Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
White Lotus: Η σειρά-έκπληξη επιστρέφει με έναν εξίσου ανατρεπτικό δεύτερο κύκλο

White Lotus: Η σειρά-έκπληξη επιστρέφει με έναν εξίσου ανατρεπτικό δεύτερο κύκλο

Το αναπάντεχο come back μιας σειράς που εξίσου απροσδόκητα βρήκε μια θέση ανάμεσα στις αγαπημένες μας

Αν γράψεις στο Google τη φράση «White Lotus», θα βρεθείς μπροστά σε μια απίθανη θάλασσα εγκωμιαστικών κριτικών… που εκφράζουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις μεταξύ τους. Η βλάσφημη μίνι σειρά που δημιούργησε ο Mike White για την ΗΒΟ, ξεχώρισε πράγματι τόσο για την πλοκή και το χιούμορ, όσο και για την αμφισημία της. Και όλα δείχνουν ότι ο δεύτερος κύκλος, που έκανε την πρεμιέρα του στο Vodafone TV στις 30 Οκτωβρίου, θα ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο, καθώς εξερευνά νέα θέματα, νέους προορισμούς κι ένα εξίσου νέο καστ (με μια εξαίρεση που μας έκανε…).

Για να μαθαίνουν οι καινούργιοι

Στην πρώτη σεζόν, όλα αρχίζουν όταν ένα γκρουπ (πολύ) πλούσιων τουριστών, αποβιβάζεται σε ένα εξωτικό νησί της Χαβάης. Εκεί, οι υπάλληλοι του πολυτελούς θέρετρου στο οποίο πρόκειται να διαμείνουν, τους υποδέχονται με τα ψεύτικα χαμόγελα που αναγκάζονται να φορούν σαν πανοπλία όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο της φιλοξενίας ανά τον κόσμο. Ήδη, λίγο πριν πέσουν οι τίτλοι αρχής, ένα flash forward από την πτήση της επιστροφής μας έχει προειδοποιήσει πως τα πράγματα θα κυλήσουν λιγότερο ανέφελα από τον χαβανέζικο ουρανό. Μαζί με τους κακομαθημένους επισκέπτες του «White Lotus», όπως είναι το όνομα του ξενοδοχείου, επιστρέφει στην αμερικανική ενδοχώρα και ένα άγνωστης ταυτότητας πτώμα.

Ακολουθούν έξι απολαυστικές όσο και βασανιστικές, αστείες όσο και γεμάτες προβληματισμό ώρες, στις οποίες ο White ψυχογραφεί τους ήρωές του σε ασυνήθιστο βάθος – συχνά μέσα από δυο βλέμματα και μια ατάκα που μας κάνουν να καταλάβουμε ακριβώς ποιοι είναι –, ξύνει ζητήματα όπως η ταξικότητα, η επιμένουσα επιρροή της αποικιοκρατίας σε εξωτικούς τουριστικούς προορισμούς, η απολύτως υπαρκτή μέχρι και σήμερα μισαλλοδοξία και καταπίεση, αλλά και ο φιλελεύθερος ψευδεπίγραφος προοδευτισμός που πηγάζει από ένα προνόμιο που δεν έχει κανένα σκοπό να απαρνηθεί.

.

Ο θεατής, που από την πρώτη σκηνή επιδιώκει να αντιληφθεί ποιος είναι εκείνος που δεν θα επιβιώσει ως τους τίτλους τέλους, τελικά παρασύρεται από τον πραγματικό πρωταγωνιστή της σειράς: την υπαρξιακή αγωνία. Τη συναντάμε παντού. Στις πιο βιτριολικά κωμικές και στις πιο ανεπιτήδευτα δραματικές σκηνές του White Lotus, τόσο στη μορφή που μας κάνει να ταυτιζόμαστε με τους ήρωες που τη βιώνουν, όσο και σε εκείνη που εκ των πραγμάτων κοροϊδεύουμε, αναγνωρίζοντας ότι η ίδια η παντοδυναμία της στην καθημερινότητα των χαρακτήρων της σειράς, θα ήταν πολυτέλεια για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων.

Και να ενθουσιάζονται οι παλιοί

.

Ο δεύτερος κύκλος ξεκινά στη Σικελία, σε ένα άλλο ξενοδοχείο της αλυσίδας των White Lotus και με ένα άλλο γκρουπ πλουσίων και… προβληματισμένων επισκεπτών. Μόνη επιστροφή από τον πρώτο κύκλο η Τάνια (Jennifer Coolidge), η πάμπλουτη – αλλά και τόσο δυστυχισμένη – γυναίκα που συναντήσαμε στη Χαβάη να συνταξιδεύει με τις στάχτες της χειριστικής της μητέρας. Τώρα, όπως και όλοι οι υπόλοιποι τουρίστες του ερωτικού νησιού, προβληματίζεται περισσότερο για τις σχέσεις ανδρών-γυναικών, σε έναν κόσμο που βρίσκεται σε μια μόνιμη μετάβαση.

