Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο φόβος της τρομοκρατίας επιστρέφει – Ποιους βλέπουν πίσω από το χτύπημα στο υπ. Εργασίας

Ο φόβος της τρομοκρατίας επιστρέφει – Ποιους βλέπουν πίσω από το χτύπημα στο υπ. Εργασίας

Το ενδεχόμενο κοινού οργανωτικού κέντρου στο χώρο της εγχώριας τρομοκρατίας εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ., που περιμένει την ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα στην οδό Σταδίου.

Αντιμέτωπη με το φόβο της τρομοκρατίας βρίσκεται πάλι η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία.

Μετά από μια περίοδο «ησυχίας», που το δόγμα «τάξη και ασφάλεια» της κυβέρνησης έδειχνε να λειτουργεί, δύο περιστατικά έχουν προκαλέσει ανησυχία στα γραφεία της λεωφόρου Κατεχάκη.

Το αποτυχημένο –λόγω μικρών λαθών- χτύπημα στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί και η έκρηξη της βόμβας στο υπουργείο Εργασίας, φέρνουν τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής μπροστά στο δύσκολο έργο της εξουδετέρωσης των νέων τρομοκρατικών πυρήνων που δρουν στη χώρα.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΔΑΕΕΒ πρέπει να εντοπίσουν και να εξαρθρώσουν τρομοκρατικές ομάδες που κατάφεραν να οργανωθούν και να αποκτήσουν επιχειρησιακές ικανότητες περνώντας κάτω από τα ραντάρ των αρμόδιων υπηρεσιών.

Κοινό οργανωτικό κέντρο;

Σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις που έχουν γίνει στην Ελληνική Αστυνομία, οι δύο οργανώσεις που έχουν απασχολήσει μέχρι τώρα τις Αρχές, η «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» στο Γουδί και η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» στη Σταδίου, δείχνουν ομάδες με κοινό οργανωτικό πυρήνα.

Αυτό που εξετάζουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι το ενδεχόμενο να σχετίζονται με άτομα που μετείχαν στην ομάδα των τρομοκρατών που μετείχαν στην «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Παράλληλα, υπάρχουν σημαντικές ομοιότητες της επίθεσης στη Σταδίου με εκείνη που είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2016 πάλι έξω από το υπουργείο Εργασίας. Η βόμβα τότε δεν είχε εκραγεί αλλά την ευθύνη είχε αναλάβει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που σταμάτησε τη δράση της το 2018 χωρίς να έχει εξαρθρωθεί.

«Αίνιγμα» η προκήρυξη

Πλέον, ζητούμενο για τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής θα είναι το περιεχόμενο της προκήρυξης της οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Σταδίου.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θέλουν να δουν στο κείμενο που θα συνοδεύει το χτύπημα στο υπουργείο Εργασίας για να διαπιστώσουν αν η ομάδα που προχώρησε στην επίθεση έχει σχέσεις με την «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί.

Σαρώνουν κάμερες και τηλέφωνα

Λίγα λεπτά μετά την έκρηξη της βόμβας, τα ξημερώματα του Σαββάτου, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τη συλλογή στοιχείων που θα τους οδηγήσουν πιο κοντά στους δράστες.

Μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν πλούσιο υλικό από κάμερες ασφαλείας, μιας και το χτύπημα έγινε στο κέντρο της πρωτεύουσας σε σημείο με υπηρεσίες και καταστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν καταφέρει να «δουν» το άτομο που κατέβηκε από μηχανή και τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό, ωστόσο οι αστυνομικοί θα βάλουν στο μικροσκόπιο τα βίντεο από τις προηγούμενες ημέρες του χτυπήματος, καθώς εκεί εκτιμούν ότι θα βρουν τις προπαρασκευαστικές κινήσεις των τρομοκρατών.

Επίσης, θα ερευνηθούν τα κινητά τηλέφωνα, τόσο πριν όσο και μετά την έκρηξη της βόμβας, με σκοπό να βρεθούν στοιχεία για την οργάνωση του χτυπήματος.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024