Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκρηξη στη Σταδίου: Νέο βίντεο ντοκουμέντο - Τι εξετάζει η Αντιτρομοκρατική

Έκρηξη στη Σταδίου: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Τι εξετάζει η Αντιτρομοκρατική

Πρόκειται για βίντεο από κάμερα ασφαλείας εντός καταστήματος

Νέα βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης της βόμβας στην οδό Σταδίου στο υπουργείο Εργασίας βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για βίντεο από κάμερα ασφαλείας εντός καταστήματος που έχει καταγράψει την ένταση του ωστικού κύματος από την ισχυρή έκρηξη του ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού.

Δείτε το βίντεο που εξασφάλισε το in

Ηχητικό ντοκουμέντο

Άλλο βίντεο έχει καταγράψει τον εκκωφαντικό ήχο της έκρηξης

Το οπτικοακουστικό υλικό κατέγραψε εσωτερική κάμερα ασφαλείας σε περίπτερο της περιοχής. Σε αυτό ακούγεται ο εκκωφαντικός θόρυβος τη στιγμή που εκρήγνυται ο μηχανισμός, ο οποίος προκάλεσε ζημιές σε πολλά κτίρια ενώ το ωστικό κύμα έφτασε μέχρι τον 6ο όροφο του υπουργείο, σπάζοντας τα τζάμια.

Δείτε το βίντεο:

Σημειώνεται ότι η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» ανέλαβε την ευθύνη ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για το συμβάν.

Σχέσεις με το παρελθόν

Η οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη, με την συγκεκριμένη ονομασία είναι πρωτοεμφανιζόμενη, όμως μοιραία η ονομασία τους παραπέμπει στην παλιότερη οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Στην Αντιτρομοκρατική στην παρούσα φάση δεν μπορούν να συνδέσουν τις δύο οργανώσεις άμεσα αφού η παλιά οργάνωση δρούσε με ένοπλες επιθέσεις και όχι βομβιστικές, αλλά δεν μπορούν να εξαιρέσουν και την πιθανότητα ένα νέο αίμα του αντάρτικου πόλεως με τεχνογνωσία και καθοδήγηση από άτομα του παρελθόντος να θέλουν να δημιουργήσουν μία δική τους κληρονομιά.

Στην ίδια λογική εντάσσεται άλλωστε και το χτύπημα στο Γουδί έξω από τα ΜΑΤ τον περασμένο Δεκέμβριο από την επίσης πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη».

Από την «Επαναστατική Αυτοάμυνα», τρία μέλη της είχαν συλληφθεί το 2019 και το 2021 αντίστοιχα και ήταν υπεύθυνοι για τις ένοπλες επιθέσεις, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ το 2014, στην Πρεσβεία του Μεξικό το 2016, επίθεση με χειροβομβίδα στον σκοπό της Πρεσβείας της Γαλλίας τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου και σε βάρος διμοιρίας των ΜΑΤ το 2017, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Οι έρευνες

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής συλλέγουν βιντεοληπτικά υλικά από την γύρω περιοχή ώστε να διαπιστώσουν πόσα άτομα προσέγγισαν τον χώρο και αν είναι δυνατό να βρουν στοιχεία που θα μπορέσουν να τους οδηγήσουν στην ταυτοποίησή τους.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η Αντιτρομοκρατική αξιολογεί ως εξαιρετικά σοβαρό το χτύπημα στο Υπουργείο Εργασίας όπως σύσσωμη η φυσική και πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024