τον μανδύα της φιλανθρωπίας, υπάρχουν κάποιοι που είναι για να βγάλουν χρήματα».

Από την πλευρά της, η λέκτορας εγκληματολογίας και διευθύντρια του CSI INSTITUTE, Κέλλυ Ιωάννου, σημειώνει:

«Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς υπάρχει μια οργάνωση, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρακτικό, χωρίς να είναι κατοχυρωμένο, με τέτοιες δοσοληψίες χωρίς να κόβεται τίποτα. Εδώ εμάς 5 ευρώ να μας δώσουν και κόβουμε απόδειξη είσπραξης δωρεάς. Πώς γίνονταν αυτές οι δοσοληψίες τόσο καιρό και δεν είχε μιλήσει ποτέ κανένας;».

«Ό,τι γίνεται στο διαδίκτυο αφήνει συγκεκριμένα ίχνη, μπορεί να φανεί από πού έχουν γίνει δοσοληψίες, από τις συσκευές, εφόσον υπάρχει η απαραίτητη άρση. Αυτό αφορά ό,τι έχει γίνει μέσα από τραπεζικές συναλλαγές» καταλήγει η ίδια.

Το πόρισμα

Το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος αναφέρει ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και δύο συγγενικά του πρόσωπα πήραν παρανόμως τουλάχιστον 600.000 ευρώ από δωρεές στον «Άλλο Άνθρωπο» και τις διοχέτευσαν σε εταιρείες τυχερών παιχνιδιών και αναλήψεις μετρητών.

Η Αρχή δέσμευσε περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμούς του ιδιοκτήτη αλλά και συγγενικών του προσώπων.

«Συγκρότησαν, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020 και μετά, ομάδα με διαρκή εγκληματική δράση και έπεισαν μεγάλο αριθμό προσώπων να δωρίσουν ποσά, παριστάνοντας ψευδώς ότι αυτά θα διατεθούν αποκλειστικά για κοινωνικό μη κερδοσκοπικό σκοπό μέσω της ομάδας κοινωνικής κουζίνας ‘Ο Άλλος Άνθρωπος’», αναφέρεται στο πόρισμα.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024