Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η σειρά του HBO

Η σειρά του HBO «The White Lotus» απέσυρε τον Σέρβο ηθοποιό Μίλος Μπίκοβιτς λόγω…Ρωσίας

Είναι η πρώτη φορά που απολύεται ηθοποιός σειράς του HBO από το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Το δίκτυο λέει ότι θα ξαναγίνει κάστινγκ για τον ρόλο μετά το χτύπημα της Ουκρανίας για την επιλογή του Σέρβου για τη νέα σεζόν Οι ιθύνοντες της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς The White Lotus απέσυραν τον ηθοποιό Μίλος Μπίκοβιτς από την επερχόμενη σειρά μετά από επικρίσεις από την Ουκρανία για τους δεσμούς του Σέρβου με τη Ρωσία.

Ο Μπίκοβιτς, ο οποίος είχε επιλεγεί για την τρίτη σεζόν της βραβευμένης σκοτεινής κωμωδίας μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση του HBO ως «θρίαμβος του παραλογισμού και ήττα της τέχνης». Εκπρόσωπος του δικτύου, δήλωσε το Σάββατο μόνο ότι «αποφασίσαμε να χωρίσουμε τους δρόμους μας με τον Μίλος Μπίκοβιτς και ο ρόλος θα ξαναδοθεί».

O ηθοποιός απολύθηκε κατόπιν απαίτησης του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας στο Χ!

Όταν το HBO ανακοίνωσε αρχικά το casting του Μπίκοβιτς στις 12 Ιανουαρίου, το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε σαφή τη δυσαρέσκειά του. Με ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, ανέφερε ότι «ο ηθοποιός υποστήριζε τη Ρωσία από την έναρξη της πλήρους εισβολής» στην Ουκρανία. Πρόσθεσε: «HBO, είναι εντάξει για εσάς να συνεργαστείτε με ένα άτομο που υποστηρίζει τη γενοκτονία & παραβιάζει το διεθνές δίκαιο;».

«Δεν υποστηρίζω κανέναν πόλεμο»

Ο Μπίκοβιτς δήλωσε το Σάββατο στο X ότι δεν υποστηρίζει κανέναν πόλεμο, επισημαίνοντας την εμπειρία του που μεγάλωσε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στην πρώην Γιουγκοσλαβία. «Μεγάλωσα σε μια χώρα που σπαράσσονταν από τον πόλεμο. Σε ηλικία 11 ετών, υπέμεινα μέρες και νύχτες σε καταφύγια, ενώ η πατρίδα μου και η γενέτειρά μου βομβαρδίζονταν. Δεν θα μπορούσα ποτέ να ευχηθώ τέτοια καταστροφή σε κανέναν», δήλωσε. Ο Μπίκοβιτς είπε ότι ευχήθηκε όλες οι ενεργές συγκρούσεις παντού «να σταματήσουν και να επικρατήσουν οι αρχές της αγάπης».

Το 2018, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απένειμε στον Μπίκοβιτς το μετάλλιο Πούσκιν για τη συμβολή του στον ρωσικό πολιτισμό και στη συνέχεια του δόθηκε η ρωσική υπηκοότητα. «Είναι μεγάλη τιμή να λέω σήμερα: Η Ρωσία είναι η πατρίδα μου», έγραψε τότε ο ηθοποιός. Το 2019, δήλωσε ότι του είχε απαγορευτεί η είσοδος στην Ουκρανία «για λόγους εθνικής ασφάλειας».

Ο Μπίκοβιτς έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ρωσικές παραγωγές και έχει μιλήσει τακτικά για τον θαυμασμό του για τον πολιτισμό της χώρας. Τα γυρίσματα της τρίτης σεζόν της βραβευμένης με Emmy σειράς The White Lotus θα ξεκινήσουν στην Ταϊλάνδη αυτόν τον μήνα, ενώ η σειρά θα προβληθεί το 2025, ανέφερε το Variety.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024