Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αναζητούν τη διαδρομή των τρομοκρατών – Στο μικροσκόπιο κάμερες και τηλεφωνικές επικοινωνίες

Αναζητούν τη διαδρομή των τρομοκρατών – Στο μικροσκόπιο κάμερες και τηλεφωνικές επικοινωνίες

Η Αντιτρομοκρατική προσπαθεί να βρει το πόσοι και πώς μετέφεραν την τσάντα με τον εκρηκτικό μηχανισμό - «Νωρίς για συμπεράσματα» σημειώνουν από την ΕΛ.ΑΣ.

Πολύωρες είναι οι έρευνες των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην οδό Σταδίου, μετά την έκρηξη του εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί στη συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο, λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα, έχουν συγκεντρώσει υλικό από τον εκρηκτικό μηχανισμό, το οποίο έχει αποσταλλεί στα ειδικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εκεί θα γίνει προσπάθεια να διαπιστωθεί το υλικό που χρησιμοποιήθηκε και η συνδεσμολογία που είχε ο μηχανισμός, προκειμένου να επιχειρηθεί μια προσέγγιση για την ταυτότητα των δραστών.

«Είναι νωρίς να κάνουμε εκτιμήσεις για την οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη και αν υπάρχουν ομοιότητες στην δράση της με παλαιότερες οργανώσεις» τονίζουν αστυνομικές πηγές στο in, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν απαντήσεις όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.

Πόσοι και πώς μετέφεραν την τσάντα

Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει επίσης, αρκετό υλικό από κάμερες ασφαλείας από κρατικά κτίρια και υπηρεσίες, καθώς και από πλήθος καταστημάτων που βρίσκονται στην περιοχή, με σκοπό να εντοπίσουν τις κινήσεις και των αριθμό των δραστών.

Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές μιλώντας στο in, η ΕΛ.ΑΣ. θα επιχειρήσει να «καταγράψει» το δρομολόγιο του ή των δραστών τόσο πριν την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού, όσο και μετά.

Παράλληλα, αναμένεται να ερευνηθούν οι τηλεφωνικές συνομιλίες που έγιναν γύρω από την περιοχή της έκρηξης, τόσο πριν όσο και μετά, με σκοπό να καταγραφούν ενδεχόμενες κλήσεις των δραστών.

Μεγάλες ζημιές

Η έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε αρκετές τζαμαρίες και προσόψεις κτιρίων, με το ωστικό κύμα να καταστρέφει τζάμια ακόμα και στον 6ο όροφο του υπουργείου Εργασίας, όπου εκτιμάται ότι ήταν ο στόχος των τρομοκρατών.

Όπως τονίζουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. οι τρομοκράτες είχαν μελετήσει το σημείο που τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, σε λαμαρίνες, με σκοπό να προκαλέσει μεγαλύτερες ζημιές στο υπουργείο Εργασίας, καθώς το ωστικό κύμα θα κατευθύνονταν προς τα εκεί.

Αυτό που υπογραμμίζουν οι αστυνομικοί είναι επίσης το γεγονός οι δράστες δεν ήθελαν να τραυματιστεί κάποιος πολίτης, καθώς προχώρησαν σε δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε εφημερίδα για τον αποκλεισμό της περιοχής.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024