Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Σε στοιχηματικούς λογαριασμούς του 600.000 ευρώ - «Έβγαζε πακέτο με 50ρικα»

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Σε στοιχηματικούς λογαριασμούς του 600.000 ευρώ – «Έβγαζε πακέτο με 50ρικα»

Στο «μικροσκόπιο» της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος βρίσκονται τέσσερις λογαριασμοί, που έχουν χρησιμοποιηθεί για δωρεές και ανήκουν σε δύο συγγενικά πρόσωπα του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας

Νέες αποκαλύψεις και ντοκουμέντα έρχονται στο φως για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος».

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, που ελέγχεται για απάτη ύψους 600.000 ευρώ, αρνείται κατηγορηματικά πως έχει χρησιμοποιήσει έστω και ένα σεντ από τον «Άλλον Άνθρωπο», επιμένει πως δεν έχει παίξει στον τζόγο λεφτά από δωρεές και τονίζει πως στο όνομά του δεν έχει ούτε κάρτες, ούτε τραπεζικούς λογαριασμούς.

«Ο κόσμος που κατέθετε χρήματα για την κοινωνική κουζίνα, ήξερε ότι τα κατέθετε σε ατομικούς λογαριασμούς. Οι λογαριασμοί είναι δύο», υποστηρίζει ο ίδιος.

Σε στοιχηματικούς λογαριασμούς του οι 600.000 ευρώ

Στο «μικροσκόπιο» της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος βρίσκονται τέσσερις λογαριασμοί, που έχουν χρησιμοποιηθεί για δωρεές και ανήκουν σε δύο συγγενικά του πρόσωπα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, από το 2020 έως την περίοδο που ολοκληρώθηκε η έρευνα της Αρχής διακινήθηκε από αυτούς του λογαριασμούς πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ 600.000 ευρώ φαίνεται να μπήκαν σε στοιχηματικούς λογαριασμούς στο όνομα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα χρήματα έμπαιναν σε αυτούς τους λογαριασμούς επειδή μπορεί να γίνει ανάληψη περισσοτέρων μετρητών, καθώς στους άλλους υπάρχει όριο.

Ωστόσο, από την έρευνα που πραγματοποίησε η Αρχή προκύπτει πως από τους στοιχηματικούς λογαριασμούς δεν έχουν γίνει αναλήψεις αυτών των χρημάτων.

«Έβγαζε πακέτο με 50€»

O Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος oύτε επιβεβαιώνει, ούτε και διαψεύδει αν πράγματι έπαιζε στοιχήματα και «φρουτάκια».

Νέες μαρτυρίες πάντως κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που είχε πάθος με τον τζόγο. «Έχει ένα πάθος. Προσφέρει όμως, ένα τεράστιο έργο. Από αυτά που του δίνανε πιθανόν από αυτά να έπαιζε. Να κάνει μια ζωή λιτή για να εξυπηρετεί το πάθος του. Αν τα έτρωγε στα μπουζούκια, αν τα έτρωγε με γυναίκες, αν τα έτρωγε αλλού, κανένας δεν θα έλεγε κουβέντα», δηλώνει αποκλειστικά άνθρωπος στο Live News, που τον έβλεπε συχνά πυκνά σε πρακτορείο στο κέντρο του Πειραιά.

«Πριν τρεις μήνες. Έπαιζε. Και εγώ παίζω. Με χαιρέτησε, μου είπε ‘Γεια. Γεια, σου Ν…, γεια σου Κώστα’. Αυτός έπαιζε ένα με κοχύλια, διαμάντια που βγάζουν τα όστρακα. Του έλεγαν συγχαρητήρια και από την άλλη τον ρωτούσαν ‘έβγαλες κάνα διαμάντι;’. Ήταν το αγαπημένο του διαμάντι», συμπληρώνει.

«Καθόντουσαν πάνω από 2-3 ώρες. Την ημέρα πρέπει να παίζανε πάνω από 1.000 ευρώ»

Μέχρι στιγμής υπάρχουν πληροφορίες πως ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έπαιζε τυχερά παιχνίδια στον Κεραμικό, την Γλυφάδα και τον Πειραιά.

«Σε ενάμιση χρόνο που πήγαινα εγώ τον είχα δει πάνω από 150 φορές», περιγράφει άλλος θαμώνας σε κατάστημα τυχερών παιγνίων.