Φυσικά, η ταξικότητα παραμένει σημείο εστίασης για τον White, τόσο μέσα από τις – διαφορετικές, αλλά πάντα άνισες – επαφές των πλούσιων φιλοξενούμενων με το προσωπικό του ξενοδοχείου, όσο και μέσα από την ιστορία δυο ιταλίδων σεξεργατριών που απασχολούνται από έναν εκ των επισκεπτών του ξενοδοχείου. Και, όπως και στον πρώτο κύκλο, το πρώτο επεισόδιο ξεκινά με ένα πτώμα – που αυτή τη φορά συνοδεύεται από την πληροφορία ότι υπάρχουν αρκετά περισσότερα.

Χαιρόμαστε να γράφουμε ότι και στον δεύτερο κύκλο όπως και στον πρώτο, η πλοκή παραμένει τόσο σφιχτή και ενδιαφέρουσα, όσο και δευτερεύουσας σημασίας σε σχέση με τους πολυεπίπεδους χαρακτήρες, τους οποίους ο White αντιμετωπίζει με απόλυτη αυστηρότητα, αλλά και πλήρη επίγνωση ότι δεν είναι ιδιαιτέρως καλύτεροι ή χειρότεροι από οποιονδήποτε άλλο θα μπορούσε να έχει βρεθεί στη θέση τους. Τεμαχίζοντας τους χαρακτήρες του με το πιο κοφτερό νυστέρι, καταφέρνει να μας κάνει να γελάσουμε την ίδια στιγμή που νιώθουμε ένα απρόσκλητο σφίξιμο στο στομάχι μας. Και δεν είναι πολλοί οι δημιουργοί που μπορούν να πετύχουν κάτι τέτοιο.

Πέρα από τη στροφή της νέας σεζόν στον έρωτα, τις έμφυλες σχέσεις και το σεξ, λατρέψαμε και την παρουσία της πάντα εξαιρετικής Όμπρεϊ Πλάζα (Χάρπερ), που ήδη έχει χριστεί MVP του δεύτερου κύκλου από τους κριτικούς, αλλά και το απολύτως επιφανειακό και πάντα απολαυστικό ζευγάρι των Ντάφνι και Κάμερον, που προέρχεται από λεφτά, εξακολουθεί να έχει λεφτά, δεν έχει καθόλου χρόνο να ασχοληθεί με ζητήματα ήσσονος σημασίας, όπως η επικαιρότητα – και δυσκολεύεται να θυμηθεί αν ψήφισε στις τελευταίες εκλογές.

.

Binge Watching με σφραγίδα ποιότητας

Άργησες λίγο να έρθεις στο party; Όσο οι υπόλοιποι περιμένουμε να βγουν και τα υπόλοιπα επεισόδια του White Lotus: Sicily, εσύ μπορείς να παρακολουθήσεις όλα τα επεισόδια του πρώτου κύκλου στο Vodafone TV. Αν και δεν θέλουμε να σου δημιουργήσουμε ψευδαισθήσεις. Μέσα σε ένα βράδυ θα τον έχεις τελειώσει.

Δεν είσαι συνδρομητής Vodafone TV; Και πάλι, τώρα είναι η στιγμή σου – ειδικά αν θέλεις να ανεβάσεις ταχύτητες και στο Internet του σπιτιού σου. Ανακάλυψε όλα τα διαθέσιμα πακέτα και απόλαυσε όλο το συναρπαστικό περιεχόμενο του Vodafone TV με το Disney+ και την HBO μαζί και πολλά περισσότερα.

Με λίγα λόγια, για πρώτη φορά, θα μπορείς να παρακολουθήσεις στο ίδιο μέρος τις πιο συναρπαστικές παραγωγές των μεγαλύτερων κολοσσών της βιομηχανίας, αλλά και να έχεις πρόσβαση στα περισσότερα από 45+ διεθνή κανάλια με ιστορικά λατρεμένες και νέες εκπομπές και τις πάνω από 10.000 ώρες on demand περιεχομένου του Vodafone TV που ανανεώνεται κάθε μήνα – και στο οποίο θα βρεις και μεγάλες πρεμιέρες αμέσως μετά το σινεμά, ανατρεπτικά ντοκιμαντέρ και εκπληκτικά παιδικά προγράμματα –για να τα απολαμβάνεις όπου και αν βρίσκεσαι.

.

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024