Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιράκ: Αναφέρει ότι 16 άτομα σκοτώθηκαν σε αμερικανικές επιδρομές, ανάμεσά τους και πολίτες 

Ιράκ: Αναφέρει ότι 16 άτομα σκοτώθηκαν σε αμερικανικές επιδρομές, ανάμεσά τους και πολίτες 

Το Ιράκ κάλεσε ήδη τον επιτετραμένο των ΗΠΑ στο υπουργείο εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις για την επίθεση που κόστισε την ζωή, σε πολίτες και γιατρούς εκτός από πολιτοφύλακες.

Το Ιράκ κάλεσε τον επιτετραμένο των ΗΠΑ στη Βαγδάτη για να του παραδώσουν επίσημη διαμαρτυρία μετά τα πλήγματα στη χώρα με τουλάχιστον 16 νεκρούς.

Τα πλήγματα έπληξαν «τοποθεσίες στις περιοχές Ακασάτ και Αλ-Καΐμ, συμπεριλαμβανομένων περιοχών όπου σταθμεύουν οι δυνάμεις ασφαλείας μας», δήλωσε το Σάββατο ο εκπρόσωπος της ιρακινής κυβέρνησης Μπάσεμ αλ-Αουάντι.

Δεν είναι ακόμα σαφές αν το υπόμνημα διαμαρτυρίας παρέλαβε η πρέσβειρα Ρομανόφσκι ή κατώτερος διπλωματικός υπάλληλος

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν τα πλήγματα την Παρασκευή σε αντίποινα για τη δολοφονία τριών Αμερικανών στρατιωτικών σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε βάση κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας με τη Συρία και το Ιράκ.

Οι απώλειες στο Ιράκ, ξεπέρασαν τους 18, ανάμεσά τους, πολίτες και γιατροί

Οι Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ (PMF/PMU), μια κρατική δύναμη ασφαλείας που περιλαμβάνει ομάδες υποστηριζόμενες από το Ιράν, δήλωσαν ότι 16 μέλη της σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων μαχητών και ιατρών. Η κυβέρνηση δήλωσε νωρίτερα ότι μεταξύ των 16 νεκρών ήταν και πολίτες.

Σε ανακοίνωση της ιρακινής κυβέρνησης αναφέρεται ότι οι περιοχές που βομβαρδίστηκαν από τα αμερικανικά αεροσκάφη περιλάμβαναν σημεία όπου οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας σταθμεύουν κοντά σε περιοχές με άμαχο πληθυσμό. Είπε ότι 23 άνθρωποι τραυματίστηκαν εκτός από τους 16 νεκρούς.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ενημερώσει το Ιράκ πριν από τις επιδρομές. Η Βαγδάτη κατηγόρησε αργότερα τις Ηνωμένες Πολιτείες για εξαπάτηση, λέγοντας ότι ο ισχυρισμός των ΗΠΑ για συντονισμό με τις ιρακινές αρχές ήταν «αβάσιμος».

Οι Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης στην πλειονότητά τους αποτελούνται από σιιτικές ομάδες

Στο Ιράκ, κάτοικοι δήλωσαν ότι πολλά πλήγματα έπληξαν τη γειτονιά Σίκακ στην αλ-Καΐμ, μια κατοικημένη περιοχή που, σύμφωνα με τους ντόπιους, χρησιμοποιούνταν επίσης από ένοπλες ομάδες για την αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων όπλων.

Οι μαχητές είχαν εγκαταλείψει την περιοχή και είχαν κρυφτεί τις ημέρες μετά την επίθεση στην Ιορδανία, δήλωσαν τοπικές πηγές. Ο Χάλεντ Ουαλίντ, κάτοικος του Σικάκ, δήλωσε ότι τα αμερικανικά πλήγματα και οι δευτερογενείς εκρήξεις πυρομαχικών που ήταν αποθηκευμένα στη γειτονιά προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές.

Δεν είναι ακόμα σαφές αν το υπόμνημα διαμαρτυρίας της Ιρακινής κυβέρνησης παρέλαβε η πρέσβειρα Ρομανόφσκι ή κατώτερος διπλωματικός υπάλληλος και αν υπήρξε συνομιλία πριν την παράδοσή του.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024