Ένας τρίτος μάρτυρας δηλώνει ότι «απορούσαμε που έβρισκε όλα αυτά τα χρήματα για να παίζει. Λέγαμε ‘τι κάνει; Που τα βρήκε αυτός τα λεφτά;’. Σε μία ώρα είχε χαλάσει πάνω από 100, 200, 300 ευρώ, δεν ξέρω πόσα».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αρκετές φορές τον συνόδευε μία ξανθιά γυναίκα. «Σε μία φάση ερχόταν με μία ξανθιά κυρία. Είχε ξεκινήσει σε καθημερινή βάση και παίζανε με τις ώρες. Καθόντουσαν πάνω από 2-3 ώρες. Έβγαζε και πήγαινε αυτή συνέχεια του ζήταγε λεφτά γιατί έχανε και έβγαζε πακέτο με 50ρικά. Την ημέρα πρέπει να παίζανε πάνω από 1000 ευρώ».

Οι πληροφορίες του MEGA αναφέρουν ότι η συνεργάτιδα του «Άλλου Ανθρώπου» σχετίζεται με τον καλλιτεχνικό χώρο, είναι εθελόντρια στον «Άλλο Άνθρωπο», γνωρίζονται με τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «άλλος Άνθρωπος» από το 2011, το 2016 προχώρησε στην ίδρυση εθελοντικής ομάδας θεάτρου, πρωταγωνιστεί στις δράσεις της κοινωνική κουζίνας.

«Δεν υπάρχουν παικτικοί λογαριασμοί»

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, κάνει λόγο για ανθρωποφαγία, τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα πόρισμα και ότι «δεν υπάρχουν παικτικοί λογαριασμοί».

«Εδώ συντελείται μία ανθρωποφαγία. Εμφανίζονται όλοι να γνωρίζουν χωρίς να υπάρχει μία κατάθεσή σε ανακριτή. Κυκλοφορούν φωτογραφίες οι οποίες είναι παράνομες. Δεν έχουν τη συναίνεση του εντολέα μου. Ο Πολυχρονόπουλος δεν τζόγαρε και όποιος λέει το αντίθετο θα πρέπει να το αποδείξει αλλιώς θα βρεθεί κατηγορούμενος. Όποιος έχει στοιχεία να έρθει να τα καταθέσει και να επωμιστεί και τις συνέπειες», δηλώνει, σχολιάζοντας όσα ακούγονται.

Και προσθέτει: «Μιλάτε όλοι για ένα πόρισμα. Δεν υπάρχει κανένα πόρισμα. Υπάρχει μια διάταξη που είναι ένα καθαρά προληπτικό μέτρο. Δεν έχει καταλογιστεί καμία κατηγορία τόσο στον εντολέα μου όσο και στη  μητέρα του. Η απάντηση είναι κατηγορηματική πως κανένα ποσό από τις καταθέσεις δεν κατατέθηκε σε κάποιο άλλο σκοπό πέρα από τον ‘’Άλλο Άνθρωπο’’. Είναι εύκολο να το αποδείξουμε και θα το κάνουμε όταν κληθούμε. Ούτε ένα σεντ δεν έχει πάει σε άλλο σκοπό».

Επίσης, ο κ. Αλεξανδρής ξεκαθαρίζει ότι «ο Πολυχρονόπουλος δεν έχει κανένα λογαριασμό. Δεν υπάρχουν παικτικοί λογαριασμοί. Εάν κάνω μία καταγγελία πως ένα άνθρωπος εκβιάζει και ξεπλένει χρήμα η Αρχή οφείλει να βγάλει μία διάταξη πως υπάρχουν υπόνοιες. Είναι προληπτική η δέσμευση διότι υπάρχει μεγάλο ποσό χρημάτων που έχουν κατατεθεί. Αναφέρεται πάντα η λέξη ‘’υπόνοια’’. Εάν δείτε μία δική μου φωτογραφία να κρατάω ένα ποτήρι κρασί, σημαίνει πως είναι αλκοολικός; Πιστεύω πως όλοι αυτοί που λένε πως τον έχουν δει θα καταθέσουν. Πριν από λίγες εβδομάδες κατηγορούσαμε τις ΜΚΟ γιατί υπάρχουν δαιδαλώδεις κινήσεις χρημάτων και λέγαμε πως ήταν ‘’βρόμικες’’. Εδώ έχουμε ατομικούς λογαριασμούς που εγώ που πηγαίνω να καταθέσω ξέρω πως πηγαίνουν σε ένα τέτοιο λογαριασμό. Δεν είναι απάτη αυτό αλλά εάν είναι φορολογικό αδίκημα θα το αντιμετωπίσουμε ως τέτοιο».

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024